Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Sporda profesyonel anlamda iyi mücadele ediyoruz”

“Sporda profesyonel anlamda iyi mücadele ediyoruz”
“Sporda profesyonel anlamda iyi mücadele ediyoruz”

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Yunus Tortop, TBF Alt Yapı yetkilileri Oktay Yılmaz ve Serdar Çelik, TBF İl Temsilcisi Feyzullah Demirkale ile İl Hakem Kurulu Üyeleri İsmail Yurdunuseven, Nurettin Dirhem ve Mustafa Sarlı, ilimizin  ev sahipliğini yapacağı müsabakalarla ilgili bilgi vermek üzere Vali Aziz Yıldırım’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Afyonkarahisar’ın Basketbol Federasyonu’nun ikinci evi olduğunu belirten TBF Alt Yapı yetkilileri Oktay Yılmaz, 12 Dev Adam Basketbol Okulları’nda her yıl organize edilen Türkiye Ligi müsabakalarının ilki olan Batı-­Güney Grubu maçlarının 28-­30 Nisan 2017 tarihlerinde Afyonkarahisar’da gerçekleşeceğini, bu kapsamda müsabakalara Türkiye’nin yaklaşık 20 farklı noktasından 220 sporcu ile 40 antrenörün katılacağını belirtti. 8-12 yaş grubundaki çocuklarımızın 3 gün boyunca maç yapacaklarını hatırlatan Yılmaz; ”Bizim esas amacımız maçtan ziyade onlara takımdaşlığı, ailelerinden uzak bir ortamda biraz daha kendilerine özgüven kazandırılmasını sağlamak. Bu amaçla bu şölenleri her sene organize ediyoruz. İnşallah bundan sonra da devam edeceğiz” dedi.
“HER ZAMAN EV SAHİBİ
OLMAYA HAZIRIZ”
12 Dev Adam Basketbol Okulları Müsabakalarının Afyonkarahisar’da yapılacak olmasının mutluluk verici olduğunu dile getiren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Yunus Tortop, “Biz her zaman için ev sahibi olmaya hazırız ve 2 yıldır da Afyonkarahisar’ı en iyi şekilde temsil ediyor ve misafirperverliğimizi gösteriyoruz” ifadesine yer verdi.
YILDIRIM’DAN TORTOP’A TEŞEKKÜR
Afyonkarahisar’da yapılan sporla ilgili faaliyetler için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Yunus Tortop’a teşekkür eden Vali Yıldırım, “Afyonkarahisar’ın spor anlamında ilerlemesi için arkadaşlarımız sağ olsunlar epeyi gayret sarf etmişler. Ben Afyonkarahisar’a geleli yaklaşık 1 yıl oldu. Bizden önceki arkadaşlarımız çok gayret sarf etmişler ve Afyonkarahisar’a çok güzel ve kapsamlı spor tesisleri yapmışlar. Afyon’da özellikle profesyonel anlamda gerek futbol, gerek basketbol ve gerekse voleybolda iyi mücadeleler veriyoruz. Mesela futbolda ligin bitimine iki hafta kala 3. Ligde şampiyonluğumuzu ilan ederek 2. Ligde mücadele etmeye hak kazandık. Futbolun yanı sıra basketbol ve voleybolda da gayet iyiyiz. Seyircimiz de çok iyi. Takımlarımız çok iyi olunca Afyonkarahisarlıların gösterdiği teveccüh de çok iyi. İyi takımlar rakip olarak gelip de güzel maçlar çıkınca seyircisi de müsabakalardan zevk alıyor. Bunu da görmek lazım. Belediyemiz sağ olsun basketbol ve voleybolu yürütüyorlar. Onlara da tabii ki müteşekkiriz. Takımlarımıza Afyonkarahisarlı hemşerilerimiz sahip çıkıyor. Buna özellikle müteşekkiriz. Genç bir spor müdürümüz var. Onun gayretleriyle ve kişisel bağlantılarıyla da bir takım organizasyonlar başka yerlerde yapılabilecekken, alternatifleri varken Afyonkarahisarımız tercih ediliyor. Bu anlamda kendimizi şanslı görüyoruz. Kendisine de sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Tabii ki gelen başarı da başka organizasyonları buraya çekiyor ve onlar belki de başarıların artmasına vesile oluyor. Bu da bizim açımızdan önem taşımakta. İnşallah Afyonkarahisar, önümüzdeki yıl özellikle basketbolda daha iyi olacak diye düşünüyorum. Sebebi de şu; daha iyi bir salona kavuşuyoruz. Belediyemizin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ile ortaklaşa yaptığı ve tamamlanma aşamasına gelen güzel bir salonumuz var. 3 bin kişilik bir salonumuz inşallah yakında bitecek. Ağustos ayında hizmete sunulması bekleniyor. 30 Ağustos tabii ki burada Büyük Taarruzun başlangıcı ilimizde farklı kutlanıyor. Cumhuriyetin kazanıldığı topraklar olarak bakıyoruz biz bu kutsal topraklara. İşte Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onun komuta etmiş olduğu askerlerle Büyük Taarruz 25’i 26’a bağlayan gece Ağustos 1922 tarihinde Kocatepe olarak adlandırılmış olan tepeden başlıyor ve sonunda 15 Eylül’de düşman İzmir’de denize dökülüyor. Bu süre buralarda hep savaşlarla geçmiş. Düşmanın sürülmesiyle geçmiş. Onun için Ağustos ayı bizim açımızdan önem taşıyor. Zannediyorum o tarihlerde salonumuzu açacağız ve tekrar iyi bir noktaya gelebilmek için yeni bir mücadele ve yeni bir solukla çalışmalarımıza başlayacağız. Öyle ümit ediyorum ki daha güzel sonuçları da alacağımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Ziyaret sonunda ise federasyon yetkilileri tarafından Vali Aziz Yıldırım’a milli takım forması hediye edildi.