Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sulak alanlar, küresel ısınmayı engeller

Sulak alanlar, küresel ısınmayı engeller
Sulak alanlar, küresel ısınmayı engeller

Doğa Koruma ve Milli Parklar 5’inci Bölge Müdürlüğü, ilköğretim öğrencilerini sulak alanlar hakkında bilgilendirdi

Doğa Koruma ve Milli Parklar 5’inci Bölge Müdürlüğü, Afyonkarahisar’daki ilköğretim öğrencilerine sulak alanlar ve yararları konusunda bilgi verdi. Doğa Koruma ve Milli Parklar 5’inci Bölge Müdürlüğü Afyonkarahisar Şube Müdürlüğü Orman Mühendisi Abdilkadir Sevinç, Uzman Şenol Yıldız, Memur Hüsnü Akgül tarafından verilen eğitimlere öğrencilere yoğun katılım gösterdi.
Atatürk İlköğretim Okulu’nda konuşan Doğa Koruma ve Milli Parklar 5’inci Bölge Müdürlüğü Afyonkarahisar Şube Müdürlüğü Orman Mühendisi Abdülkadir Sevinç, “Sulak alanlar; diğer yaşam alanlarına oranla yeryüzünde az yer kaplamalarına rağmen, dünyadaki tüm türlerin yüzde 40’ını ve hayvan türlerinin yüzde 12’sini barındırmaktadırlar” dedi.
Birçok yararı var
Sulak alanların büyük faydalarının olduğunu hatırlatan Sevinç, “Sulak alanlar, Yer altı sularını besleyerek; sel sularını depolayarak, taşkınları kontrol ederek bölgenin su rejimini düzenler.Karbondioksit emilimi ve depolaması ile sera gazlarının kontrolünü sağlayarak; küresel ısınmayı engeller” diye konuştu.
2 Şubat’ın Dünya Sulak Alanlar Günü olarak belirlendiğini kaydeden Sevinç, sulak alanların korunması amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak bu eğitimin verildiğini kaydetti.
Doğa Koruma ve Milli Parklar 5’inci Bölge Müdürlüğü ekibi, Atatürk İlköğretim Okulu’nun yanısıra Zafer Koleji, Ticaret Borsası İlköğretim Okulu ve TED Afyon Koleji’nde de sulak alanlarla ilgili konferans verdi. Konferansa katılanlara “Sulak Alan Bilgilendirme El Broşürü ve Sulak Alan Faydaları El Broşürü” dağıtıldı. (Kocatepe)