Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Spor Oyunları’nda 12. raunt başladı

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi
Spor Oyunları’nda 12. raunt başladı

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Spor Oyunları bu yıl 12. kez, yapılan törenle başladı. 12. Geleneksel ATSO Spor Oyunları için düzenlenen törene Vali Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Kardeş Şehir Hamm Belediye Başkanı Thomas Hunsteger Petermann, Vali Yardımcısı Erhan Günay, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler, il müdürleri, sivil toplum temsilcileri, ATSO Yönetim Kurulu Üyeleri, oyunlara katılan firma temsilcileri, sporcular ve diğer davetliler katıldı.
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan açılış programında yapılan konuşmalarda ilk olarak ATSO Spor Oyunları Tertip Komitesi Başkanı Gürcan Aşçı, oyunların amacı hakkında bilgi verdi. Aşçı, “Bu yıl on ikincisini gerçekleştireceğimiz ATSO Spor Oyunları beraberlik ve dostluğun ön plana çıkarılacağı, sportif rekabetin centilmence gerçekleşeceği, firmalarımız arasında kaynaşmanın hat safhada olacağı bir etkinlik olmasını temenni ediyorum. Her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz Spor Oyunları’nın amacı, üye çalışanlarına spor yapma imkânı sağladığı gibi aynı zamanda firmalarımızın sosyal sorumluluk bilincini de yerine getirmesine katkı sağlamaktır. Büyük Zafer’in 95. yıl dönümünü vesilesiyle Zafer Haftanızı en içten dileklerimle kutluyor, tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Spor Oyunları’na katılan tüm kurum ve kuruluşlara, takımlara ve bireysel dalda yarışacak tüm sporcularımıza teşekkür ediyor ve hepinize başarılar diliyorum” dedi.
“67 FİRMA, 15 BRANŞTA,
6 TAKIM, 9 BİREYSEL
TURNUVADA YARIŞACAK”
Oyunların teknik detayları hakkında bilgilendirme yapan Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, “ATSO Spor Oyunları, 2006 yılından bu yana Odamız üyeleri katılımı ile gerçekleştirilmekte 12 yıldır süregelen Spor Oyunları bölgemizin en önemli marka değerlerinden biri haline gelmiştir. Üyelerimize ve çalışanlarına hem spor yapma imkânı sağlayan, sportif rekabet, heyecan ve eğlencenin bir arada yaşandığı Bölge’nin en kapsamlı spor organizasyonu ATSO Spor Oyunları, her geçen yıl kendini geliştirerek düzenlenmekte ve açılışı ülkemizin tarihteki en büyük zaferlerinden biri olan Zafer Haftasında gerçekleşmektedir. Farklı sektörlerde yer alan üyelerimizi ve çalışanlarını bir araya getiren, en küçük işletmeden en büyük şirketlere kadar tüm üyelerimizin katılımına açık olarak gerçekleşen Spor Oyunları, çok zengin bir içerik ve program ile iş dünyasını sportif platformda bir araya getiriyor. Bu sene gerçekleşecek oyunlara 67 firmamız katılım gerçekleştirecektir. 6 takım müsabakası ve 9 bireyler müsabaka olmak üzere 15 farklı branşta müsabakalar düzenlenecektir. Güzel bir organizasyon olmasını temenni ederek şimdiden katılacak firmalarımıza, kurumlarımıza ve sponsorlarımıza teşekkür ediyoruz. Ayrıca, İslam aleminin Kurban Bayramını kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim” ifadesine yer verdi.
“600 DÖNÜMLÜK ALANA YARIŞ PİSTİ YAPILACAK”
Afyonkarahisar’a yapılması proje aşamasında olan yarış pisti hakkında açıklama yapan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Giden Valimiz Aziz beyle başlayan, şu anki Valimiz Mustafa beyin de gereken desteği vereceğini söylediği bir projemiz daha var. 600 dönümlük alana, İstanbul, Ankara ve İzmir dahil Türkiye’de hiçbir yerde olmayan otomobil ve motor sporları pistini de arazi tahsisi gerçekleşirse inşallah 2018 yılı içerisinde başlayıp inşallah aynı yıl içinde tamamlamayı hedefliyoruz. Başkan amma da attın filan diyen olabilir İstanbul’da koskoca İstanbul Park var. Tabi siz söylemeden veya sormadan ben söyleyeyim. Güzel bir tesis yapıldı, ama kullanılamıyor. Sadece modern bir renta car firmasının oto garaj işlerini görüyor. Bunun dışında hiçbir yarış orada yapılamıyor. İnşallah biz Formula standartlarında Otomobil Sporları Federasyonu’nun Dünya Motosiklet Federasyonu’nun onay verdiği sertifikalı pistimizi burada yapacağ��z. En az 4 bin 500 metre uzunluğunda pistimizi Afyon’a yapacağız. Bununla ilgili tüm imar plan çalışmalarımızı bitirdik, avam projelerimizi bitirdik, şuan yazımız da Cuma günü itibariyle Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne gitti. İnşallah 15 Eylül’de Maliye Bakanımız Naci Bey, ilimizi ziyaret edecek, bu projelerimizi kendinse anlatacağız. Tahsis bir an önce gerçekleşmesini ondan isteyeceğiz. Arazimizin tahsisi gerçekleşirse hemen projelerimize başlayıp pistimizi bitirmeyi hedefliyoruz. Burada otomobil yarışları, motor yarışları, karting, go kart, drag ve dirft gibi çok amaçlı yarışları yapabileceğimiz gibi inşallah at sporları yarışları içinde bir pisti orada yine yapacağız” şeklinde konuştu.
Afyonkarahisar’ın son zamanlarda spor alanında çok geliştiğini vurgulayan Vali Tutulmaz, “Spor alanındaki başarımız inşallah daha da gelişecek. Çünkü potansiyelimiz bunları geliştirmeye yeterlidir. Mesela termallerimiz spor alanındaki gelişime aktif olarak vatandaşla buluşmasında önemli bir rol oynuyor. Bu güne kadar tecrübelerimize dayanarak Anadolu’da spor faaliyetlerinin az olmasının sebebi spor tesislerinin ve barınma potansiyelinin az olmasından kaynaklanır. Ancak ilimiz bu yönce şanslıdır. Spor yapmak adına ve sporda ilerlemek adına her türlü imkânımız mevcuttur. Bu yönde de gerek Bakanlıklarımız, Valiliğimiz, Belediye Başkanlığımız aktif olarak çalışmaktadırlar. Geçtiğimiz günlerde ilimizde Motorkros Yarış organizasyonu yapıldı. Zaten tüm bu sportif faaliyetler arttıkça ilimizin tanınırlığı artacaktır. Yine son dönemlerde 60’a yakın takımın ilimizde kamp yapmış olması ilimizin geleceğinin parlak olduğunu göstermekte olup, bizlerin ümitlerini giderek artırmaktadır.” dedi.
Sportif faaliyetlerde geleneksel sporlara yer verilmesi kültürümüzü yaşatmak adına önemli katkılar sağlayacağını belirten Vali Tutulmaz, “Geçtiğimiz günlerde Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında Rahvan at yarışları yapıldı. Bunu da geleceğe yansıtmak açısında önemlidir. Bu anlamda ilimize bu tür faaliyetleri gerçekleştirerek ilimizin tanınırlığına katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
12. Geleneksel ATSO Spor Oyunları’nın ilk gün programında ayran içme yarışı, penaltı atışı, koşu ve halat çekme gibi sporların yapılması ile tamamlandı.
SPORCULARA ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Zafer Haftası boyunca birbirinden önemli ve coşkulu programlar gerçekleştirilen Zaferin Başkenti Afyonkarahisar’da düzenlenen spor müsabakalarında dereceye giren sporculara ödülleri Vali Tutulmaz tarafından verildi.
Ödül takdimi sırasında sporcuları teker teker kutlayan Vali Tutulmaz, başarılı sporculara başarılarının artarak devam etmesi temennisinde bulundu. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti