Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sultan Dîvânî Sempozyumu’nda yabancı misafirler

Sultan Dîvânî Sempozyumu’nda yabancı misafirler
Sultan Dîvânî Sempozyumu’nda yabancı misafirler

3’üncü Uluslararası Sultan Dîvânî ve Mevlevîlik Sempozyumu’nda Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, Tacikistan, Mısır ve İran’dan gelen bilimadamları sunum yapacak

Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi ile Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın işbirliğinde düzenlenecek 3’üncü Uluslararası Sultan Dîvânî ve Mevlevîlik Sempozyumu’nda yurtdışından konuklar da yer alacak. 25-26 Ekim tarihlerinde, Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek Sempozyum’a yurtdışından Prof. Dr. Ebülfez Amanoğlu Guliyev, Yrd. Doç. Dr. Ahmed Sami Elaydy, Amir Khalilzadeh ve Prof. Gülşat Galiullina katılacak. Sempozyum’un Danışma ve Bilim Kurulu’nda da birçok Türk bilim ve din adamının yanı sıra Sen Piyer Dominiken Kilisesi’nden Dr. Fabia Alberto Ambrosio bulunuyor.
BASIN TOPLANTISI DÜZENLENDİ
3’üncü Uluslararası Sultan Dîvânî ve Mevlevîlik Sempozyumu’nun tanıtılması amacıyla Rıza Çerçel Kültür Merkezi’nde basın toplantısı düzenlendi. Afyon Kocatepe Üniversitesi Sultan Dîvânî Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Karazeybek, Müdür Yardımcıları Uzm.Yusuf İlgar ile Okt.Yunus Emre Uğur’un katıldığı toplantıda toplantı ile ilgili genel bilgileri Okt. Yunus Emre Uğur verdi. Uğur, “Bu yıl 3’üncüsünü düzenleyeceğimiz Uluslar arası Sultan Divani ve Mevlevilik Sempozyumu’nu 25-26 Ekim tarihlerinde Ahmet Necdet Sezer Kampüsü Atatürk Kongre Merkezi’nde düzenlenecek. Sempozyumumuz her geçen yıl büyümeye devam ediyor” dedi.
MEVLEVİLİK’İN GELİŞİMİ
AKTARILACAK
Uğur, Afyon Kocatepe Üniversitesi’ne bağlı çeşitli birimlerin Bilimsel Araştırma Projesi geliştirdiklerini, bu proje çerçevesinde Sultan Divani Hazretleri’nin hayatı ve Afyonkarahisar’da Mevlevilik’in gelişimi ile ilgili belgesel hazırlandığını aktardı. Uğur, “Bu belgeselin galası da Cuma akşamı gerçekleştirilecek. Belgeselin yönetmenliğini Hakan Yılmaz Hocamız gerçekleştirdi” diye konuştu.
BİRÇOK KONU ELE ALINACAK
Sempozyum çerçevesinde Mevlevî Postnişinler, Mevlevîhâneler, Mevlevîliğin Diğer Tasavvufi Akımlarla İlişkisi, Mevlâna ve Mevlevîlik Bibliyografyasi, Mevlevîlik’te Âdap, Erkân ve Yasayış, Birey ve Toplum Açısından Mevlevîlik, Popüler Kültür ve Mevlevîlik, Kültür ve Sanat ve Mûsîki’de Mevlevîlik, Sultan Dîvâni ve Afyonkarahisar’da Mevlevîlik konuları ele alınacak.
ÜNLÜ İSİMLER SUNUM YAPACAK
Uluslararası Sultan Dîvânî ve Mevlevîlik Sempozyumu’nun açılışında Mevlana’nın 22’nci kuşak torunu Esin Bayru Çelebi konuşacak. 25 Ekim’de saat 10’da yapılacak açılışın ardından konferanslara geçilecek. Aynı akşam, saat 19.30’da Mevlevi Ayini ve Sema Töreni düzenlenecek. 26 Ekim’de ise yine konferanslar yapılacak, saat 13.30’da ise Cemalnur Sargut’un konferansı başlayacak.(Kocatepe Haber Merkezi)