Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tabiat turizmi yaygınlaşacak – Kocatepe Gazetesi

Orman ve Su İşleri
Tabiat turizmi yaygınlaşacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü harekete geçti. Yürütülen çalışmalar, Türkiye’nin sahip olduğu milli parkların, tabiat parklarının ve tabiat anıtlarının Dünya çapında farkındalıklarının artırılması ve buralarda konuk edilecek yerli ve yabancı turistlerin eşsiz bir zaman geçirmesi üzerine kuruluyor. Bu hedefe ulaşmak için ise her ile özel eylem planları hazırlandı. Çalışmalar kapsamında 81 il için ayrı ayrı hazırlanan Tabiat Turizmi Master Planları ve yapılacak faaliyetlerin bütçelerini öngören Tabiat Turizmi Uygulama Eylem Planları’ 2016 yılında tamamlandı.
Planlarla mevcut ve potansiyel ekoturizm değerler, turizme kazandırılacak. Ayrıca hazırlanan planlar, kaynakların korunması ve sürdürülebilir olmasına, uygulama alanlarındaki yöre halkına yeni gelir imkânı sağlamasına ve kültürel değerlerin yaşatılmasına katkı sunacak.
Planlar dâhilinde ilin sahip olduğu tabii ve kültürel kaynaklar saptanıp tabiat turizmine uygun sahalarda nitelikli faaliyetler belirlenecek. Bu faaliyetler belirlenirken sürdürülebilir, geniş kapsamlı, katılımcı ve paylaşımcı olması esas alınacak. Türkiye’nin dağları, ormanları, yaylaları, kıyıları, gölleri, akarsuları, florası ve faunası gibi tabii varlıklarının yanı sıra mağaraları ve kanyonları gibi zengin jeolojik güzellikleri de önemli turizm merkezi haline getirilecek.
Eylem planlarının katılımcı ve çoğulcu bir şekilde hayata geçirileceğini vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Kültür ve turizm haritaları sürekli güncellenecek. Valilerin başkanlığında, milletvekillerinin, kaymakamların, belediye başkanlarının ve sektör temsilcilerinin katıldığı çalıştaylarla yeni turizm sahaları oluşturacağız. Hali hazırda 2016-2019 yılları içinde mevcut ve planlanan tesis envanteri de çıkartılarak ihtiyaçlara uygun yeni tesisler inşa edilecek” ifadelerini kullandı.