Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tamer Karadağ Alevi Mi?

Tiyatro, sinema oyuncusu, yönetmen ve seslendirme sanatçısı Tamer Karadağlı, Alevi mi hayranları merak ediyor.

Tiyatro, sinema oyuncusu, yönetmen

Tamer Karadağlı 24 Mayıs 1967 tarihinde Ankara’da dünyaya geldi. “Ferhunde Hanımlar” ve “Çocuklar Duymasın” adlı televizyon dizisilerindeki rolleri ile tanınır. Karadağlı, 11 Ağustos 2023 tarihinde Devlet Tiyatroları genel müdürlüğüne atanmıştır.

ASLEN KARS’IN SARIKAMIŞ İLÇESİNDENDİR

Tamer Karadağ’ın Azerî kökenli olan ailesi Kars’ın Sarıkamış ilçesindendir. Çocukluk döneminde ailesi ile birlikte Amerika Birleşik Devletleri’ne göç etti, ilkokula orada başladı. Ailesinin Türkiye’ye dönmesi üzerine eğitimine TED Ankara Kolejinde devam eden Tamer Karadağlı,bu okulda öğrenciyken sahnelenen Kral ve Ben oyununda yer aldı ve oyuncu olmaya karar verdi. Liseye başladığı sene ABD’ye döndü, 18 yaşında Türkiye’ye geri gelerek lise öğrenimini Çankaya Lisesinde tamamladı. Liseden mezun olduktan sonra iki yıl Ankara Amerikan Kültür Merkezi’nde İngilizce Öğretmenliği yaptı. Sinema oyuncusu olmak amacıyla tiyatro eğitimi almak için konservatuvara, ardından Shakespeare’in Kuru Gürültü oyununa hazırlanarak Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümüne başvurdu. Bu bölümde yüksek öğrenimi tamamladı.

BİR ÇOK YABANCI OYUNCUYA TÜRKÇE SESLENDİRME YAPTI

Tamer Karadağ, öğrencilik yıllarında film seslendirmeleri yapmaya başladı. Kariyeri boyunca aralarında Clint Eastwood, Harrison Ford, George Clooney, Russell Crowe, Kevin Costner, Michael Madsen, Antonio Banderas’ın bulunduğu birçok yabancı oyuncunun Türkçe seslendirmesini yaptı. İlk kez 1992 yılında Ankara Devlet Tiyatrosunda sahnelenen Uyarca oyununda profesyonel olarak sahneye çıktı. Tiyatro kariyeri boyunca Cahide ve Fehim Paşa Konağı müzikalleri, Dolu Düşün Boş Konuş, Saat 9:05, Bir Yaz Dönümü Gecesi Rüyası, İkinin Biri gibi oyunlarda rol aldı. Birçok televizyon dizisinde de oynayan Tamer Karadağlı, Ferhunde Hanımlar dizisiyle tanındı. 2002 yılından itibaren 17 yıl boyunca Türk televizyonlarında yayımlanan Çocuklar Duymasın adlı aile dizisinde “Taş Fırın Erkeği Haluk” rolünü canlandırdı. Resmî Gazete’de 11 Ağustos 2023 tarihinde yayımlanan cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğüne getirildi.

OYUNCU ARZU BALKAN İLE 5 YIL EVLİ KALDI

Karadağlı, 2022’de İstanbul’da düzenlenen LGBTİ+ karşıtı mitinge destek vermesi ile gündeme geldi. 2023’te ise 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin ödül töreninde Zuhal filmindeki rolüyle en iyi kadın oyuncu seçilen Nihal Yalçın’a ödülünü takdim ederken takındığı tavırlar, özellikle sahnede Nihal Yalçın’ın ödül konuşmasını bölmesi kamuoyu tarafından eleştirildi. Tamer Karadağlı, oyuncu Arzu Balkan ile 30 Kasım 2002’de evlendi. Çiftin bu evlilikten Zeyno isminde bir kız çocuğu oldu. Tamer Karadağlı ve Arzu Balkan, 2007 yılında boşandı. Tamer Karadağ’ın, Alevi olup olmadığına dair net bir bilgi bulunmamaktadır.

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti