Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sünnetci: “Oyun İle Çocuklarımız Hayatı Daha Aktif Yaşamayı Öğreniyor”

Geleneksel Çocuk Oyunları toplantısında konuşan Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci: “Oyun sırasında sosyalleşen çocuklarımız çağımızın en büyük sorunu olan dijital bağımlılıktan ve obezite gibi birçok farklı sorundan uzaklaşarak hayatı daha aktif yaşamayı öğrenir” dedi.

Geleneksel Çocuk Oyunları toplantısında

Afyonkarahisar’da 2023-2024 Geleneksel Çocuk Oyunları toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı Sünnetci’nin başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının açılışında konuşan Sünetci: “Oyun yoluyla çocuklar, dil öğrenimi de dahil olmak üzere, geleceklerinde başarılı olmalarına yardımcı olacak düşünme becerilerini ve yeteneklerini geliştirirler. Oyun sırasında sosyalleşen çocuklarımız çağımızın en büyük sorunu olan dijital bağımlılıktan ve obezite gibi birçok farklı sorundan uzaklaşarak hayatı daha aktif yaşamayı öğrenir. Bizlerin görevlerinden biri de okul bahçelerimize yeniden hayat vererek çocuklarımıza unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunlarımızı oynatıp; hem enerjilerini atabildiği mekanlara dönüşmesini sağlamak hem de değerlerimizi gelecek nesillere aktararak kültürümüzü yaşatmaktır” dedi.
Toplantı İl Müdür Yardımcısı Mevlüt Çınar’ın idarecilere geleneksel çocuk oyunları için okullarda yapılması gerekli iş ve işlemleri anlatması ile sona erdi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti