Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

T.C. AFYONKARAHİSAR 6. İCRA DAİRESİ 2015/1497 ESAS

T.C. AFYONKARAHİSAR 6. İCRA DAİRESİ 2015/1497 ESAS
T.C. AFYONKARAHİSAR 6. İCRA DAİRESİ 2015/1497 ESAS

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
1 NO’LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Afyonkarahisar İl, Merkez İlçe, 1149 Ada No, 17 Parsel No, Çetinkaya Mahalesi sınırlarında kalmakta olup, taşınmaz tapusunda 20c,2c pafta, 1497 ada 17 parsel arsa niteliğinde ve 6.973.00m2 alana sahiptir. Taşınmazın Güncel adresi Afyonkarahisar Merkez Selçuklu Mah. 1388 Sokak no:2 Öykü Sitesi A 1 Blok Kat:4 Daire 14 dür. Taşınmazın doğusunda, batısında, güneyinde, kuzeyinde yol bulunmaktadır. Kuzey tarafta kalan yolun kuzey kısmında 1148 ada 19 parsel bulunmakta, güney taraftaki yolun güneyinde demiryolu hattı bulunmaktadır, taşınmaz 6973 m2 ölçümlü arsa üzerinde yer alan A blok 3. kat 14 bağımsız bölüm nolu taşınmazdır, tanışmazın arsa payı 1/80 dir. Borçlu tam hisse ile maliktir. taşınmazın niteliğinin arsa olarak kalması yani bina yapıldıktan sonra tapuda cins değişikliğine gidilmemesi halen kat mülkiyetine geçilmediğini göstermektedir. Taşınmaz imar planında konut alanında kalmakta olup ayrık nizam 4 kat %30 inşaat müsaadelidir. Ana bina bodrum+4 kattan ibaret olup, betonarme karkas sistemde tahminen 10 sene önce inşa edilmiştir, girişi binanın sol yan cephesinden yapılmaktadır. Sağ yan cephesi Alparslan Türkeş Köprüsüne bakmaktadır. Dış cephede mantolama uygulaması yapılmamıştır. Bina içerisinde demir kapıdan geçilmektedir. 5 bloktan ibaret site içerisinde kalan ana binanın çevre düzenleme imalatları da tamamlanmış, parsel çevresi betonarme ihate duvarı ile çevrilmiştir. Taşınmazın balkonlarla birlikte net yüzölçümü 110m2 dir. dava konusu taşınmaz mesken bölgesi içerisinde, genellikle orta gelir grubunun tercih ettiği sakin bir mevkidedir. Ulaşım ve altyapı sorunu yoktur. Kamunun ve Belediye’nin tüm hizmetlerinden faydalanmaktadır. Eski köy hizmetleri arazisine yapılan eğitim kampüsü, akaryakıt istasyonu. Atatürk Bulvarı taşınmaza normal yürüyüş mesafesindedir. oda kapıları ahşap pres kapı. pencere ve balkon kapıları ise pvc doğramadır, genel olarak içi bakımlı düzgün bir dairedir.
Kıymeti : 165.000.00 TL KDV Oranı : %1 Kaydındaki Şerhler : Tapu Kaydındaki gibi
1. Satış Günü : 23/11/2015 günü 09:30- 09:40arası 2. Satış Günü : 18/12/2015 günü 09:30 – 09:40 arası
Satış Yeri : Afyonkarahisar Adliyesi 1. Kat Mezat Salonu – İstiklal Mahallesi Nene Hatun Caddesi / Afyonkarahisar
——————————————————————————————————————————————
Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır: aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatılmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kellileri teklif etlikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2015/1497 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 16/09/2015 Basın-149167 / www.bik.gov.tr