Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tanıtımda yeni dönem: Afyonkarahisar “QR kodla” tanıtılıyor

Tanıtımda yeni dönem: Afyonkarahisar “QR kodla” tanıtılıyor
Tanıtımda yeni dönem: Afyonkarahisar "QR kodla" tanıtılıyor

Yapımı tamamlanan ilk QR kodlu mini totem Utku Anıtı’nın hemen yanına yerleştirildi. Totemin üzerindeki yazılı levhada Utku Anıtı hakkında İngilizce ve Türkçe bilgi verilirken, totem üzerindeki mevcut QR kodu okutulduğu zaman ise Utku Anıtı hakkında hem sesli, hem de görsel olarak hazırlanan anlatımlara ulaşılabiliyor.
TANITIM
 İÇİN ÖNEMLİ
Anıtpark’ta Utku Anıtı yakınına yerleştirilen QR kodlu mini totem çalışmasını yerinde inceleyen ve kentin tanıtımı için bir hizmetin daha hayata geçirildiğine dikkat çeken Vali Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar’ın tanıtımı için hemen her imkânı seferber ettiklerini, bu kapsamda da şehre gelen tüm misafirlerin Afyonkarahisar’ın tarihi ve turistik mekânları hakkında daha detaylı bilgi almaları için QR kodlu mini totem uygulamasının Afyonkarahisar’da başlatıldığını söyledi. QR kodlu mini totem çalışmasının Afyonkarahisar’ın değerlerini ön plana çıkaracağını belirten Vali Tutulmaz, kente gelen tüm misafirlere tanıtım anlamında hizmet verilecek söz konusu uygulamanın hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
JAPONLAR ÜRETTİ
QR Code, Japonya’da faaliyet gösteren ve Toyota’nın bir yan kuruluşu olan Denso Wave firması tarafından geliştirilen 2 boyutlu bir barkod sistemidir. Adını İngilizcede Çabuk Tepki anlamına gelen Quick Response kelimelerinin baş harflerinden alır. Ucuz, çevreci ve dayanıklı olan QR Code’lar dayanıklıdır. Bar kodların aksine 2 boyutlu Kare Kodlar yıpransa, aşınsa, ve hatta 3 noktası (Max) delinse dahi hala okunabilir ve kullanılabilir. Bu açıdan özellikle dış mekanlarda kullanımı ve uygulaması kolaydır. Kullanımı oldukça basittir. Kameraya sahip akıllı bir cep telefonu ve barkod okumaya yardımcı bir uygulama ile bütün QR kodları okuyabilirsiniz.