Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kadın cinayetine ağırlaştırılmış müebbet hapis

Afyonkarahisar’da Şubat ayında A.C

Afyonkarahisar’da Şubat ayında A.C tarafından11 yerinden bıçakladıktan sonra yakarak öldürülen D.S’nin cinayet davası dün karara bağlandı. Afyonkarahisar 1. Ağır Ceza Mahkemesi A.C’nin üzerine atılı kasten öldürme suçunu sabit görerek sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Öte yandan mahkeme katil zanlısı A.C hakkında yağma suçundan 12 yıl hapis cezası, kredi kartlarının kötü kullanımı nedeniyle de 3 yıl hapis 100 TL adli para cezasına hükmetti

 

Afyonkarahisar 1. Ağır Ceza Mahkemesi geçtiğimiz Şubat ayında önce bıçaklanıp ardından yakılarak öldürülen D.S’nin cinayet davasını 3. duruşmada karara bağladı. Mahkeme Sanık A.C’nin üzerine atılı kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet, yağma suçundan 12 yıl hapis cezası, kredi kartlarının kötü kullanımı nedeniyle de 3 yıl hapis 100 TL adli para cezasına hükmetti.
SANIK: ELİME PARA GEÇMEDİ, PİŞMANIM
Duruşmaya katılan maktul D.S’nin eşi Ü.S çocukları D.S ve M.S, sanık A.C’nin en ağır şekilde cezalandırılması taleplerini tekrarladı. Maktulün eşi Ü.S duruşmada, “Eşimi tehditle, şantajla 60 bin TL kredi çektirerek öldürdüler. Bu olayın başkaca failleri olduğunu düşünüyorum. Bunlar kim bilemiyorum.” dedi. Sanık A.C, eline geçen herhangi bir para olmadığını belirterek önceki savunmasını tekrarlarken karar öncesi sorulan son sözünde pişman olduğunu kaydetti.
AV. CEYHAN: KARAR YERİNDE
DEĞİL İSTİNAFA BAŞVURACAĞIZ
Maktul D.S’nin yakınlarının savunmasını üstlenen Antalya merkezli Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği’nin Avukatı Burcu Ceyhan duruşma sonunda adliye bahçesinde yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Sanık A.C hakkında D.S’yi öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, diğer suçlardan hapis ve para cezası verilmiştir. Ama bize göre karar yerinde bir karar değildir. Henüz karar kesin değildir. İstinaf kanun yoluna başvurarak itirazda bulunacağız. Biz sanığın eziyet çektirerek öldürmekten yargılanmasını talep ettik. Fakat bu talebimiz mahkeme tarafından kabul görmedi.”
MAKTUL EŞİ Ü.S: İNSAN SAĞDA OLSA ÖLÜDE OLSA İNSANDIR
Maktul D.S’nin eşi Ü.S duruşma sonrası gözyaşlarıyla yaptığı açıklamada sanık A.C’nin Avukatının savunma yaparken katledilen eşi için öldürüldükten sonra “eşya” olarak yorumlamasının insanlık dışı bir ifade olduğunu söyledi. Ü.S şöyle konuştu: “Bir insan yaşarken insanda öldükten sonra neden insan olmuyor? Öldürülen eşim eşya yerine konularak, suçun cezası da ona göre verildi. Yani eşimi öldüren kişiye sanki bir insanı öldürmemiş de bir eşyayı kırıp atmış gibi ceza verildi. Tamamen yanlış bir şeydir. Sanığa verilen cezaya razı değilim. İtiraz hakkımı kullanacağım. Daha başka bir şey söyleyemiyorum. Bir insan eşya yerine konulamaz. İnsan sağ da olsa ölü de olsa insandır. Eşim de bir insandı. Biz mahkeme de bunu söyledik. Sanığın avukatı öldükten sonra yakıldığı için eşya hükmündeydi diyor. Beklentim; idam, idam, idamdır. Sonsuza kadar idamdır. Ben yandım başkaları da yanmasın. Bunlar bir çetedir. Tehdit ve şantaj yoluyla eşime kredi çektirdiler. Dışarıda daha gezenler var. Daha çok canların yanacağını söylüyorum. O failleri tanımıyorum. Tanısam şikâyetçi olurdum. Ortada çekilen 60 bin TL’lik bir kredi var. Merhum eşimin telefon borcunu bile ben ödedim. 60 bin TL kredi çeken adam telefon borcunu ödemez mi?” >> Burcu AYDIN’ın Haberi