Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sular çekildi, köprüler tamamlanıyor – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Sular çekildi, köprüler tamamlanıyor

Temeli Orman ve Su İşleri Bakanı hemşerimiz Veysel Eroğlu tarafından atılan Akarçay Rekreasyon Alanı’nda çalışmalar hummalı bir şekilde sürüyor. 150 kişilik bir ekibin günün 24 saati aralıksız çalıştığı Akarçay Rekreasyon Projesi’nde 5 kilometreyi bulan alan sudan arındırıldı. Taşkın koruma temeli ile ızgara yapımının betonarme çalışmaları süren projede, köprülerde hızla tamamlanıyor

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın vizyon projelerinden olan Akarçay Rekreasyon Projesinde çalışmalar hızlı bir şekilde ilerliyor. Şehrin cazibesini artıracak ve bambaşka bir görünüme büründürecek olan projeyi alan müteahhit firma çalışmalarını 2011 yılı içinde bitirmek için büyük gayret gösteriyor. 5 kilometrelik uzunluğu bulunan sahanın her yerinde çalışma sürerken, İmam-ı Azam Köprüsü’nün kaba inşaatı tamamlandı. Uydukent Köprüsü’nün kaba inşaatı biterken, Fen Lisesi Köprüsü’nün yıkımı da sona erdi. Taşkın koruma temeli ile ızgara yapımının betonarme çalışmaları süren projede, hafriyat çalışmaları da son sürat devam ediyor. Sudan arındırılan inşaat alanında kaplama betonlarının yapım çalışmaları ile korkuluk imalatlarının yapımı da devam ediyor.
500 yıllık sele göre planlandı
Şehir merkezini taşkınlara karşı korumak ve rekreasyon alanı oluşturmak için yapılan proje 500 yıllık sele göre planlandı. 3 adet kemer köprünün yer alacağı projenin taşkın koruma kontrol tesisinde 9 tane kapak yer alıyor. Taşkın koruma tesisinin betonarme işi devam eden projenin uzunluğu 5120 kilometreyi buluyor. Klapeli yapıların imalatları ile ızgara yapısının inşaatı ve sette imalatları süren projede kazıkların önüne kaplama betonu yapılıyor.
Kentin yeni yüzü olacak
Tamamlandığında kentin yeni yüzü olacak projeye sadece Devlet Su İşleri’nin ödeyeceği rakam 33 Milyon lirayı buluyor. Afyonkarahisar Belediyesi ise 5 kilometrelik bu alanda çevre düzenlemesi yapacak. Güzergah boyunca Belediyemiz tarafından yapılacak park ve rekreasyon çalışmaları ile Akarçay çevre ile uyumlu bir yeşil kuşak görünümü alacak ve halkın hizmetine sunulacak. Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yapılacak olan park ve rekreasyon alanlarında; yürüyüş ve parkur alanları, çocuk oyun grupları, dinlenme ve piknik alanları, çeşitli su oyunları, kır kahveleri, spor tesisleri, kültür fizik aletleri ve çeşitli peyzaj düzenlenmeleriyle her yaş grubunun dinlenip, eğlenebileceği ve hoşça vakit geçirebileceği mekanlar oluşturulacak. (Kocatepe)