Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tansu Çiller Kaç Yıl Başbakanlık Yaptı?

Türkiye’nin ilk kadın Başbakanı ve siyasi parti genel başkanı olan Tansu Çiller, kaç yıl başbakanlık yaptı? İşte yakın dönemin popüler siyasetçilerinden Tansu Çiller’le ilgili merak edilenler.

Türkiye’nin ilk kadın Başbakanı

Türkiye Başbakanlarından biri olan Tansu Çiller, Türkiye siyasi tarihindeki ilk ve tek kadın başbakandır. Çiller, 1993-2002 yılları arasında Doğru Yol Partisi Genel Başkanlığı görevini yürütmüştür.

TANSU ÇİLLER’İN EŞİ ÖZER UÇURAN EŞİNİN SOYADINI ALDI

Arnavutköy Amerikan Kız Koleji mezunu olan Tansu Çiller, 1967 yılında Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümünü bitirdi. 1963 yılında Mühendis Özer Uçuran’la evlenen Çiller, eşiyle birlikte ABD’ye giderek New Hampshire Üniversitesinde yüksek lisans çalışmasını 1969 yılında tamamladı. 1971 yılında Doktorasını Connecticut Üniversitesinde veren Çiller, doktora üstü öğrenimini Yale Üniversitesinde devam ettirdi. 1971-73 arasında Franklin & Marshall College’da Yardımcı Profesör olarak çalıştı. 1974 ve 1975 yıllarında Boğaziçi Üniversitesinde Asistan Profesör olarak görev aldı. 1978 yılında doçent, 1983 yılında profesör olan Tansu Çiller’in ekonomi üzerine 9 yayını vardır. Tansu Çiller, eşine soyadını veren kadın olarakta bilinir. Çiller çiftinin iki erkek çocuğu vardır.

TANSU ÇİLLER ÜÇ YIL BAŞBAKANLIK YAPTI

Başbakanlık görevini 1993-1996 yılları arasında sürdüren Çiller, Türkiye siyasi tarihindeki ilk ve tek kadın başbakandır. 1993-2002 yılları arasında Doğru Yol Partisi Genel Başkanlığı görevini yürütmüştür. 1996-1997 yılları arasında Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı görevini üstlenmiştir.