Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Sporculara sahip çıkalım” – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
"Sporculara sahip çıkalım"

Türkiye Muaythai Federasyonu İl Temsilcisi Serdar Şanlı 2014-15 sezonunu değerlendirdi. Şanlı yapılan ve yapılacak faaliyet hakkında da bilgi verirken sporcuların sahipsiz kaldıklarına dikkat çekti

Muaythai sporuyla Afyonkarahisar’da 900 kişinin lisanlı olarak ilgilendiğini belirten Türkiye Muaythai Federasyonu İl Temsilcisi Serdar Şanlı, “Şu anda 900 lisanslı Muaythai sporcumuz var. Bu sporcuların 180 kadarı da faal olarak sporuyla çalışmalırını sürdürüyor.”dedi.
Sezon başında ilk olarak Ocak ayında il şampiyonası yaptıklarını belirten Şanlı, “Bu sezon ilk olarak ocak ayında il şampiyonası 120 sporcunun katıldığı müsabakalar yapıldı. Ege Bölge Şampiyonası’na ise Afyonkarahisar’dan 51 sporcu ile katılma şansı yakaladık. Fakat 40 sporcu ile katılım sağlandı.” ifadesine yer verdi.
Bölge şampiyonasından 22 kişinin derece ettiğini belirten Şanlı bu 22 kişinin Türkiye şampiyonasına katılma şansını yakaladığını aktardı.
“TÜRKİYE ŞAMPİYONASI’NDA
7 DERECEMİZ VAR”
12 Türkiye şampiyonasına katıldığını belirten Şanlı, “Bölge Şampiyonası’ndan alınan derecelerle 22 kişi Türkiye Şampiyonası’na katılmayı haketti. Bu 22 sporcunun ise 12’siyle kişi Türkiye Şampiyonası’na katıldık. Bu şampiyonada ise bir spocu Türkiye Şampiyonu, 2 sporcu ikincilik, 4 sporcumuzla da üçüncülük elde ettik.” şeklinde konuştu.
“38 ANTRENÖR ÇIKARDIK”
Afyonkarahisar’da yapılan Türkiye genelinde 15 kişinin ve Afyonkarahisar’dan 40 kişinin katılımıyla 10. Khan sınavının yapıldığını ifade eden Şanlı, “Afyon’da yapılan 10. Khan sınavı toplamda 55 kişinin katılımıyla yaptık. Bu 55 kişinin Afyonkarahisar dışından gelen sayısı 15 kişiydi ve Afyon’dan da 40 sporcumuz katıldı. Sınavı da bu 55 kişini 25 Mayıs 5 Haziran tarihleri arasında 38 antrenör çıkardık. 15 aday Afyon dışından geldi.”
“MER SALONDA ANTRENÖRÜMÜZ VAR”
Afyonkarahisar’da aktif olarak Muaythai sporuyla uğraşan spor salonları hakkında bilgi veren Şanlı, “Bizim salonumuz var yani Şanlı Gençlikspor, Yeni Dağdelen Gençlikspor, Dağdelen Gençlikspor, Power House Gençlikspor, Elmas Gençlikspor, Emirdağ Aslanspor Kulübü ve Bolvadin Halk Eğitime katılan bireysel sporcuların bulunduğu muaythai salonlarımız var. Her salonda yetiştirilmiş ve sertifikalı antrenörlerimiz var.” dedi.
“MİNİK VE YILDIZLAR ŞAMPİYONALARIMIZ OLACAK”
Eylül ayında yapılacak Minik ve Yıldız Erkekler-Kızlar Türkiye Şampiyonası öncesinde yapılacak olan il şampiyonası için hazırlık yaptıklarını belirten Şanlı, “Şimdi önümüzde eylül ayında yapılacak olan Muaythai Minik ve Yıldızlar Türkiye Şampiyonası var. İlk önce il şampiyonası düzenleyeceğiz. Yaklaşık 50 kişilik sporcu katılımıyla yapılabilir. Emirdağ, Bolvadin’den de katılım bekliyoruz.” diye konuştu.
“AFYONLU SPORCULARA
SAHİP ÇIKILMIYOR”
Ağustos ayında Muaythai Galası yapmayı düşündüklerini belirten Şanlı, “Geçen senelrde olduğu gibi yine belediye ile işbirliği içinde Ağustos ayında profesyonel Muaythai Galası yapmayı düşünüyoruz. Geçen seneki gibi yurt dışından sporcu getirerek sporcularımızı sınamak istiyoruz. Sporculara kemer maçı yaptırarak ünvan sahibi yapıyoruz. Sporu tanıtmak, insanları faaliyete teşfik etmek, dünya da çok faal olan sporların Afyon’da da aktif olduğunu göstermek istiyoruz. Bu sporu daha fazla geliştirebilmek için diğer spor dallarına olduğu gibi bize de destek olunması gerekiyor. En azından başarılı sporcularımızın elinden tutulması gerekiyor. Bizim Afyonumuzda 5 kere Türkiye Şampiyonu olmuş, Dünya üçüncüsü ve Avrupa ikincisi olmuş sporcumuz var. Manisa Belediyesi adına maçlara katılmış Türkiye şampiyonluğuna ulaştı. Şimdi Ağustos ayında Dünya Şampiyonasına katılacak. Herşey bir kenara sporcularımıza sahip çıkalmasını istiyorum. Sporcularımız dünya şampiyonalarına katılıyor, avrupa şampiyonalarına katılıyor ve derece elde ediyor ama Afyonlu kimse sahip çıkmıyor. Zor değil gerçekten zor değil ve bir sporcuya sahip çıkılınca neler olur bir görün.” dedi.
“EMEĞİ GEÇENLERE
TEŞEKKÜR EDERİZ”
Muaythai için 2014-15 sezonunda neler yaptığını ve neler yapacaklarını anlatan Şanlı sezonunda kısaca özetini aktardı. Şanlı, “Muaytahi açısından başarılı bir sezon geçiriyoruz. Afyon içi ve Türkiye’deki bütün faaliyetlere katıldık. Bu sporun Afyon’a girişi 2008 lımında başladı ve o yıllarda faal olmaya başladı. Şuanda diğer sporlardan daha fazla adı duyuluyor. Şuanda da antrenör sayımızın artması bizleri fazlasıyla memnun ediyor. İnşallah daha da iyi olacağız. Ayrıca sezon içinde ve sonrasında bizlere destek olmaya çalışan büyüklerimiz, küçüklerimiz kısacası emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ederiz.” ifadesine yer verdi. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti