Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tan ezici çoğunlukla güven tazeledi

Tan ezici çoğunlukla güven tazeledi
Tan ezici çoğunlukla güven tazeledi

Afyonkarahisar Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası 2018 yılı olağan seçimli genel kurul toplantısında mevcut Oda Başkanı Ahmet Tan ve Şükrü Taşkın başkanlık için yarıştı. Toplantı Marble Çakmak Otel’de gerçekleştirildi. Kongre divanı ESOB Başkanı Abdülkadir Konak’ın Başkanlığında, Atilla Kocabaş, Kazım Gölünük, Ömer Öztürk, Abdullah Çıvgınoğlu’ndan oluştu.
RAPORLAR OKUNDU
YÖNETİM İBRA EDİLDİ
Divanın oluşturulmasından sonra saygı duruşu akabinde İstiklal Marşı okundu. Divan Başkanı Abdülkadir Konak, Afyonkarahisar Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası genel kurul toplantısının hayırlara vesile olmasını diledi. Oda üyeleri oybirliği ile Başkanlık Divanına tutanakları imzalama yetkisi verdi. Daha sonra Oda Sekreteri Emince Sacu tarafından 2014-2017 yönetim kurulu faaliyet raporu, denetim kurulu raporu ve bilanço ayrı ayrı okundu. Yönetim ve denetim kurulları oybirliği ile ayrı ayrı ibra edildi.
SARIKAMIŞ VE TÜM ŞEHİTLER UNUTULMADI
ESOB Başkanı Abdülkadir Konak, 103 yıl önce Sarıkamış’ta donarak şehit düşen şehitlerimizle birlikte Çanakkale, Dumlupınar, doğu ve güneydoğu olmak üzere tüm şehitlerimiz ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve saygı ile andıklarını söyledi.
ESNAFIN YERİ KIYMETLİ
MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, toplantının ilk konuşmasını yaptı. Afyon’da esnaf teşkilatlarının demokrasi şölenlerinin başlangıcında berber ve kuaför esnafıyla birarada olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Parsak, “Şuhut ve Emirdağ ilçelerimizden sonra Afyon merkezde olmak üzere üç esnaf odamızın seçiminde esnaflarımızla birarada bulunmak fırsatı oldu. Meclis genel kurul çalışmaları başlayıncaya kadar oda seçimlerinde esnaflarımızla hemşehrilerimizle birlikte olmak için programlarımızı bu doğrultuda ayarlıyoruz. Bir esnaf çocuğu olarak esnafımızın bir taraftan ne derece kıymetli bir yere sahip olduğunu ama öbür taraftan da bu kıymetine mütenasip imkânlara çok zaman sahip olamayabildiğini de takip etmekteyiz. Özellikle ülkemizin zor bir dönemden geçtiği bugünlerde devletimizin, vatanımızın beka mücadelesinin sürdürdüğü bir dönemde ‘Sözkonusu vatansa gerisi teferruattır’ anlayışı ile milli meselelerde devletimizin, vatanımızın yanında durmayı şimdiye kadar olduğu gibi şiar edindik. Seçilecek Başkan ve yönetiminin hayırlı çalışmalar yapmasını Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.
KONAK ESNAFI BİLGİLENDİRDİ
ESOB Başkanı Abdülkadir Konak, Kefalet Kooperatifi kanalıyla işyeri alacak üyelere 10 yıl vadeli ve hazine destekli 500 bin TL’ye kadar kredi desteği açıldığını hatırlattı. Taşımacılık, taksicilik, minibüsçülükle uğraşan esnaflara da aynı şekilde 500 bin TL’ye kadar 5 yıl vadeli şekilde Kefalet Kooperatifleri kanalıyla kredi desteği başlatıldığını söyleyen Konak, “KOSGEB tarafından faizsiz kredi desteği veriliyor. Cumhuriyet tarihinde bir ilk. Esnaf ve sanatkârın faizsiz olarak aldığı kredidir. Birde girişimcilik eğitimleri veriliyor. Geçen yıl birlik olarak bu eğitimi 500 kişiye verdik. Girişimcilik eğitimi alan esnaflarımıza 50 bin TL’ye kadar hibe, 100 bin TL’ye kadar da faizsiz kredi desteği veriliyor. Destekler bu sene de devam edecek. Sicil affı çıktı” diye konuştu
TAŞKIN SÖYLENTİLERİ
YALANLADI
Oda Başkan adayı Şükrü Taşkın yaptığı konuşmada, 2014 yılında elim bir kaza sonucu hayatını kaybeden meslektaşlarına Allah’tan rahmet dileyerek sözlerine başladı. Taşkın şunları söyledi: “Hayatlarını kazada kaybeden arkadaşlarımızı rahmetle anıyorum. Keşke aramızda onlarda olsaydı. İnşallah ruhlarına bir Fatiha hediye edelim. Seçim süreci boyunca 2 ayda duyduğum birkaç konu oldu. Bunların iki tanesine değineceğim bu konulara çok üzüldüm. Odamız genel sekreteri Emine hanımı seçim kazanması halinde işten çıkarır Şükrü Bey diye bir söylenti geldi. Kesinlikle şunu söylemek istiyorum. Genel Sekreterimiz Emine hanımla ben daha önce 6 yıl çalıştık. Hiçbir problem yaşamadım. Çok başarılı ve kendisini takdir ettiğim bir kişidir. Böylesi bir şey kesinlikle asılsızdır. Kendisinin başımızın üzerinde yeri vardır. İkinci mevzuu da Pazar günleri kapalı olan erkek berberlerinin ‘Şükrü açtırır’ diye bir şey duydum. Kesinlikle böyle bir şey yok. Kimseyi zanda bırakmıyorum. Sadece bize gelen söylentiler bunlardı. Oda yönetimimiz de böyle bir yetki kesinlikle yoktur. İnşallah seçimimiz birlik, dirlik, huzur ve beraberlikle geçer. Kim kazanırsa kazansın hepimiz bir ve beraberiz.”
TAN: SÖYLENTİ ÇIKARMADIM
 İFTİRA ATMADIM
Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası’nın eski ve yeni Başkanı Ahmet Tan, 2018 yılının seçimli genel kurulunun Oda’ya, üyelere, millete hayırlı uğurlu olmasını diledi. Oda Genel Sekreterinin işten çıkartılacağı yönünde dedikodu üretildiği iddialarını kendisinin ortaya atmadığını söyleyen Tan şöyle konuştu: “Ben hiç kimseye oda genel sekreterinin işten çıkartılacağı yönünde bir şey söylemedim. Tüm üye meslektaşlarımızı ziyaret ettim. Kimseye böyle bir şey söylemedim. İkincisi Pazar günü erkek berberlerini çalıştırma konusunda da bir şey ne söyledim ne de yaptım. Üyelerimiz şahittir, kimseye iftira da atmadım, konuşmadım. Allah hakkımızda hayırlısını versin. Kim kazanırsa odamız ve üyelerimiz kazanacak”
“GENEL SEKRETERE
LAF ATAN TAŞ  OLUR”
ESOB Başkanı Abdülkadir Konak, demokrasinin hazmetme anlamına geldiğini belirtti. Yarışta herkesin aday olma hakkı bulunduğunu belirten Konak, kanunu vecibelerini yerine getiren herkesin aday olabileceğinin altını çizdi. Konak, “İkinci bir hususta ben genel sekreterlikten gelen bir kişiyim. Genel Sekretere kimse laf atamaz ağabey. Genel Sekretere laf atanı Allah taş eder. Başka söyleyecek bir şey yok. Sekiz yıldır Başkanlık yapıyoruz ama genel sekreterliği de unutmadık. Bunlar latife. Seçimler demokrasi yarışıdır” şeklinde konuştu.
AHMET TAN
YENİDEN BAŞKAN
Seçime sarı renkli liste ile katılan Ahmet Tan’ın Başkanlığı’nda Yönetim Kurulu Üyeleri; Nadi Ceylan, Suat Uygur, İbrahim Şentürk, Murat Caber, Mustafa Arık, Fatma Telek yer alıyor. Denetim kurulu üyeliklerinde ise; Erkan Bozkuş, Ali Rıza Uysal ve Şenay Yetkin var.
ŞÜKRÜ TAŞKIN’IN LİSTESİ YEŞİL
Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası Başkan adayı Şükrü Taşkın seçime yeşil renkli liste ile katıldı. Yönetim kurulu üyeliklerinde; Metin Kayacan, Ali Demir, Emsel Elgün, Ömer Uysal, Serkan Kebapcı, Ramazan Doğankaya yer aldı.
Denetim kurulu üyeliklerinde ise; Mehmet Oğuz, Ramazan Kale, İsmail Şentürk bulundu.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi