Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Şubemiz kurumsallaşıp itibar kazandı”

“Şubemiz kurumsallaşıp itibar kazandı”

Sağlık-Sen 5. olağan seçimli genel kurul toplantısına tek aday ve listeyle katılan mevcut Şube Başkanı Abdülkadir Hız yeniden seçilerek güven tazeledi. Genel kurul toplantısında konuşan Hız, şube olarak Afyonkarahisar’da kurumsallaşma, itibar kazanma adına çalışarak, teşkilatı diri tuttuklarını vurguladı

Sağlık-Sen Afyonkarahisar Şubesi’nin 5. olağan seçimli genel kurul toplantısı sonucu yapılan seçimde 162 delegeden 96’sı oy kullandı. Sandıktan beş geçersiz oy çıkarken 91 delegenin oyunu alan Abdülkadir Hız ve ekibi yönetime seçildi.
Sağlık-Sen Şube Başkanlığı 5. seçimli genel kurul toplantısı 6 Ağustos 2022 Cumartesi günü sabah Korel Termal Otel’de yapıldı. Toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunduktan sonra divan Yusuf Dural’ın Başkanlığı’nda; Özcan Çiçek, Ekrem Özdemir, Muhammed Ali Aloğlu ve Fehmi Kuzey Vurar’dan oluştu. Toplantıya; Sağlık- Sen Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Şenol Şahin, İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, Manisa Şube Başkanı Mustafa Irgat, Uşak Şube Başkanı Muhammed Ali Aloğlu, Tekirdağ Şube Başkanı Hamza Öksüz, Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, Muğla Şube Başkanı Özcan Çiçek, Genel Başkan Vekili Durali Baki, Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural, Genel Başkan Yardımcısı Şemsettin Karadoğan, Memur-Sen İl Temsilcisi Ali Keskin, Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa Arslan, Afyonkarahisar Sağlık Müdürü Uzman Dr. Serhat Korkmaz, Aile Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Yasin Evcin ve sendika üyeleri katıldılar.
“BÜYÜK BİR AİLE OLMANIN
GEREĞİNİ YERİNE GETİRDİK”
Toplantının açış konuşmasını yapan Abdülkadir Hız, Allah’tan önem atfettikleri ve kıymet verdiğimiz toplantıyı, emaneti layıkıyla taşıma azmi ve kararlılığıyla tamamlamayı nasip etmesini diledi. Hız, “Tüm samimiyetimle, yürekten, kalpten, gönülden şunu ifade etmek istiyorum ki: yaşadığımız türlü zorlukların, farklı güzelliklerin ve de bu dünyaya ait acı tatlı onca telaşın arasında, liyakatli bir imtihan veren böylesi büyük bir teşkilatın ferdi olmaktan gurur duyuyorum. Böyle azimli, kararlı, fedakâr ve cefakâr arkadaşlarımla aynı yolda yürümekten şeref duyuyorum. Bize birbirimize yol arkadaşı olmayı nasip ettiği için Allah’a şükrediyorum. Bugüne kadar sağlık çalışanları için büyük mesafeler kat ettik. Göreve geldiğimizden bu yana üyelerimizin özlük ve sosyal hakları, ekonomik durumları ve ülkemizin iç ve dış gündemlerine ilişkin genel yetkili sendikanın birer mensubu olduğumuzun bilinciyle en başta aile hayatında, iş hayatı ve sosyal çevrede, hayatın her alanında ve basında gündem oluşturan bir sendikal anlayış ile çalışmalarımızı sürdürdük. Sağlık-Sen’in Afyonkarahisar’da kurumsallaşması, itibar kazanması adına çalışarak, teşkilatımızı diri tutmayı, organizasyon kabiliyetini arttırmayı, Sağlık teşkilatının sorunlarını sorunun merkezinde çözmeyi düstur edinip, bir ve beraber olarak mücadele etmenin yollarını aradık. Üyelerimizin en mutlu anlarında yanlarında olduğumuz gibi, zor günlerinde de yanlarında olma gayretiyle büyük bir aile olmanın gereklerini yerine getirmeye çalıştık.” dedi.
“KİBİR TUZAĞINA DÜŞMEYİP BİRARADA OLACAĞIZ”
Sağlık Sen olarak değerler sendikacılığı düsturuyla hareket ettiklerini söyleyen Hız, “İnsana dair olan her şey bizim gündemimizde oldu. Emek, hukuk ve değerler mücadelesinde hizmet çıtasını daha da yükseğe çıkarabilmek için, kişiye bağlı sendikal anlayış yerine; ilke ve değerlere bağlı sendikal model ortaya koymayı, kavgada değil sevgide birlik olmayı tercih ettik. Dert edindik, dertlendik. Dertlere derman olmaya gayret gösterdik. Teşkilatımızı ilgilendiren ve açıklığa kavuşturulması gereken her konu aynı hassasiyetle ele alınmalıdır. Zira sendikamız kulislerin değil, istişare ve ilkelerin istikametinde ilerleyen bir yönetim anlayışına ve disiplinine sahiptir. İşte bu yüzden Sağlık-Sen karalama kampanyalarının, şahsi saldırıların ve de kişisel hesapların üstünü demokrasi kılıfıyla gizlemek isteyenlere hiçbir zaman imkân vermemiştir ve de vermeyecektir. Bu itibarla kibir tuzağına da düşmeyecek ve çözülmek yerine omuz omuza vermeyi arzu edenlerle bir arada durmaya ve büyük bir aile olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.
“MÜCADELEMİZ
ERDEMLİLER HAREKETİDİR”
“Unutmamalıyız ki, bu mücadele bir erdemliler hareketi olarak doğdu. Kimliğine, ülküsüne duyulan güven ve Allah’ın inayeti sayesinde Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından birisi haline geldi.” diyen Hız, “Bizler, bu samimi yolun yolcuları olduğumuzu hatırlamalıyız. Silkelenmeli, ne yaptığımızı, ne ile dertlendiğimizi görerek ve nefsimizi bir kenara bırakarak; merhum Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan’ın ‘Gel kurut bu çağın kargaşasını, seninle beklenen şimdi şafaktır.’ dizelerine muhatap olduğumuzu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamalıyız. Bu kutlu yolda yürüyen cefakâr kardeşlerim, Biz birbirimize inanıyoruz. Biz bu topluma, bu millete ve bu ülkeye borcumuzu ödemek için çaba sarf etmeye, bu yolda mücadele vermeye ve de bu mücadelenin derdiyle dertlenenlere sevdalıyız. Bu sevda bu güne kadar Türkiye’nin çehresini değiştirdi. Bu sevda, milletin iradesine yapılan 27 Mayıs ve 12 Eylül darbelerini, 28 Şubat post modern darbesini ve özellikle de 15 Temmuz hain darbe girişimini milletin yanında olanların çağrısına gönül vererek, milletini şafağa kavuşturmak sevdasıyla, vesayete bayrak açmıştır. Bu sevda milletin ferasetiyle yol almış, oynanan oyunlara eyvallah etmemiş, birlik ve beraberliğin kıymetinin farkında olarak tarihi değişim hareketine öncülük etmiş, vesayet odakları ile birlikte, onların ideolojik aygıtları gibi çalışan çeteleri de, karanlık yapıları da tarihin karanlığına gömmüştür. Şimdi yeniden ve her zaman uyanık olmak zorunda olduğumuzu bilmemiz gerekiyor. Geleceğimizi; emek ve alınteri temelinde, hakkaniyet çerçevesinde yükseltmek, yeni vesayet odaklarına ve rant odaklarına fırsat vermemek adına gecemizi gündüzümüze katacağımız, çalışanlarımız için, milletimiz için ter dökeceğimiz bir faaliyet dönemi daha bizi bekliyor.” Abdülkadir Hız’ın ardından söz alan Memur-Sen İl Temsilcisi Ali Keskin, Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcıları Şemseddin Karadoğan ve Durali Baki katılımcılara hitap ettiler.
HIZ YENİDEN BAŞKAN
Abdülkadir Hız’ın Şube Başkanlığında yönetim kurulu üyeliklerine; Mustafa Ulupınar, Erol Dere, İsa Yılmaz, Bilal Demirtaş, Seydi Ahmet Şahin ve Aydın Balcı seçildiler. Denetleme Kurulu üyelikleri; Mehmet Özülkü, Yasin Şahin, Mehmet Kenan Akdemir, Fuat Şen, Mustafa Çelikten oluştu. Disiplin kurulu üyeliklerine; Ali Koçak, Ömer Duran, İhsan Öztaylan, Doğan Tekir ve Serkan Akyel seçildiler. Üst kurul delegeliklerine; Abdülkadir Hız, Erol Dere ve Mustafa Ulupınar seçildi.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi