Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“STK’lar ülkeye gereken katkıyı sağlamalı”

Bu haberin fotoğrafı yok
"STK'lar ülkeye gereken katkıyı sağlamalı"

HÜRSİAD ve İSMİAD üyeleri “Günümüzde Sivil Toplum Kuruluşlarının Önemi” konulu toplantıda biraraya geldi. Toplantıda konuşan HÜRSİAD Başkanı Ramazan Özçelik, Osmanlı döneminde de vakıf kültürünün yaygın olduğunu hatırlatarak, STK’ların hem halka hemde ülkeye gereken katkıda bulunmaları gerektiğini söyledi

Günümüzde sivil toplum kuruluşlarının önemi konulu toplantıya, Hür Sanayici İş Adamları Derneği (HÜRSİAD) Başkanı Ramazan Özçelik, Başkan yardımcısı Ali Acar, HÜRSİAD üyeleri, İscehisar Mermerciler Derneği (İSMİAD) Başkanı Ali Genelioğlu ve İSMİAD üyeleri katıldılar.
Korel Otelde akşam yemeğinde bir araya gelen işadamları, sivil toplum kuruluşlarının ne gibi çalışmalar yapabileceğini, sivil toplum bilinci oluşturmanın gereklili-ği ile STK’ların ülkemiz açısından ne kadar önemli olduğu konularında fikir alışverişinde bulundular.
Toplantının açılış konuşmasını yapan HÜRSİAD Başkanı Ramazan Özçelik, Sivil Toplum örgütü kuruluşlarının önemine değindi.
STK’larla irtibat kurulmalı
STK’ların hem halka hemde ülkeye katkı sağlamaları gerektiğini kaydeden Özçelik; “Bir çok STK’nın doğup büyüme aşamaları gibi, HÜRSİAD’ın geçmişten günümüze hangi aşamalardan geçip nerelere geldiğini en iyi bilenlerden birisiyim. Osmanlılar döneminde vakıf kültürünün oldukça yangındı. Ecdadımızın dağda aç kalan hayvanları bile düşünüp gerekli önlemleri aldıklarını biliyoruz. Günümüzde bizler STK temsilcileri olarak aynı sorumluluk duygusu içerisinde hareket edip, hem halkımıza hemde ülkemize gereken katkıda bulunmalıyız. STK’lar olarak derneklerimizin önü, Konfederasyonumuz TUSKON’un ortaya koyduğu başarılı projeler sayesinde büyük bir ivme kazandı. 2006 yılında başlayıp günümüzde de devam eden ticaret zirveleriyle dünyanın dört bir tarafına ihracat yapılıyor. Bu kazanımlardan bütün işadamlarımızın faydalanması için, işadamlarımızın STK’larla irtibat halinde olmaları gerekiyor.” dedi.
Fikir teatisinde bulunulmalı
Daha sonra söz alan İSMİAD Başkanı Ali Genelioğlu ise sektörle ilgili projeler geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Dernek olarak yaptıkları çalışmalarda hedeflerinin İscehisar’ın kalkınması olduğunu ifade eden Genelioğlu; “Bizim işadamları olarak bir araya gelmemiz, fikir teatisinde bulunmamız, biraz zaman harcayıp sektörlerimizle ilgili projeler geliştirmemiz çok büyük önem arzetmektedir. İleride çocuklarımızın rahat etmesi için bizlerin çok çalışması lazım, eğer kendimizi geliştirmek istiyorsak yurtiçi, yurt dışı geziler yaparak, fuaralara katılmak zorundayız.” şeklinde konuştu. (Kocatepe)