Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SYDV seçimi iptal edildi

SYDV seçimi iptal edildi

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın sivil toplum kuruluşları ve dernekler ile gerçekleştirdiği Mütevelli Heyeti Seçimi yapıldı. Seçimde bir dernek başkanının oy kullandıktan sonra föye imza atmamasından dolayı seçim Divan Kurulu tarafından iptal edildi

 

Afyonkarahisar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın (SYDV) Mütevelli Heyeti seçimi yapıldı. Sivil Toplum Kuruluşları’ndan iki tane üyenin 2020 yılında Mütevelli Heyeti’nde yer almasını kapsayan seçime, 14 derneğin başkanı katıldı. Divan Kurulu Başkanlığına Afyonkarahisar Yardıma Muhtaç Aile ve Öğrencilere Yardım Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Sarıdere, üyeliğe ise Uluslararası Tüm Engelliler, Yaşlılar, Kimsesizler Federasyonu Afyonkarahisar İl Başkanı Yıldız Değer ve İlim Yayma Cemiyeti İl Şube Başkanı Yaşar Güven seçildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan seçimde 5 aday yer aldı. Beyaz Ay Derneği Başkanı Fatma Kavas, Beşir Derneği Başkanı Nuri Yıldırım, Adaleti Savunanlar Derneği Başkanı Arif Ören, Hayrat İnsani Yardımlaşma Derneği Başkanı İsmail Aslan ve Afyon Gönül Kapısı Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Lütfiye Polat mütevelli heyeti seçimine aday oldu.
14 dernek başkanının oy kullandığı seçimde bir dernek başkanının imza föyüne imza atmaması sonucu seçim Divan Kurulu tarafından iptal edildi.
TEKRAR SEÇİM YAPILACAK
Seçim sonrasında bilgi veren Afyonkarahisar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Yaman Şenol, “Afyonkarahisar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızın Mütevelli heyetimizin seçimini yaptık. Sivil Toplum Kuruluşları’ndan iki tane üye 2020 yılında mütevelli heyetinde yer alacaklar. Ancak seçime katılan adayların bir tanesi, buradaki imza föyüne imza atmadığından seçimimiz önümüzdeki 17 Aralık 2019 tarihinde saat 15.00’te tekrar yapılacak. Şuanda bir sonuç alınamadı, inşallah önümüzdeki hafta sonuçlanacak.” ifadesine yer verdi.
“BİZE BAŞVURU YAPMADAN SEÇİME GİRMEK İSTEDİLER”
Başvuru yapmadan seçime girmek isteyen bir dernekle ilgili olarak bilgi veren Şenol, “Şimdi normalde biz ilana çıktığımızda Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü’nden Afyonkarahisar’daki tüzüğünde yardım derneklerimizin isim listelerini istiyoruz. Burada bize gelen listeler arasında kişilerin telefon numaralarına biz mesaj gönderiyoruz. Böyle böyle bir seçimimiz var diye duyuru yapıyoruz. Arkasından gazeteye ilan veriyoruz, sonrasında sosyal medyadan duyuru yapıyoruz ve vakfımızın sitesinde de ilan yaparak yayınlıyoruz. Bu ilanda şartlar bölümünde seçime katılacak derneklerin seçimden bir gün önce mesai bitimine kadar tüzük ve kimlik fotokopileriyle beraber bize başvurmaları gerektiğini oraya da yazdık. Ancak bazı derneklerimiz bunu görmemişler sanırım, bize başvuru yapmadan seçime girmek istediler. Bununla ilgili bir sorun çıktı, bunu da aştık, kendilerine anlattık, başka bir sorun olmadı. Allah’a şükür.” dedi.
>> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Özel Haberi