Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Suriye’ye 4. yardım tırı dualarla uğurlandı

Suriye’ye 4. yardım tırı dualarla uğurlandı
Suriye'ye 4. yardım tırı dualarla uğurlandı

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) Afyonkarahisar İl Temsilciliği öncülüğünde 23 Ocak Cumartesi günü Suriye’de Bayırbucak Türkmenleri için toplanan 4. yardım tırı dualarla uğurlandı.
KELİMELER
 ÇARESİZLİĞİ ANLATAMIYOR
İHH İl Temsilcisi Ahmet Ertürk, Suriye’de 5 yıldır hayatta kalma mücadelesi veren milyonlarca ferdin, acil yardıma muhtaç olup, insanlık dramıyla karşı karşıya kaldığını dile getirdi. Yüz binlerce insanın öldürüldüğü, ekonominin iflas ettiği, alt yapının, okulların, hastanelerin ve sağlık yapısının çöktüğü Suriye’de milyonlarca insanın çaresizliğini anlatmaya kelimelerin yetmediğini söyleyen Ertürk; “Kuşatma altında tutulan bölgelerde trajedi daha da artıyor. Kardeşlerimiz, soğukta, hastalıkta, temel insani ihtiyaçların teminiyle mücadele ediyorlar. Bizler Afyonkarahisar’da 2 sene önce sayısı 20’ye yakın olan sivil toplum kuruluşları olarak, ‘Afyon’dan Suriye’ye Yardım Platformu’ ismiyle bir birliktelik oluşturduk” dedi.
FARKLI PROGRAMLAR
PLANLANIYOR
Ahmet Ertürk, “‘Afyon’dan Suriye’ye Yardım Platformu” ile sıradanlaşma tehlikesi ile karşı karşıya bulunulan Suriye’de ki insanlık dramına dikkat çekmek, zalimin değil, mazlumların yanında olduklarını göstermek istediklerini kaydetti. Ertürk şöyle konuştu: “Bu vesile ile kardeşliğimizi ve beraberliğimizi pekiştirmek için faaliyetlerimize başladık. Toplayacağımız yarrdımlarımızı özellikle Bayırbucak Türkmenleri ve Suriyeli mülteci kardeşlerimize ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu vazifeyi, Başkanlığımızın izni dairesinde yurt dışında yardım faaliyetlerini devam ettiren İHH deruhte edecek. Yardım çalışmalarımız ilk etapta 1ay olarak sürecek. Bu süre zarfında Suriye dramına dikkat çekmeyi, toplumun bu insanlık problemini daha iyi algılamasını temin için, konuya vakıf, uzman kişilerin davet edildiği farklı programlar tertiplemeyi planlıyoruz.”
TIR DUALARLA UĞURLANDI
İHH İl Temsilcisi Ahmet Ertürk’ün konuşması ardından yapılan toplu duanın ardından yardım tırı uğurlandı. Bayırbucak ve Suriyelilere gönderilen dördüncü yardım tırında; On üç ton un, 10 ton gıda, 1 ton patates, 4 bin 200 çift ayakkabı, 315 litre yağ, 673 adet battaniye, 23 adet elektrikli ısıtıcı, 2 adet soba, 25 koli salça, 625 koli çocuk bezi, kilim ve halıdan oluşan toplam 156 bin 575 liralık yardım malzemesi bulunuyor. >> Burcu AYDIN’ın haberi