Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sporcu öğrenciler beslenme hijyenin önemini öğrendiler

Bu haberin fotoğrafı yok
Sporcu öğrenciler beslenme hijyenin önemini öğrendiler

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Sporda Beslenme ve Hijyen öneminin anlatıldığı seminer, dün Afyonkarahisar Rehberlik ve Araştırma Merkezi (Eski Halk Eğitim Merkezi Binası) Konferans Salonu’nda yapıldı

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Afyonkarahisar’da eğitim gören öğrencileri bilinçlendirmek için düzenlenen Sporda Beslenme ve Hijyen Semineri, dün Eski Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda yapıldı. Merkezde eğitim gören çok sayıda minik öğrencinin katıldığı seminere, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Musa Dinçgez, Gençlik Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü İsmail Barın, ASKF Başkanı Orhan Küçüksağrıcı, Lig Heyeti’nden Muhammed Doğan, İl Futbol Koordinatörü Mahmut Tağ ve beden eğitimi öğretmenleri katıldı. Seminerde minik öğrencilere spor yapmanın önemi, düzenli beslenme ve hijyen kuralları hakkında Dr. Atlıhan Sayın bilgiler verdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra İl Milli Eğitim Müdürülüğü Spor Şube Müdürü Musa Dinçgez ve ASKF Başkanı Orhan Küçüksağrıcı birer konuşma yaptı. Dinçgez, sporun önemini vurgulayarak, beslenme ve temizliğin de sağlıklı bir yaşam için çok önemli olduğunun altını çizdi. Dinçgez konuşmasında, “İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak elimizden geldiğince öğrencilerimizin spor yapması için elimizden geleni yapacağız. Konu temizlik ve beslenme çok önemli bir konu. Bize bu konuda yardımcı olan Dr Atlıhan Sayın’a çok teşekkür ediyorum. Kendisi Şubat ayının başlarında emekli olacak. Atlıhan Sayın hep sporun içinde oldu. Bizleri kırmadı ve öğrencilerimize bilgiler vermek için bugün burada bizimle beraber oldu. Kendisine emeklilik hayatında da mutlu başarılı bir ömür diliyoruz” diye konuştu.
“Sigara içen küçük yaştaki çocukları görünce içim cız ediyor”
Dinçgez’den sonra söz alan Afyonkarahisar Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Orhan Küçüksağrıcı ise sporun gençler arasında yayılması geektiğini ifade ederek, “Minik kardeşlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak tutup spora yönlendirmemiz gerekiyor. Ben sokakta küçücük yavruların elinde sigara gördüğümde içim cız ediyor. Üzülüyorum. Bizler ASKF olarak herkesten gerekli desteği görmekteyiz. Sporcu insan sağlıklı beslenir, temiz olur. Sizler de geleceğin sporcularısınız. Sizlerin sağlıklı olmanız gerekiyor. Bu nedenle yediklerinize içtiklerinize çok dikkat etmeniz lazım. Sizler bizim geleceğimizsiniz” dedi.
Dr. Atlıhan
Sayın sağlıklı
beslenmenin
yöntemlerini anlattı
Yıllarca sporun içinde olan ve uzun yıllar Afyonkarahisarspor’un Kulüp Doktorluğu görevini yapan Dr. Atlıhan Sayın, dün de öğrencilere sağlıklı beslenmeyi ve temizliğn önemini anlattı. Sporun sağlıklı bir yaşam için önemli olduğunu söyleyen Dr. Atlıhan Sayın, “Eğer tam anlamıyla sağlıklı bir birey olmak istiyorsak, spor yaparak zinde kalmalı ve yediklerimize içtiklerimize dikkat etmeliyiz. Vücut temizliğimize önem göstermeliyiz” dedi. Sporcuların vücut gereksinimlerini karşılayacak gıdaları almaları gerektiğini söyleyen Atlıhan Sayın, sporcuların temizliğine önem vermesi gerektiğinin de altını çizdi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti