Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SP’li hanımlar Erbakan’ı andı

SP İl Kadın Kolları

SP İl Kadın Kolları Başkanlığı’nca Milli Görüş Hareketi Lideri Necmettin Erbakan’ı Anma ve Anlama programı düzenlendi

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda; AGD Hanım Komisyonları Başkanı Fatma Candan, SP Genel Merkez Bölge Başkanı Eğitimci Hatice Toroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divani Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, CHP İl Kadın Kolları Yöneticileri, İYİ Parti Merkez İlçe Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Nazife Karayel Lafcı ve yöneticileri hazır bulundu.
“ERBAKAN TARİHE YÖN VEREN LİDER”
SP İl Kadın Kolları Başkanı Hanife Zengin yaptığı konuşmada, 27 Şubat 2011 tarihinde vefat eden Necmettin Erbakan’a Allah’tan rahmet diledi. Zengin, “Şu yalan dünya nice liderler görüp geçirmiştir. Akıllarda kalanların bazıları hayırla yâd edilirken bazıları da unutulup gitmiştir. Merhum Necmettin Erbakan, herkesin andığı şekliyle Erbakan Hoca işte bu liderlerden ve hayırla yâd edilenlerden bir tanesidir. Her yıl bugünlerde, Erbakan Hoca’yı, ‘Erbakan Haftası’ başlığı altında yâd ediyoruz, anlamaya çalışıyoruz. Peki, nasıl biriydi, Erbakan Hoca? Tüm vasıflarını sayamayız belki ama Hoca’yla ilgili bazı satır başlarını burada bir kaçını zikretmek istiyorum; Anılan, konuşulan, devrim yaparak, iz bırakarak bu dünyadan geçen, unutulmayan, özlenen, tarihe yön veren bir lider. Erbakan Hoca’nın mekânı cennet olsun. Allah ondan razı olsun.” dedi.
“SİYONİZMLE MÜCADELE ETTİ”
SP Bölge Başkanı Eğitimci Hatice Toroğlu konuşmasında Şubat ayında şehadete erenleri yâd ederken şehitlik mertebesinin kutsiyetine değindi. Toroğlu, “Şubat ayı şehitler ayıdır Hasan el Benna, Ömer Yasir, Malkom X Abdülhamid Han v.b nice özel insanların İslam için cihadlarının sonucu şehit olmuşlardır. Bu İnsanların içinde farklı özellikleri olan iki kişi vardır. Bunlar Abdülhamid Han ve Necmeddin Erbakan’dır. Siyonistlerle mücadele etmiş Abdülhamid Han Filistin topraklarından bir karış dahi vermemiştir. Erbakan Hocamızda bütün İslam Âlemine siyonizmi anlatmış Kudüs ve Filistin’in İslam Davası için değerinin farkına varılmasını sağlamıştır.” diye konuştu.
“ŞEKER FABRİKASI ÖNEMLİ ESER”
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal ise yaptığı konuşmada, Necmettin Erbakan’ın Afyon Şeker Fabrikası açılış fotoğrafının kendisini çok duygulandırdığını söyledi. Şeker Fabrikasının özelleştirilmemesi için çok mücadele ettiklerini ancak başaramadıklarını belirten Köksal, “Bu memlekete bir çivi dahi çakıp hayrı dokunan tüm devlet adamlarından Allah razı olsun. Bir hemcinsiniz olarak tüm sıkıntılarınızda yanınızdayım. TBMM’de SP’li Milletvekillerimizle birlikte yanlışların düzeltilmesi için çaba gösteriyoruz.” şeklinde konuştu.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti