Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Günay

TAKVA YAZILARI (29) – Kocatepe Gazetesi

Muharrem Günay 12 Kasım 2011 Cumartesi 02:00:00
  TAKVA SAHİPLERİ CENNETTE
İPEK ELBİSELER GİYECEKLER.
“Sabırları sebebiyle, onları cennet ve ipekle mükâfatlandırır.”(76/İnsan–12)
Cennette onların dostları ve arkadaşları, nebi-ler, sıddikler, şehitler ve Salihler olacaklar. (4/Nisa-69;48/Fetih-17)
“Üstlerinde zarif ve yeşil, kalın ipekten bir elbise vardır. Gümüş bileziklerle süslenmişlerdir. Rableri onlara temiz bir içecek içirmiştir.” (76/İnsan-21)
“İnce ve kalın ipekten yeşil elbiseler giyecekler.” (18/Kehf-31)
Cennette kendi eşleri ve hurilerle evli olacaklar.
“Biz onları ceylan gözlü hurilerle evlendirmişizdir.” (44/Duhan-54;52/Tur-20)
“Allah’a yakın olacaklar.” (83/Mutaffifin-28)
“Cennete genç olarak girecekler, devamlı genç kalacaklar, yaşlanmayacaklar.”(78/Nebe-33)
“Onlar oradan çıkarılmayacaklar.” (15/Hicr-45.48)
“Ebedi olarak orada kalacaklar,” (98/Beyine-8)
“Cennette emniyet ve huzur içinde olacaklar, kendilerine bir hüzün ve korku ulaşmayacak.” (41/Fussilet-30; 46/Ahkaf-13)
“Rableri katında onların mükâfatı, altlarından ırmaklar akan Adn cennetleridir. Orada ebedî olarak kalacaklardır. Allah onlardan razı olmuş, onlar da O’ndan razı olmuşlardır. İşte bu mükâfat, Rabbine saygı gösterene mahsustur.” (98/Beyyine–8)
“Onların cennetteki duaları: Allah’ım! Seni bütün noksan sıfatlardan tenzih ederiz.’Birbirlerine sağlık dilekleri “selam” , dualarının sonu da hamd âlemlerin rabbi olan Allah’a mahsustur. Sözleridir.” (10/Yunus-9.10)
“Melekler de her kapıdan yanlarına varırlar ve sabrettiğinize karşılık size “selam olsun” diyecekler.” (13/Ra’d-23.24)
İşledikleri iyiliğin karşılığı kendilerine fazlasıyla verilecek.
İyi iş, güzel amel yapanlara daha güzeli ve daha fazlasıyla karşılık vardır. Yüzlerine ne kara bulaşır, ne de aşağılanırlar. Cennet ehli işte bunlardır. Orada ebedî kalacaklardır.”(10/Yunus-26)
“Çünkü (o günde)Allah, onları yaptıklarının en güzeli ile mükâfatlandıracak ve lütfünden onlara fazlasıyla verecektir.” (24/Nur-38
İslam bilginlerinin çoğunluğuna göre,”güzel mükâfat”tan maksat, ‘cennet’;fazlalıktan maksat da Allah’a kavuşmak ve O’nun cemalini müşahede etmektir.
Bir hadisi şerifte şöyle buyrulmuştur:
“Cennetlikler cennete girdiklerinde Cenab-ı Hak onlara şöyle buyurur:”Size artıracağım başka bir isteğiniz var mı? Cennetlikler şöyle cevap verirler: ’Sen bizim yüzlerimizi beyazlattın, bizi cennete koydun, bizi cehennem ateşinden kurtardın, başka ne isteyebiliriz ki? Sonra aradaki perde açılır ve Rablerini müşahede ederler. Rablerini müşahede etmekten daha sevimli hiçbir şey onlara insan edilmemiştir.”Daha sonra Resûlüllah (s.a.s.) şu ayet-i kerimeyi okudu: “Güzel amel işleyenlere, daha güzel mükâfat ve fazlası vardır.” (Müslim, Ahmet b. Hanbel ve Tirmizi)
Onlar,”Cennette şöyle derler: Bizden tasayı gideren Allah’a hamd olsun. Doğrusu Rabbimiz çok bağışlayan, çok nimet verendir.” (35/Fatır-34)
“Selâmün gevlen min rabbirrahîm” (36/Yâsin-58)
Ayrıca, “Onlara merhametli Rabbin söylediği selam vardır.” Yasin,30/58
“Rableri katında onların mükâfatı, altlarından ırmaklar akan Adn cennetleridir. Orada ebedî olarak kalacaklardır. Allah onlardan razı olmuş, onlar da O’ndan razı olmuşlardır. İşte bu mükâfat, Rabbine saygı gösterene mahsustur.” (98/Beyyine-8)
Yukarıdaki ayetlere göre cennet, Allahtan sakınan müttakiler/takva sahipleri için hazırlanmıştır. Cennete girecek olan o takva sahipleri “bollukta da darlıktada Allah rızasını kazanmak için harcarlar, öfkelerine galip gelirler ve Allah için affedereler. (Ali İmran/134) Yine onlar bir kötülük yaptıklarında günah işlediklerinde, kendi nefi,slerine zulmettiklerinde hemen Allah’ı hatırlayıp pişman olurlar ve tevbe ederler. Onlar işledikleri günahta ısrar etmezler, aynı günahı işlemeye devam etmezler, yani tevbei Nasuh ile tevbe ederler. (3/Âli İmran 135) İşte bu takva sahiplerinin/muttakilerin mükafatı altlarından ırmaklar akan ebedi cennetlerdir.(3/Ali İmran -136)

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti