Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Su kesintisi belediye kaynaklı değil

Sandıklı İlçesi’nde son günlerde
Su kesintisi belediye kaynaklı değil

Sandıklı İlçesi’nde son günlerde meydana gelen su kesintileri nedeniyle Sandıklı Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, kesintinin tarafının Sandıklı Belediyesi olmadığı ifade edildi.
“ELEKTRİK HATLARINDA ANİ DALGALANMALAR POMPALARIN ÇALIŞMAMASINA SEBEP OLUYOR”
Vatandaşları mağdur eden su kesintileri nedeniyle ilçede bilgi kirliliğinin meydana geldiği kaydedilen açıklamada, “Son günlerde vatandaşlarımızı mağdur eden su kesintileri hakkında ilçemizde bir bilgi kirliliği meydana gelmiş. Bunun sonucunda yaşanan problemin kaynağının doğru anlaşılabilmesi için bir basın açıklaması yapmamız elzem haline gelmiştir. Öncelikle belirtmemiz gereken konu Sandıklı ilçemizin bazı mahallelerini etkileyen su kesintilerinin tarafı asla Sandıklı Belediyesi değildir. Bilindiği üzere Sandıklı Belediyesine ait 9 adet soğuk su kuyusu, ilçemizde bulunan su depolarına düzenli olarak su pompalamakta, bunun sonucunda da depolarımız dolarak her hangi bir basınç kaybına sebebiyet vermeden ilçemize soğuk su verilmektedir. Bu kuyular elektriklerini termal sulama yapılan bölgeden almaktadırlar. Bu bölgedeki elektrik hatlarındaki ani dalgalanmalar ve yüklenmeler, su kuyularının pompalarının kapanmasına ya da aynı devirde çalışamamasına sebep olmaktadır. Saniyelik bir elektrik aksamasından sonra arazideki bütün kuyular suları ilgili depolara basamamakta ya da eksik basmaktadır.” denildi.
“SORUN OEDAŞ YETKİLİLERİNE İLETİLDİ”
Açıklamanın devamında şu ifadeleri yer verildi:
“Bazen arazideki elektrik dalgalanmaları kısa süreli olup, Belediyemize bağlı ekiplerimiz problemin vatandaşlarımıza yansımaması için jeneratör takviyesi ile konu zaman zaman çözebilmektedir.
Ama uzun zaman devam eden elektrik problemleri sonucunda depolarımıza yeterince su basılamamakta bunun sonucunda basınç yetersiz kalıp bazı mahallelere su gitmemektedir. Hatta bazı mahallelerde birinci ve ikinci katlara su çıkarken daha yüksek katlara çıkmamasının sebebi de budur.
Bu sorun hakkında Sandıklı OEDAŞ yetkilileri ile konu paylaşılarak, problemin çözülmesi için gerekli tedbirlerin alınması istenmiştir. Önümüzdeki hafta bu konunun kalıcı olarak çözülmesi için gereken girişimler başlatılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”