Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Suriye’de PKK Devletinin kurulmasını Türk Milleti affetmeyecek”

“Suriye’de PKK Devletinin kurulmasını  Türk Milleti affetmeyecek”

DP Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, iktidarın dış politikasını değerlendirdi. Uysal, “Başından itibaren Suriye krizi ile ilgili radikal yanlışlar yaptınız. Beş milyona yakın Suriyeli’yi bağrına basmak mecburiyetinde kalmak başta bütün maliyetler bir kenara AKP’nin Suriye’de PKK Devletinin kurulmasına vesile olmasını Türk Milleti ve tarih hiç affetmeyecektir” dedi

 

Demokrat Parti Genel (DP) Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, AKP’nin Türkiye-Mısır arasında Dostluk Grubu oluşturma teklifini TBMM’ye sunması üzerine açıklama yaptı.
“AKP DIŞ POLİTİKADA RADİKAL
YANLIŞLAR YAPTI”
DP Lideri Gültekin Uysal, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Mısırla ilgili gelişmede atılan adımın inandırıcı olmadığını ileri sürdü. “Bu dönemde Mısır ile ilişkileri normalleştirme adımını çok olumlu buluyorum.” diyen Uysal sözlerine şöyle devam etti: “AKP dış politikada, özellikle son 10 yılda, radikal yanlışlar yaptı. Türkiye’nin yalnızlaştığı, milli güvenliğini, bölgenin istikrarını tehdit eden pek çok meydan okumalarla karşı karşıya kaldığı bir dönemde Mısır ile ilişkileri normalleştirme adımını çok olumlu buluyorum. Çünkü özellikle Ortadoğu’da Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni değilde kendilerini merkeze alarak attıkları adımlar ve Türkiye’yi yöneten lider kadroların şahsi zaafiyetleri milletimiz ve devletimiz için büyük bir Milli Güvenlik açığına dönüştü.”
“TERCİHLERİN
MALİYETİ AĞIR OLDU”
Gültekin Uysal açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: “AKP’nin romantizm, ideolojik saplantılarla oluşturduğu Türkiye’nin amaç-araç uyumsuzluğu dolayısıyla kudret kapasitesini aşan dış politika tercihlerinin hem Türkiye hem de Ortadoğu için maliyeti çok ağır sonuçlar doğurdu.
Bu durum hem Türkiye hem de Ortadoğu için maliyeti çok ağır sonuçlar doğurdu. AKP’nin uluslararası ilişkilerde deneme-yanılma metodu ile doğruyu öğrenmelerine 300 sene ömrümüz olsa sabredeceğiz ama ortalama insan ömrü malum.”
“SURİYE KONUSUNDA BAŞINDAN YANLIŞ YAPILDI”
AK Parti iktidarının Türkiye de muhalefetin darbeci SİSİ ile işbirliği yaptığı ithamlarında bulunduğunu belirten Uysal şunları kaydetti: “Uydurdukları onlarca çirkin söylemlerle muhalefeti itham eden AKP’li yöneticiler, umarım şimdi utanç duyuyorlardır. Yazık ettiniz bu büyük ülkeye. Gerçekleşmiş bir tane bile politik öngörünüz ve politik tercihiniz yok Ortadoğu coğrafyasında! Aksine onlarca olumsuzluğa sebep oldunuz. Özellikle başından itibaren Suriye krizi ile ilgili radikal yanlışlar yaptınız. Beş milyona yakın Suriyeli’yi bağrına basmak mecburiyetinde kalmak başta bütün maliyetler bir kenara AKP’nin Suriye’de PKK Devletinin kurulmasına vesile olmasını Türk Milleti ve tarih hiç affetmeyecektir.” >> Mustafa ERTÜRK’ün Haberi