Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şuhut Türkiye çapında hafızlık geleneğine sahip

Şuhut Yardımlaşma Dayanışma ve
Şuhut Türkiye çapında hafızlık geleneğine sahip

Şuhut Yardımlaşma Dayanışma ve Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti olağan toplantısı İstanbul’da gerçekleştirildi. Yeni dönemde Yönetim Kurulu üyeliklerine Mustafa Uysal, Hulusi Gürsoy, Ali Rıza Şenbabaoğlu, Seçkin Köse ve Mehmet Bağır; Denetim Kurulu üyeliklerine ise Turgay Kaya, Prof. Dr. Hamit Okur, Musa Bursalı seçildi.
“DERDİMİZ GENÇLERİ İYİ YETİŞTİRMEK”
Mustafa Uysal, Şuhut ilçesinin tarihi değerlerini referans alarak ilim, kültür ve sosyal hayatına katkı sağlamak için Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun teşvikleri ile İstanbul’da biraraya geldiklerini ifade etti. Uysal, “Milli ve manevi değerlerimizle mücehhez gençlerimizin en iyi şekilde yetişmeleri için gayret içindeyiz. Geçen yıl 90 sayıda öğrencimize burs verdik. Bunun yanında vakıf gelirlerinin artırılması için gayrimenkul yatırımlarına kaynak ayırdık. Gelecekte daha iyi hizmet verebilmek için düzenli gelirler önem taşıyor” dedi.
ŞUHUT HAFIZLIK GELENEĞİNE SAHİP
Yönetim kurulu üyesi Ali Rıza Şenbaboğlu ise, Şuhut’un Türkiye çapında hafızlık geleneğine sahip bir ilçe olduğunu vurguladı. Şenbabaoğlu şöyle konuştu: “Şuhut İlim ve Kültür Merkezimizde 130 öğrenci hafızlıkla ilgili halen kurs almaktadır. Bunlardan 30 tanesinin Eylül ayında mezun olacak. Geçen sene 35 hafız mezun oldu. Hafızlarımızın girmiş oldukları icazet sınavlarında dikkati çekecek başarılar sergiledikleri bilinmektedir. 130 öğrencinin dışında, 110 kız öğrencide İmam Hatip Okulu eğitiminin yanı sıra hafızlık eğitimi alıyor. Eğitimler uluslararası düzeyde olup, dünyanın değişik ülkelerinden de öğrenci gelmektedir.”
F klavye de Şuhut ilçesinin dünya çapında önemli başarılara imza attığını belirten Seçkin Köse ise, Şuhut Vakfı’nın bu alandaki çalışmalara da destek olmasından memnuniyet duyulduğunu kaydetti.