Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şükür Namazı Nedir?

Şükür namazının ne olduğu ve nasıl kılındığı milyonlarca Müslüman tarafından araştırılmaktadır. Peki, Şükür Namazı nedir? Şükür namazı nasıl kılınır? Şükür namazı kaç rekattır? Şükür namazı kılarken okunacak dualar nelerdir? Sizler için araştırdık.

Şükür namazının ne olduğu

Şükür namazı İslam’da önemli bir yeri olan sünnetlerden bir tanesidir. Şükür namazı; Müslüman bir kişinin herhangi bir dileğin olduğunda ve içten gelen bir istekle Allah için kılınan bir nafile namazdır. Peygamber efendimiz birçok kez şükür namazı kılarak bunu ümmetine bildirmiştir.

ŞÜKÜR NAMAZI KAÇ REKATTIR?

Şükür namazı sünnete itibar edildiği için iki rekat olarak kılınmaktadır.

ŞÜKÜR NAMAZI NASIL KILINIR?

Şükür namazı kılmak için öncelikli olarak niyet etmek gerekmektedir. Niyet ettim Allah rızası için iki rekat şükür namazı kılmaya diyerek niyet edildikten sonra  Allahu Ekber denilerek tekbir alınır. ardından Subhaneke duası okunur ve besmele çekilir. Fatiha suresi okunur ve bir zammı sure veya Kuranı kerimden ayet okunur. Rükûya gidilir ve sonra secde yapılır daha sonra ikinci rekatta da aynı şekilde Fatiha ve zammı sure okunduktan sonra rükû ve secdeden sonra son oturuşta ettahiyyatü, salli, barik ve Rabbena duaları okunur ardından selam verilir.