Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Sultandağı’nda 50 Bin Kiraz Fidanı Tehlikede”

İYİ Parti Sultandağı Belediye Başkan Adayı Özgür Özkaya, artan fare popülasyonu sebebiyle yaklaşık 50 bin kiraz fidanının zarar gördüğünü ve konuya acilen müdahale edilmesi gerektiğini açıkladı.

İYİ Parti Sultandağı Belediye

Başkan Özkaya, Sultandağı ilçesinde kiraz üreticilerinin, sayıca artan farelerin sebep olduğu ağır hasar nedeniyle zor günler geçirdiğini bildirdi.

“50 BİN KİRAZ FİDANI TEHLİKEDE”

Konu hakkında açıklama yapan İYİ Parti Sultandağı İlçe Başkanı Özgür Özkaya, şu ifadelere yer verdi: “Bende bir kiraz üreticisiyim. Fare popülâsyonundaki artış sadece Sultandağı için değil, tüm ülke için ciddi bir sorun haline geldi. Tarım ve Orman Bakanlığının Acil Eylem Planı olmaması çözümsüzlüğe neden oldu. CİMER’den gelen cevapla bu durum apaçık ortadadır. Sultandağı Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü’nün olası bir duruma karşı Bakanlığı 5 ay önceden defalarca uyarmış, hükümetin siyasi temsilcilerine gerekli bilgilendirme yapılmıştır.” ifadelerine eyr verdi.

“KİRAZ ÜRETİCİSİNE DESTEK OLUNMALI”

Başkan Özkaya, sözlerini şöyle tamamladı: “Eğer kiraz hasadı yoksa, neden sulama yapılıyor? Üreticilerin yaşadığı mağduriyet tüm siyasi parti temsilcileri tarafından seslendirilerek kamuoyuna duyurulmalıdır. Zor durumda olan Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü çalışanlarına sabır dililyorum. İYİ Parti olarak meyve bahçelerinde yaptığımız incelemeler sonucunda zarar gören fidan sayısının 50 bin civarında olduğunu tespit ettik. Hasar tespiti için Sultandağı Kaymakamlığı bünyesinde bir komisyon oluşturulması gereklidir. Her siyasi partinin bu komisyona bir üye göndermesi ve komisyonun kapalı kök meyve fidanı ihalesi düzenlemeside yapılması gerekenlerdendir. Ayrıca hasar tespit çalışmaları Mayıs ayında başlamalı ve hasarın boyutunun netleşmesiyle beraber üreticilere kapalı kök fidan tedariki yapılarak kayıpların önüne geçilmesi gereklidir.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti