Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şubat’ta geleceğiz diyenler cevabını alırlar

AK Parti İl Başkanı
Şubat’ta geleceğiz diyenler cevabını alırlar

AK Parti İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven haftalık değerlendirme toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Toplantıda konuşan AK Parti İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven hem yerel, hem de ulusal gündemi değerlendirdi. Toplantıya AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanı Süleyman Karakuş ile Seçim İşleri Başkanı Hüseyin Sezen de katıldı.
BİRLİĞİMİZİ KİMSE BOZAMAZ
Yurdunuseven, bir gazetecinin “FETÖ terör örgütü mensupları sosyal medyadan tehditler savuruyor. Bu sayfaların engellenmesi için ne yapılabilir” sorusuna, bu tür sayfaların Almanya ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki yerlerden yönetildiği cevabını verdi. Yurdunuseven, “Sosyal medyada ‘Şubat’ta geleceğiz’ diyorlar. Bu millet bir oldukça, diri oldukça değil Şubat’ta, Ocak ayında buyursunlar gelsinler. Bakalım nasıl oluyormuş. Delikanlılık, tehditle olmaz, telefonla olmaz. Gelir, bakar ve cevabını alır. Millet olarak biriz, beraberiz. Bu birliğimizi kimse bozamaz” ifadelerini kullandı.
DÜZENLEME 15-16 TEMMUZ’U KAPSIYOR
Yeni yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname hakkındaki görüşlerini de açıklayan Yurdunuseven, “FETÖ gibi terör örgütleri ile ilişiği olan 2 bin 756 kamu personeli kamudan ihraç edildi. 115 personel de görevlerine geri döndü. FETÖ ile bağı olan 22 subayın rütbeleri söküldü. Şehit çocukları ve kardeşlerine de (bir kardeş) zorunlu askerlik kaldırıldı. Darbe suçundan yargılanan FETÖ’cülere badem kurusu tulum, terör sanıklarına da gri tulum giydirilecek. Terör olaylarını önlemeye çalışan kişilere de hukuki, idari ve mali ceza sorumluluğu doğmayacak. Yani vatandaş 15 Temmuz’da teröre müdahale ettiyse ve bu durum ispatlı ise yargılanmayacak. Yani sadece 15 Temmuz’u kapsıyor. Partimiz sözcüsü Mahir Ünal bu konuda bir açıklık getirdi. Bu konu sadece 15–16 Temmuz’u kapsıyor” diye konuştu.
OYUNU BOZAN TÜRKİYE OLDU
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu ile Birleşmiş Milletler’de Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail’e sert bir tokat atıldığını belirten Yurdunu-seven, “Türkiye, ABD ve İsrail’in tehditlerine ve birçok İslam ülkesinin kayıtsızlığına rağmen Kudüs’ün statüsünü korumayı başardı. Dünya medyası da ABD’yi küçük düşüren oylamada Türkiye’nin rolünü öne çıkardı. 128 evet, 9 ret, 35 çekimser bir sonuç çıktı ortaya. Bizi destekleyen tüm ülkelere teşekkür ediyoruz. Kudüs Müslümanlarındır ve Müslümanların kalacaktır. Başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve tüm Türkiye’ye teşekkür ediyoruz. Bakınız Katar krizinde oyunu bozan ülke Türkiye olmuştur. Irak’ın kuzeyindeki referandum ve son Kudüs oyununu Türkiye bozmuştur. Türkiye artık bölgesinde oynanan oyunları bozan güçlü bir ülke olmuştur” dedi.
VERDİĞİMİZ DESTEKLERİ MİLLETİMİZ BİLİYOR
Yurdunuseven, AK Parti iktidarları ile ekonomik anlamda olumlu gelişmeler yaşandığına dikkat çektiği konuşmasına şöyle devam etti:
“2000 yılında asgari ücret 86 milyon liraydı yani bugünkü parayla 86 lira, dolar bazında 139 dolar. 2017 yılı asgari ücretine baktığınızda bu rakam 1.404 lira. Dolar bazında da 390 dolar. Yani 139 dolardan 390 dolara çıkarmışız. Arada yıllar itibarıyla 2008 de 409 dolar olmuş. Yeni asgari ücret de 29’unda açıklanacak. Bu rakam değişecek ve artış gösterecek. Burada nasıl emekçi yok, nasıl işçinin hakkını koruma yok, ben çok merak ediyorum. 2001’den önceki bütçelerde nerede emekçi yazıyordu, onu çok merak ediyoruz. Biz burada bu bütçe ile esnafımıza memurumuza işçimize bütün destekleri yapıyoruz. 2002’den sonra esnafımıza ne destekler yaptığımızı işçimize ne destekler verdiğimizi engellilere ne destekler verdiğimizi milletimiz iyi biliyor.” >> Murat ARISOY’un Haberi

28 ŞUBAT DARBEDİR

AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, 28 Şubat Davası hakkında da açıklamalarda bulundu. Yurdunuseven, “28 Şubat davasında, dönemin Genelkurmay Başkanı Karadayı ve 2’nci Başkan Çevik Bir’in de aralarında olduğu 60 sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi. Duruşma, sanıklar ve avukatlarının esas hakkındaki savunmalarını hazırlamaları için 8-9-10 Ocak 2018’e bırakıldı. Bu dava yaklaşık 5 yıldır sürüyor. Onların hayali malumunuz bin yıl eziyetti ama gerçekler öyle değil, gerçekler müebbet. Arzu ederiz ki birtakım darbe seviciler bu davayı sulandırmaya kalkıp kumpas davaları ile bir tutmaya çalışmazlar. 28 Şubat bir darbedir ve millete yapılan en büyük zulümdür” dedi.

CHP’YE AĞIR ELEŞTİRİ

Cumhuriyet Halk Partisi’ne eleştirilerde bulunan AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, “Geçtiğimiz hafta yaptığım basın açıklamamda CHP’nin halka reva gördüğü zulümleri sizlerle paylaşmıştım. Hafızayı beşer nisyan ile maluldür. Anamuhalefet partisi denilen ana hıyanet partisinin artık seçimleri kaybetmesine bir bahane olarak söylüyorlar. 2001’den önceki günleri hatırlarsınız. 2001 sonrasını da hatırlayacaksınız. Ezanın Türkçeleştirilmesi, camilerin ahır haline getirilmesi ve kuyrukların hangi dönemlerde yaşandığını halkımız biliyor. Halka yapılan zulümleri Cumhuriyet dönemi hikayeleri olarak görenlerin bu milleti tanımadığı ortadadır. Bu millete ‘balık hafızalılar’ diyenler her seçimin sonunda kaybetmenin bahanelerini arıyorlar. Burada ana hıyanet partisinin seçimleri kaybetmesinin bahaneleri bu yüzden bitmeyecektir” diye konuştu.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti