Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
İrfan Ünver NASRATTINOĞLU

T.C.İLETİŞİM BAŞKANLIĞI AFYONKARAHİSAR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ

Hükûmetimizin iletişim işleri, Başbakanlığa bağlı olarak, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel müdürlüğü tarafından yapılıyor iken; Yeni Anayasa ile Başbakanlık makamının lağvedilmesi üzerine, 2018 yılında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı kuruldu.
‘Türkiye markasını güçlendirmek” hedefiyle yola çıkan İletişim Başkanlığı, bütünlüklü bir iletişim stratejisi ile devletimizin tüm kurumları ile koordineli iletişim çabaları sürdürmekte; ülkemize değer katan diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde çalışmaktadır.
Varoluşun kalbinde yer alan iletişimi gerçekçi, sürdürülebilir ve sağlıklı bir zeminde yürütme bilinciyle ulusal ve uluslararası kamuoyları ile her düzeyde anlama, anlatma, anlam ve değer katma çabaları, İletişim Başkanlığı’nın temel faaliyet alanlarından birini oluşturmaktadır. Bu bağlamda düşünülmesi gereken Türkiye’nin her alanda nitelikli temsili, 2023 hedeflerine güvenle ilerleyen ülkemiz için hayati öneme sahiptir.
Ülkemizin harcını oluşturan her bir vatandaşımızın soru ve sorunlarının hızlı çözümü için devlet-millet ilişkisinin etkin ve nitelikli hale getirilmesi ve uygulanması, İletişim Başkanlığının önemli bir sorumluluk alanındadır.
Yerel, ulusal ve uluslararası medya pek çok açıdan bu Başkanlıkla ilişkili bulunmakta; çalışma alanları kesişmektedir. Uluslararası medya ve düşünce kuruluşlarının yakından takibi, çıktılarının değerlendirilmesi, analizi, raporlanması ve duyurulması, basın kartı ve akreditasyon gibi rutin işlemlerin ve bu süreçlerin geliştirilmesinin yanı sıra; meslek mensuplarının eğitimleri, çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve kitle iletişim araçlarında eğitici, öğretici, ufuk açıcı içeriklerin artırılmasına dönük çabalar İletişim Başkanlığı tarafından yürütülmektedir.
İletişim Başkanlığı Türkiye genelinde, bölge müdürlükleri kurarak, çalışmalarını, bir anlamda milletimizin ayağına getirmiş bulunmaktadır. Bu cümleden olarak, Afyonkarahisar’da da bir Bölge müdürlüğü kurulmuş olup, başına da Şerife Münire Burcu hanımefendi atanmıştır.
Kimdir?
Şerife Münire Burcu 1966 yılında Bingöl’de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Mersin’de tamamladıktan sonra girdiği, Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesinden mezun oldu. 1993 yılında Emniyet Genel Müdürlüğünde memur olarak göreve başladı. 2001’de Sosyal Güvenlik Kurumu’na geçti ve burada 2013 yılına kadar şef olarak görev yaptı.
2013 yılından itibaren Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünde göreve başlayan Burcu, burada İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığında Birim Amirliği yaptı.
2017 yılında, Aynı Genel Müdürlüğün Muğla İl Müdürlüğü görevine atandı.
Yeni Anayasamızın milletimizin tarafından onaylanmasını müteakip kurulmuş olan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının Afyonkarahisar Bölge Müdürlüğüne atanan Şerife Münire Burcu, 10 Ocak 2018 tarihinden bu yana, şehrimizde görev yapmaktadır.
Pandemi nedeniyle iki yıl süreyle gidemediğim Afyonkarahisar’ıma, giderken planladığım ziyaret listemin başında yer alan, İletişim Başkanlığı Bölge Müdürümüzü değerli sanatçı Zeynep Gürman ile birlikte ziyaret ettik.
Sayın Burcu ile son derece samimi bir görüşme yaparken, karşılıklı kitap ve bilgi alış-verişinde de bulunduk. Ben kendilerine, “İşte Hayatım” adlı, kitabımı takdim ettim. O ise bana, ağırlıklarını kaldırmakta güçlük çektiğim, birbirinden değerli kitaplar verdi.
Başkanlık Yayınları
Burcu hanımın bana verdiği Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı yayını olan kitaplar şunlardı:
*Aşkınan Koşan Yorulmaz
*İstanbul-Kudüs-İskenderiye Hava Seyahati
*Türkiye’nin Koronavirüsle Başarılı Mücadelesi
*Karabağ’da 44 Günde Gelen Zafer:Türkiye-Azerbaycan Kardeşliğinin Nişanesi
*Doğu Akdeniz Denkleminde Stratejik Adım:”Türkiye Libya Mutabakatı
*Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki Hakları ve İddiaları
*Ayasofya Camii
*15 Temmuz Darbe Girişimi ve Milletin Zaferi
*Yüzyılın İşgali- Tek Taraflı Planların Gölgesinde Filistin
İlk kitap, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, 2020 yılındaki faaliyetlerini içermekte olup, onun çok sayıdaki renkli fotoğrafları da belgelenmektedir.
Diğer kitaplar da, son yıllarda devletimizin de milletimizin de gündemini hayli meşgul eden olaylarla ilgilidir. Bu olaylardan, örneğin Doğu Akdeniz ve Libya meseleleri, daha uzun süre gündemimizde olacaktır. Ben şahsen, Doğu Akdeniz ve Libya konularında, hükûmetimizin yanındayım ve bu husustaki düşüncelerimi geçtiğimiz aylarda yazıp, Kocatepe’de yayımladım.
İletişim Başkanlığımızın Afyonkarahisar Bölge Müdürü Şerife Münire Burcu Hanımefendi gibi, gelenek ve göreneklere bağlı, çağdaş bir kadının, şehrimizde görev yapmakta oluşu beni son derece memnun ve mutlu etmiştir.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti