Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Şuhut Emine Erdoğan İlim Merkezi’nde şuurlu hafızlar yetiştiriliyor”

AK Parti Afyonkarahisar eski Milletvekili Veysel Eroğlu, Şuhut Emine Erdoğan İlim ve Kültür Merkezinde Kuran’ı Kerim’in lafzı ile beraber manasına vakıf olan; milli ve manevi değerlerinin şuurunda olan hafızlar yetiştirildiğini söyledi.

AK Parti Afyonkarahisar eski

 

 

 

  1. Hükümet Çevre ve Orman Bakanı. 61. 62. 63. 64. ve 65. Hükümet Orman ve Su İşleri Bakanı, 25. Dönem İzmir, 23. 24. 26. 27. Dönem AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Şuhut Emine Erdoğan İlim ve Kültür Merkezinde hafız kızlar kategorisinde il genelinde yapılan yarışmada birinci olan Hilal Karanfil’le, Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma kategorisinde il ikincisi olan Hasibe Dadak’ı kutladı. Eroğlu, hafizeleri ve genç hafizeleri eğiten hoca hanımları gönülden tebrik ettiğini açıkladı.

“MERKEZ 7 YILDIZLI OTEL VASFINDA”

Konu hakkında açıklama yapan Veysel Eroğlu, Şuhut Emine Erdoğan İlim ve Kültür Merkezi’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın 23 Ağustos 2016 tarihinde açılış kurdelesini bizzat keserek hizmete açtığını hatırlattı.  Şuhut Emine Erdoğan İlim ve Kültür Merkezi’nin, Kuran’ı Kerim’in lafzı ile beraber manasına da vakıf olan; vatanına, milletine ve dinine faydalı olma noktasında milli ve manevi değerlerinin şuurunda olan hafızlar yetiştirildiğini vurguladı. Merkezin bu amaçla kurulduğunu belirten Eroğlu, “Hafızlık eğitiminin yanı sıra akademik bakımdan da kendini geliştiren; hayatının her alanında kendisine Kur’an-ı Kerim’i rehber edinerek hafızlığına layık bir yaşayış içinde olan öğrenciler yetiştirmektedir. Emine Erdoğan İlim ve Kültür Merkezi, memleketim Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinde 2800 metrekare kapalı alan üzerine 6 kat olarak hayırsever vatandaşlarımız tarafından inşa edilmiştir. İlim ve Kültür Merkezimiz;  135 yatak kapasitesi,  10 adet derslik,  177 kişilik konferans salonu, Kütüphane ve bilgisayar odası,  İdari büro ve öğretmenler odası,  doktor, hemşire odası ve revi, spor salonu, yüzme havuzu, her biri ayrı katlarda olmak üzere 3 adet etüt odası bulunmaktadır. Aynı zamanda;  Masa tenisi salonu, kafeterya, mescid, yemekhane,  misafirhane, özel (engelli) öğrencilere uygun yatakhane ve her türlü hizmete yönelik çeşitli mekânları bulunmaktadır. Kursumuz, iç ve dış mekânların tamamında aktif olan toplam 22 güvenlik kamerası ile sürekli izlenmektedir. Fiziki imkânlar bakımından son derece zengin olan İlim ve Kültür Merkezimiz 7 yıldızlı otel vsafındadır.” dedi.

“MİLLİ MANEVİ DEĞERERE SAHİP HAFIZLAR YETİŞTİRMEK İSTENİYOR”

Eroğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Kursumuz, verilen kaliteli eğitim sayesinde kısa sürede ülkemizin en önemli ve başarılı kurslarından biri olmuştur. Sahip olduğu uzman eğitim kadrosu ile hafızlık eğitimini en sistemli şekilde yürüterek milli ve manevi değerlerine sahip hafızlar yetiştirilmektedir. Emine Erdoğan İlim ve Kültür Merkezimizde 8 Hafızlık Sınıfı, 2 Hafızlık Temel Eğitim Hazırlık Sınıfı bulunmakta olup, hâlihazırda 105 öğrenci kursumuzda hafızlık eğitimi almaktadır. Kursumuzda 11 Kurs Öğreticisi, 1 teknisyen memur, 3 hizmetli personel vazife yapmaktadır. 2016 yılında hizmete alınan kursumuzda çok sayıda öğrencimiz hafız olarak mezun olmuştur. 2017 yılı Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nda öğrencilerimizden Ayşe Kaya, Afyonkarahisar’da il birincisi ve aynı zamanda Antalya Bölge birincisi seçilmiştir. 2019 yılı Kur’an’ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nda ise öğrencilerimizden Hilal Gül Emrem, Afyonkarahisar’da il birincisi seçilmiştir. Kurs öğrencilerimiz, hafızlık ve diğer eğitim programlarının haricinde sosyal faaliyetlere de aktif olarak katılmaktadırlar.”

“ÖZEL GÜN VE HAFTALARDA PROGRAMLAR DÜZENLENİYOR”

Eroğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Kursumuzda gerçekleştirilen bazı sosyal faaliyetler; Masa tenisi, mandala terapi boyama,  dikkat, zekâ ve satranç, puzzle, mangala vb, sinema, piknikler,  ödül merasimleri,  İl Gezileri (Bursa, Çanakkale), milli ve manevi değerlerimiz kapsamında özel gün ve haftalarda düzenlediğimiz programlar Sosyal Sorumluluk Faaliyetlerimiz vardır. Bunlar; Yetim Kardeş Sponsorluğu, TDV Kurban Kampanyası, yurtiçi ve yurt dışındaki acil durum ve afet bölgelerine bağışlarımızdır.  Emine Erdoğan İlim ve Kültür Merkezinin 2 yıldır idarecilik vazifesini yürüten Sedef Tunca Hocamız, 15 Ekim 2020 tarihinde vazifesini Hacer Uğur Hocamıza devretmiştir.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti