Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Sudanlı çiftçi kadar Türk çiftçisinin değeri yok”

“Sudanlı çiftçi kadar Türk çiftçisinin değeri yok”

CHP Bursa Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Orhan Sarıbal çiftçinin sesini duyurmak üzere Afyonkarahisar’a geldiğini söyledi. CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burca Köksal da, “İktidar için Sudanlı çiftçi kadar Türk çiftçisinin değeri yok. Onlara çiftlik kurup Sudanlı çiftçilere alım garantisi verenler Afyonkarahisar’daki patates üreticilerinin feryadını duymaktan uzaktalar” dedi

 

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, geçtiğimiz günlerde patates ve salatalık üreticileri ile bir araya gelerek sorunları dinlemiş ve bu sorunlarını içeren dosyayı CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na sunmuştu. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun, üreticilerin sorunlarının yerinde tespit edilmesi üzerine talimat vermesi sonucu CHP Bursa Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Orhan Sarıbal ve CHP Milletvekili Köksal önce partide basın toplantısı düzenlediler, daha sonra ise sahada çiftçilerle bir araya geldiler. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığında dün öğleden sonra düzenlenen basın toplantısına CHP Bursa Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Orhan Sarıbal, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal ve partililer katıldı.
“HAVAALANINA İNEN UÇAK YOK Kİ
YOLLARA İNDİRECEKSİNİZ”
Toplantının açılış konuşmasını CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz yaptı. Görgöz, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal ve Parti Meclisi Üyesi Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ile tarımla yönelik bir dizi çalışma gerçekleştireceklerini söyledi. Ziraat Odası Başkanlığı ve Dinar İlçesi’nde Çölovasında patates üreticileri ile bir araya geleceklerini kaydeden Görgöz, “Ülkemiz nasıl AKP iktidarında 18 yıldır tarımda başta olmak üzere tüm eğitimde, sağlıkta kötü yönetiliyorsa Afyonumuz da maalesef bundan en fazla etkilenen illerin başında geliyor. Bunu sürekli söylüyoruz. 2002 yılında 812 bin nüfusu olan Afyonkarahisarımız bugün 730 bindedir. O kadar nüfusun artışına rağmen Öyle fazla göç vermişiz ki bizim köylerimiz, kasabalarımız boşalmış. Sürekli göç veren bir il olmuşuz. Bugün geldiğimiz noktaya baktığımızda koskoca bir kasaba görüyoruz Afyon merkezinde de. Ama Afyon’u yönetenler yolların kaymak gibi, neredeyse uçak inecek gibi olduğunu söyler. Beş yıldır eski Bakanın memleketi Şuhut’un yolunu tamamlayamadılar. Zafer Havaalanı evlere şenliktir. On milyonlarca dolar para ödüyoruz. Havaalanına inen uçuk yok ki siz yollara uçak indireceksiniz.” dedi.
“TÜRK ÇİFTÇİSİNİN SUDANLI ÇİFTÇİ KADAR DEĞERİ YOK”
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, pandemi döneminin tüm kesimler için zor geçtiğini dile getirdi. 250 binin üzerinde iş yerinin kapatılıp, lokantacısından berberine, çay ocağına, kahvehanesine birçok işyerindeki esnafa destek verilmediğini kaydeden Köksal, “Binlerce yurttaşımız ücretsiz izine çıkarılarak bin 170 TL ile adeta açlığa mahkûm edildi. Cumhuriyet tarihinin en yüksek işsizlik oranına ulaşıldı. 12 milyonun üzerinde işsiz yurttaşımız olduğunu biliyoruz. Bakanlık verilerine göre 16 milyon yoksul aile sosyal yardımlarla ayakta duruyor. Emeklinin, işçinin, iş insanının, çiftçinin gerçekten bu ülkede hali perişandır. AKP seçim meydanında verdiği sözleri tutmaktan uzaktadır. Vatan-daştan kopmuş sarayın penceresinden herşeyi güllük gülistanlık olarak görmektedir. Mecliste 3600 ek gösterge ile ilgili önerge sunuyoruz reddediyorlar. Emek-lilikte yaşa takılanları gündeme taşıyor, onlarla ilgili çözüm önerileri sunuyoruz reddediyorlar. Esnafla ilgili verdiğimiz tüm önergeleri reddediyorlar. Zaten çiftçiye sırtlarını dönmüşler onlar için Sudanlı çiftçi kadar Türk çiftçisinin değeri yok. Onlara çiftlik kurup Sudanlı çiftçilere alım garantisi verenler Afyonkarahisar’da ki patates üreticilerinin feryadını duymaktan uzaktalar. Biz bu feryatlara kulak verip onların sıkıntılarını dinlediğimizde, onlar için çözüm yolları öne sürdüğümüzde de konuşmamızdan rahatsız olanlar köy, kasaba, ilçe, cadde, sokak dolaşıyor da ne olacak diyenler çıkıp kendi başarısızlıklarını, tembelliklerini aklama derdindir. Beş yıl önce ben Ankara da koltukları değil Afyon’da ayakkabıları eskiteceğim sözünü verdim. Bu sözü tuttuğum için vicdanen rahatım.” şeklinde konuştu.
“İKTİDAR SİYASETÇİLERİ
YOK HÜKMÜNDE”
CHP Bursa Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Orhan Sarıbal, “Neden Afyondayız kısaca, aslında Türkiye’nin her yerinde ciddi bir sorun var. Sorunun temel kaynağı saray iktidarıdır.” ifadeleriyle konuşmasına başladı. Bölge, bölge il, il farklı sorunlar yaşandığına değinen Sarıbal şöyle konuştu: “Bireysel baktığımızda da farklı sorunlar olduğunu görüyoruz. Ama bu sorunların tümünü biliyoruz. Tümünün farkındayız. Bu sorunları çözme yollarını da biliyoruz. Başta tarım olmak üzere tüm sorunları çözmek için mevcut ceberut saray düzeninden kurtulmamız gerekiyor. Bunun tespitini çok net söylemek durumundayız. Bura-dan başladım çünkü yaşadığımız tüm sorunların temelinde tek adam iktidarının zorbalıkla dayattığı ‘tek adam’ hikâyesidir. Biz bu tek adam hikâyesini çözmeden ülke sorunlarını çözemeyiz. Milletvekillerinden ve yerel AKP siyasetçilerinden hiç bahsetmiyorum. Onların hiçbir iradesi yoktur. Onlar sayardan yazılıp önlerine konulan yaptırımları okuyup Mecliste de sadece el kaldırıp indirmekten sorumludurlar. On-ların iradeleri ne yazık ki yoktur, yok hükmündedirler. Bir tek adam her alana egemendir.”
“AFYON’UN
SESİNİ TÜRKİYE’YE DUYURMA ÇABASINDAYIZ”
Afyonkarahisar’a gelmesindeki temel faktörün patates üretimi ve kornişon olarak adlandırılan salatalık üretiminde yaşanan sıkıntılar olduğunu bildiren Sarıbal şöyle konuştu: “Bu temel sorunlar üzerinde Afyon üzerinde bir çalışma yapacağız. İl ve ilçe örgütlerimizin, Milletvekilimizin, İl ve Merkez İlçe Başkanımızın çalışmalarıyla iktidarın sessiz kalıp çözüm üretmek yerine çalışmalara engel olmak, muhalefetin yaptıklarını aslında onların yapması gerekirken sadece kuru savunmalarla emekleri de boşa çıkarmaya çalışan bir tutumları var. Bu tutumlardan dolayı biz Afyon’un sesini Türkiye’ye duyurma çabasındayız. Aslında her gün bir yerdeyiz her gün ülkenin sorunlarıyla ilgilenmeye çalışıyoruz. Türkiye de soğan ve patateste bir oyun oynanıyor. Bu oyunun adı iktidarın basiretsizliğidir. 2017 yılında soğan ve patates bu ülkede adeta satılmıyor çöpe gidiyordu. 2018 yılında çiftçi az ekim yapınca asıl paradigma o zaman başladı. Biz her zaman şunu söylüyoruz; Çiftçiyi korumuyorsanız eninde sonunda bu düzen sizi paramparça eder. Çiftçi zarar ediyorsa kusura bakmasın tüketici ucuz ürün yeme kaygısı içerisine girmesin. Gıda ülkenin temel ana sektörüdür. AKP Genel Başkanı ‘Bu ülkede bir karış yeri dahi boş bırakmayın.’ dedi. Çiftçi bir karış dahi boş yer bırakmadı. Bakan da ‘Çiftçinin ürünü tarlada kalmayacak. Ne ekerseniz değerlenecek. Eğer satamazsanız alacağız.’ dedi. Ne yazık ki soğan, patates, enginar, domates, kirazda sorun yaşandı. Ortada ne AKP Genel Başkanı ne de Bakan var. Çiftçi yine kaderiyle baş başa kaldı. Afyon patates üretiminde Ege de birinci Türkiye de 3 ildir. Patates Afyon’un temel stratejik ürünüdür. Afyon aynı zamanda turşuluk salatalık yani kornişon üretiminde Türkiye’nin birinci ili konumandadır.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

 

“AFYON’DA RASTGELE BİN KİŞİYE SORSANIZ 10 BİN KİŞİ BURCU KÖKSAL’IN ADINI SÖYLER ”
“Biz CHP olarak işçimizin hem emekçimizin hem köylümüzün çiftçimizin yanında olmaya devam edeceğiz.” diyen Görgöz, “Milletvekillerimiz Burcu Köksal ve Orhan Sarıbal’ın yaptıkları çok etkili çalışma üzerine Sayın Sarıbal ilimizde bir çalışma yapmak üzere ilimize geldi. Biz köylümüz ve çiftçimizle birlikte çalıştığımızda birileri rahatsız oluyor. Bundan da çok mutluyuz demek ki doğru şeyler yapıyoruz. Çiftçimiz isyanını dile getiriyor, AKP’nin Sayın Vekili çıkıyor, ‘Onları orada bağırttırıyorlar.’ diyor. Vatandaşına dahi saygısı olmayan vekillerimiz var. Sokağa çıkıp rast gele bin kişiye sorun AKP’li vekillerin ismini veremez. Ama o bin kişi de on bin kişi de CHP Milletvekili Burcu Köksal’ın adını söyler. Afyon’da kim çalışıyor, vekili de kim derlerse CHP’nin vekili olduğunu söylerler. Bundan dolayı da gurur duyuyoruz.” diye konuştu.