Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Sürekli Kaygı Ve Stres Yaşayanlar Profesyonel Yardım Almalı”

Özel Fuar Hastanesi’nin Uzman Klinik Psikologu Nadide Demiral, belirli bir neden olmaksızın sürekli stres ve kaygı durumu yaşanması halinde bu duygularla başa çıkmak için profesyonel yardım alınması gerektiğini belirtti.

Özel Fuar Hastanesi’nin Uzman

Uzman Klinik Psikolog Nadide Demiral, günümüzün hızla değişen ve belirsizliklerle dolu ortamında, insanların sıkça huzursuzluk ve tedirginlik hissedebildiklerini, bu duyguların altında yatan gerçeğin stres olduğunu belirtti.

Kaygı’nın belirli bir tehlike olmasa bile yaşanan huzursuzluk ve tedirginlik durumlarını ifade ettiğini belirten Demiral, “Bu duygular doğal bir savunma mekanizması olan kaygının bir yansımasıdır. Tehlike anında ‘savaş ya da kaç’ tepkisi olarak bilinen kaygı, insanları potansiyel tehlikelere karşı hazırlıklı hale getirir. Ancak, hayatımızdaki stres ve kaygının artmasıyla birlikte, bu savunma mekanizması bazen kontrol dışı hale gelebilir. Sürekli stres altında olmak, fiziksel ve zihinsel sağlığı olumsuz yönde etkileyebilir. Bu nedenle, sürekli kaygı ve stres yaşayanların bu duygularıyla başa çıkmak için profesyonel yardım almaları gerekir. Günlük yaşamın getirdiği belirsizliklerle baş etmek mümkündür. Düzenli egzersiz yapmak, derin nefes alma tekniklerini uygulamak, sağlıklı beslenmek ve sosyal destek sistemlerinden faydalanmak, kaygı ve stresle başa çıkmak için etkili yöntemler olabilir.  Sonuç olarak, kaygı ve stres günlük yaşamın kaçınılmaz parçaları olabilir, ancak bu duyguların yönetilmesi ve kontrol altında tutulması mümkündür. Uzmanların önerilerini dikkate alarak, sağlıklı bir zihinsel ve duygusal dengeye ulaşmak herkesin hakkıdır.”

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti