Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Suriye’li sığınmacılara yardım atağı – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Suriye’li sığınmacılara yardım atağı

Afyonkarahisar Valiliği, Belediye Başkanlığı, AKÜ ve bazı sivil toplum kuruluşlarınca oluşturulan “Afyon’dan Suriye’ye Yardım Platformu” tarafından, Suriye’li sığınmacılar için yardım toplanması amacıyla başlatılan çalışma düzenlenen törenle tanıtıldı

İzmir İstasyonu yanındaki Dempaş’ın eski deposunda düzenlenen törenle yardım kampanyası hakkında bilgiler verilerek, Suriye halkı ve sığınmacıların içinde bulunduğu sıkıntılara dikkat çekildi.
İNSANİ FELAKETLER KAPIDA
Tören imam hatip Veysel Yüksel tarafından gerçekleştirilen Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Afyon’dan Suriye’ye Yardım Platformu Sözcüsü Ahmet Ertürk ise, Suriye halkının yaşadığı sıkıntılara farkındalık oluşturabilmek için Kerbela hadisesinin yıldönümünde yola çıktıklarını kaydetti. Günümüzde Suriye nüfusunun yarısının acil yardıma muhtaç olduğunu söyleyen Ertürk; “Beş milyona yakın insan Suriye içinde göçmen durumda ve bu rakamın yarısı çocuklardan oluşuyor. Yardıma muhtaç Suriyelilerin 2,5 milyonuna, neredeyse krizin başından beri ulaşılamıyor. Bu insanlar temel insani ihtiyaçlarını bile temin edemiyorlar. Şayet mevcut durum devam ederse Suriye içindeki insani kriz büyük felaketlere dönüşebileceği gibi önümüzdeki 1 yıl içinde 2 milyona yakın Suriyeli daha ülkesini terk edebilir. Çocukların yetersiz beslenmelerinden dolayı ortaya çıkan sağlık sorunları, Ekim ayı içinde 14 yıldır ülkede görülmeyen çocuk felcinin yeniden ortaya çıkması, alarm seviyesini daha da artırıyor.” dedi.
YARDIM İLK ETAPTA BİR AY SÜRECEK
Suriye’de 120 binden fazla insanın öldürüldüğü, ekonominin iflas ettiği, alt yapının, okulların, hastanelerin ve sağlık yapısının çöktüğünü söyleyen Ertürk, ülkede milyonlarca insanın çaresiz olduğunun altını çizdi. Mevcut rejimin kuşatma altında tuttuğu bölgelerde, trajedinin arttığını, bir süre önce de “kedi-köpek yeme” fetvalarının basına yansıdığına değinen Ertürk; “Afyonkarahisar’da 20’ye yakın sivil toplum kuruluşu olarak, ‘Afyon’dan Suriye’ye Yardım Platformu’ ismiyle Suriye’deki insanlık dramına dikkat çekmek, Suriye’de zalimin değil, mazlumun yanında olunduğunu göstermek için birliktelik oluşturduk. Toplayacağımız yardımlarımızı özellikle Suriye içindeki mazlum halka ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu vazifeyi, Başbakanlığımızın izni dairesinde yurt dışında yardım faaliyetlerini devam ettiren İHH üstleniyor. Yardım çalışmalarımız ilk etapta 1 ay sürecek. Bu süre zarfında Suriye dramına dikkat çekmeyi, toplumun bu insanlık problemini daha iyi algılamasını temin için, konuya vakıf, uzman kişilerin davet edildiği farklı programlar tertip etmeyi planlıyoruz.” diye konuştu.
YÜZ BİNDEN FAZLA SAHABİ VAR
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, “Afyon’dan Suriye’ye Yardım Platformu” adı altında oluşturulan platformun son derece önemli ve insani bir görevi üstlendiğini söyledi. Rektör Solak, gayretle çalışmalara destek veren kişi ve platform üyelerine teşekkür etti. Belediye Başkanı Çoban, şehir tarihinde ilk kez geniş çaplı birlikteliğe imza atıldığını vurgulayarak konuşmasına başladı. Suriye ile sadece komşu olarak değil, 1400 yıllık medeniyetiyle ülkeyle her zaman bir ve beraber olunduğunu aktaran Çoban; “”Tüm sivil toplum kuruluşlarını canı gönülden tebrik ediyorum. Keşke böyle bir zulüm olmasaydı da yardım toplamasına gerek kalmasaydı. Ama ortada böyle bir zulüm varken biz de varız diyen tüm sivil toplum kuruluşlarını kutluyorum. Öncelikle orada yüz binden fazla Sahabi var. Şimdi yan yana omuz omuza olma zamanı. Şehrimizin her tarafını donatan afişlerde ne tür yardım yapılabileceği yazılmış. Belediye olarak her türlü desteği veriyoruz vermeye de devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
MÜSLÜMAN HERKESE YARDIM EDER
Törenin son konuşmasını yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, İslam Âleminin birçok dehşeti yaşadığını, bunların en acısının Suriye’de yaşandığını dile getirdi.
Müslüman’ın sadece Müslüman’a değil, acı çeken herkese, mahlûkata, kurda, kuşa bile yardım etmesi zorunluluğundan söz eden Balkanlıoğlu şunları söyledi: “Biz Müslüman isek, Suriye’de bu acılar yaşanıyorsa, din kardeşlerimiz açlıktan ölmemek için kedi köpek yiyecek durumdaysak, bizim burada rahat etmemiz mümkün değil. Arkadaşlar böyle bir öneriyle geldikleri zaman seve seve katılacağımı, katkıda bulunacağımı, bizzat kendimin de yardım vereceğini söylemiştim. Bütün Afyonkarahisar’dan bu durumda fedakârlık ve feragat bekliyoruz. Hatta bundan da öte vazifelerini ifa etmelerini bekliyoruz çünkü görevimiz bu. Bunlar bize sorulacaktır. Öncülük eden kişileri ve katkı sağlayan bütün sivil toplum kuruluşlarını kutluyorum. Yardım konusunda Türkiye ve Türk insanı bizim onurumuz ve gururumuz. Yardımların tam yerine gideceğine de eminim. Toplanan yardımların ihtiyaç sahiplerinin evlerine kadar gideceğine inanıyorum.”
HAYIRSEVER KATKILARI BEKLENİYOR
Afyonkarahisar Müftüsü Burhan İşliyen’in duasının ardından yardım kampanyası başlatıldı. Yardım kampanyasına; Kuru gıda, kuru bakliyat, kışlık ve mevsimlik kıyafet (yeni), ayakkabı (yeni), çocuk maması, çocuk bezi, hijyen bezi ve battaniye toplanacağı bildirildi. Törene; Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Mustafa Solak, İGM Başkanı Salih Sel, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, platform üyeleri, iş adamları ve çok sayıda hayırsever katıldılar. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti