Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Talihsiz domuzu biberonla beslemeye başladılar

Talihsiz domuzu biberonla beslemeye başladılar

Anneleri doğum yaptığı esnada köpek saldırısı sonucu ölen iki yaban domuzu yavrusu tedavi altına alındı. Yavrulardan biri hayata tutunamadı ve hayatını kaybetti. Hayatta kalan diğer yavru ise biberon ile beslenmeye başladı.

 

Sultandağı İlçesi’nin kırsal alanında vatandaşlar tarafından göbek bağları dahi kopmamış iki yaban domuzu yavrusu bulunduğu yönünde ihbar alan Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü ekipleri bölgeye hareket etti. Ekiplerin koruma altına aldığı hayvanların bir kaç günlük olduğunu belirledi. Ekipler yavru domuzları tedavileri için Afyon Kocatepe Üniversitesi Yaban Hayatını Kurtarma Rehabilitasyon Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne (AKÜREM) getirdi. İki yavrudan biri çok güçsüz olduğu için hayata tutunamayarak hayatını kaybetti. Diğeri ise AKÜREM’in gönüllü öğrencileri tarafından özenle besleniyor.
3 haftalık olan yavru yaban domuzunun ilk günlerde yaşaması için bir öğrenci evinde sürekli süt ve biberon ile besledi. Sağlık durumu iyi olan yavru domuz bir süre daha AKÜREM’de misafir olacak.
>> Mustafa ERTÜRK’ün Haberi