Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SP Kadın kollarından suyu bilinçli kullanma çağrısı

SP Kadın Kolları Tanıtım

SP Kadın Kolları Tanıtım Medya Başkanı Birgül Adıgüzel, “Bir Damla Tasarruf İle Geleceğinize Su Taşıyın!” sloganıyla tüm yetkili kurumları, sivil toplum kuruluşlarını, vatandaşları suyu daha bilinçli kullanarak, tasarruf etmeye çağırdı

Saadet Partisi (SP) Afyonkarahisar Kadın Kolları Tanıtım Medya Başkanı Birgül Adıgüzel partide düzenlediği basın toplantısında genel merkez tarafından başlatılan kampanya çerçevesinde “Bir Damla Tasarruf İle Geleceğinize Su Taşıyın!” çağırısında bulundu. Toplantıda; SP İl Kadın Kolları Başkanı Hanife Zengin İle Kadın Kolları Halkla İlişkiler Başkanı Halime Üyümez de hazır bulundu.
“SLOGAN BİR
DAMLA TASARRUF”
Suyun hayat anlamına gelip, yaşamın ana kaynağı olduğunu dile getiren SP Kadın Kolları Tanıtım Medya Başkanı Birgül Adıgüzel, “Su hayattır, yaşamın ana kaynağı, tüm canlıların vazgeçilmezidir. Susuz bir gelecek düşünülemez. Su rezervlerinin giderek azalıyor olması, tüm insanlık için olağanüstü hal ilan edecek kadar mühim bir meseledir. SP Kadın Kolları olarak, su kaynaklarımızın tükeniyor olmasını ve bu noktada acil alınması gereken tedbirleri ülke gündemine büyük bir hassasiyetle taşımak istiyoruz. Su kaynaklarımızın azalması doğa olayları ile ilgili olduğu kadar, su tüketiminin bilinçsizliği ve yanlış kullanımı ile de alakalıdır. Bilinçli bir şekilde yapılacak su tasarrufu, tüm canlılar için atılacak çok önemli bir adımdır. ‘Bir Damla Tasarruf’ sloganı ile tüm yetkili kurumları, sivil toplum kuruluşlarını, vatandaşlarımızı suyu daha bilinçli kullanarak, tasarruf etmeye çağırıyoruz. Evimizde, işimizde, kurumlarımızda, tarım arazilerimizde yapacağımız bilinçli kullanım, tonlarca suyun kazanımı anlamına gelecektir.”dedi.
“BİLİNÇLİ TÜKETİM TONLARCA SUYU HAYATA KAZANDIRACAK”
Evlerde bireysel olarak alınacak tedbirlerle ciddi oranda suyun yeniden kazanılabileceğini dile getiren Adıgüzel, “Sadece elimizi yıkarken, dişimizi fırçalarken bile suyu kapatmak yılda 48 ton su tasarrufu sağlıyor. 48 ton su ne demek? Bir ton su 1 metreküp suya, bir metreküp su ise bin litre suya tekabül ediyor. Günlük su kullanımımızın yüzde 26’sı tuvalet, yüzde 22’si çamaşır makinesi, yüzde 17’si duş, yüzde16’sı musluklar, yüzde 5’i diğer kullanımlar ve yüzde 14’ü ise iç tesisat sızıntılarından oluşuyor. Bireysel olarak her evde su tasarrufu adına atılacak olan her adımı önemsiyoruz. ‘Bir Damla Tasarruf’ çağrımıza destek olan vatandaşlarımızdan, katkılarını yansıtabilmek adına aylık faturalarını karşılaştırmalarını ve bizimle paylaşmalarını isteyeceğiz. Her evde başlayacak bilinçli su tüketimi ile tonlarca suyun hayata yeniden kazandırılmasını ümit ediyoruz.” diye konuştu.
“GELECEĞİ KURTARMAK İÇİN SU TASARRUFU MECBURİ”
Dünyada son on yılın en büyük kuraklığının yaşandığını dile getiren Adıgüzel, “Su, hayatımızı devam ettirebilmemiz için doğrudan ihtiyaç olmasının yanısıra, sağlığımız, temizliğimiz, gıdalarımızın hazırlanması, sebze ve meyvelerin yetiştirilmesi, tarımın devam ettirebilmesi gibi çok alanda birincil ihtiyaç. Geleceğimizi kurtarmak için geç olmadan el ele vererek, su tasarrufu için adım atmak zorundayız. Artan nüfus, büyüyen kentler, bilinçsiz tüketim ve kuraklık ülkemizi ‘su fakiri’ bir ülke haline getirebilir. Yaşamın devamı yeterli ve iyi kalitede suyun varlığına bağlı. Yaşamımızı daha iyi şartlarda devam edebilmek için tüm vatandaşlarımıza ‘Bir Damla Tasarruf’ çağrısında bulunuyoruz. Hep birlikte el ele verip, bilinçli hareket ederek geleceğimizi kurtarabiliriz. Sizler de, tasarruf için bir adım atın.”şeklinde konuştu.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

 

YASAL UYARI

Kocatepe Gazetesi’ne ait haberlerin alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır. Haberlerin belirli bir kısmını alarak yada başlığını değiştirerek veyahut alt üst edilerek de (gazeteci tabiri ile takla attırıp) alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde de yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti