Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sürücüler, kazalarda en büyük etken

Sürücüler, kazalarda en büyük etken
Sürücüler, kazalarda en büyük etken

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, trafik kazalarında sürücülerin de hatalarının olduğuna dikkat çekti. Balkanlıoğlu, bölünmüş yollara rağmen kazaların devam ettiğini vurguladı

Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, İl Emniyet Müdürlüğü ve Dumlupınar Üniversitesi sürekli Eğitim Merkezi’nin ortaklaşa düzenlediği “Kentiçi Minibüs Şoförleri ve Servis Aracı Şoförlerinin Bilgi ve Becerilerinin Geliştirilmesi Eğitim Kursu”nun sertifika töreni Çakmak Marble Otel’de gerçekleştirildi.
TERÖR KADAR ZARAR VERİYOR
Törende konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, trafik kazalarının genellikle sürücü hataları nedeniyle olduğuna dikkat çekti. Balkanlıoğlu, “Terörle mücadele binlerce insanı kaybediyoruz. Üzülüyoruz. Ancak sayısal oranlara baktığımızda trafik kazalarında terörden fazlasını birkaç senede kaybedebiliyoruz. Bir çok insan da engelli kalıyor. Bölünmüş yollarla trafik kazaları azaldı derken yine şoför hatalarına dayalı tek taraflı da olsa kazalar eksik olmuyor. Trafik kazalarında orana baktığımız zaman sürücü kusurları en baş faktör. Yüzde 90’lara varıyor” dedi.
YUNUS EMRE ÖRNEĞİ
Toplu taşıma araçlarını kullanan şoförlerin, aynı anda bir çok kişinin sorumluluğunu taşıdığını hatırlatan Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:
“Basında ya da kamuoyunda şoför esnafıyla ilgili olumsuz bir profil var. Son dönemde şoför profilinde, kişisel bakım, hijyen, saygı, trafikte iletişim konularında olumlu gelişmeler var. Bunlar gelecekte mesleğinizi kurtaracak, size olumlu olarak dönecek konulardır. Olaylara profesyonelce yaklaşın, sabırlı olun. Şoförün, Yunus Emre’nin kendini eleştirdiği gibi ‘sövene dilsiz gerek, dövene elsiz gerek, derviş gönülsüz gerek’ sözünü hatırlaması gerekiyor. Şoförler böyle bir davranış sergilemelidir.”
EĞİTİM YARARLI OLDU
Dumlupınar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kaan Eraslan, “Değerli kaptanlarımız, bizim evlatlarımız, ailelerimizi taşıyor. Emniyetli bir şekilde trafik kurallarına uygun bir şekilde ifa etmeleri için böyle bir eğitim görmeleri gerekiyordu” derken Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mevlüt Ülker de eğitimin yararlı olduğuna dikkat çekti. Konuşmaların ardından 450 şoförü temsilen sertifikalar takdim edildi. (Kocatepe)