Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şuhut’taki MYO, önemli kişiler yetiştirecek

Şuhut’taki MYO, önemli kişiler yetiştirecek
Şuhut'taki MYO, önemli kişiler yetiştirecek

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun koordinasyonunda Afyonkarahisar’a birçok temel atıldığını belirterek, yeni eğitim binası ile ilgili olarak başta arazi tahsisi ve bütçe işlemlerinin hızlı biçimde çözüme kavuştuğunu söyledi. Solak, yeni eğitim binasının Ağustos ayında açılmasının planlandığını belirterek, “Yeni eğitim-öğretim yılında bu yeni binada mevcut 3 bölüm 450 öğrenci ile beraber yeni turizm işletmeciliği bölümünü de açtık. Ayrıca 2 yeni bölüm açma çalışmalarımız son noktaya geldi. AKÜ olarak hedefimiz ilçenin 750-1000 dolayı öğrenci ile eğitim-öğretim bazlı kültür merkezi olması için gayret göstermektir” dedi.
450 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRECEK
Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım ise Mahmutköy taşkın koruma tesisi ile oluşabilecek taşkınlardan ve taşkın sonrası zararlardan köy halkının korunacağını söyledi. Yıldırım, “Yaklaşık olarak 81 milyon TL’ye mal olacak tesislerimizin ilçemiz halkına bereketler getirmesini diliyorum. Bu yatırımların yanında Şuhut ilçemize yaklaşık 6 milyon TL’ye yapılacak olan Meslek Yüksek Okulu yeni eğitim-öğretim yılına yetişecek. Bu okulumuzda 450 öğrencimiz eğitim-öğretim görecek inşallah. ilimizin hangi beldesine, hangi ilçesine baksak Sayın Bakanımızın bir eserini, bir projesini görüyoruz. İlimize kazandırdığı göletlerle, barajlarla ilimizi adeta bir göller yöresine çeviren, yapılan bu eserlerle ilimizin gelir ve refah seviyesini yükselterek yaşanabilir bir kent olmasını sağlayan Sayın Bakanımıza her zaman müteşekkiriz. Temeli atılan bu tesisleri, hiçbir zaman bizden desteklerini esirgemeyen Sayın Bakanımız sayesinde inşallah en kısa zamanda bitirerek siz değerli hemşehrilerimizin hizmetine yine hep birlikte sunacağız” diye konuştu.
AFYON VE
ŞUHUT’U ÇİÇEK GİBİ YAPACAĞIZ
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise konuşmasında Başbakan Yıldırım’ın desteğiyle Afyonkarahisar’a birçok tesis kazandırdıklarını belirtti. Eroğlu, “Mermerin, termalin, lokumun ve sucuğun merkezi olan Afyonkarahisar’da Afyon kaymağı gibi yollar yapıldı. Bu yollar sadece ilimizle sınırlı kalmadı. İstanbul, Ankara, İzmir ve daha birçok ili Afyonkarahisar’a yaklaştırdık” dedi. Eroğlu, “Afyonkarahisar’a gelmekten çok memnunum. Bizler halka hizmet için sizlerle birlikteyiz. Biraz sonra Koçyatağı barajının temelini atacağız. Daha birçok tesisin temelini attım, atmaya da devam edeceğim. Şuhut’ta sulanmadık yer bırakmayacağız. Afyonkarahisar’a bin 140 köprü yaptık. Afyonkarahisar’ı ve Şuhut’u çiçek gibi yapacağız. Buraya hizmet etmek bizim boynumuzun borcudur” diye konuştu.
İstiklalin ilan edildiği ve Cumhuriyetin kurulduğu Şuhut’a büyük ölçüde eğitim yatırımı yapıldığını kaydeden Eroğlu, “Eğitim alanında Şuhut’u ihya ettik diyen Bakan Eroğlu; “Şuhut ilçemizin baraj ve göletler merkezi olmasının yanında yapılan okul ve yurtlarla eğitimin merkezi haline getirdik” ifadelerini kullandı.
Eroğlu, eğitim yatırımları kapsamında Şuhut Meslek Yüksekokulu yeni eğitim binasının temelinin atılacağını belirterek, şöyle devam etti:
“Hastanemizi 5 yıldızlı okul gibi yaptık. Şuhut’umuza yine Meslek Yüksek Okul yapıyoruz. Buradaki okullarda eğitimli ve geleceğimiz için önemli kişiler yetişecektir. Afyonkarahisar, sağlığın merkezi oldu. Afyonkarahisar’ımıza il dışından hatta yurt dışından hastalar geliyor. Termal tesislerimizin yanında, fizik tedavi hastanemiz ve onkoloji hastanemiz Türkiye’de sayılı hastanelerdendir. Bizler yatırımları halkımız için sarf ediyoruz. Eskiden ile yapılan yatırımları bizler ilçelere ve hatta köylere yapıyoruz. Artık halkımızdan aldığımız halkımız için harcanıyor. Sayın Erdoğan faiz hortumlarını Şuhut baltasıyla kesti. Eskiden sağlık sistemi çok kötü durumdaydı. İlaç fiyatları ise ateş pahasıydı. Şimdi en güzel hastanelerde halkımızı muayene ediyor, ilaçlarını en düşük fiyatlarda temin ediyoruz.”