Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Taraftar gruplarından Teröre tepki yürüyüşü

Taraftar gruplarından Teröre tepki yürüyüşü
Taraftar gruplarından Teröre tepki yürüyüşü

Afyonkarahisar’da bulanan taraftar grupları AFYOK, Afyon Anadolu GFB, Ultraslan ve Çarşı Grupları Yeşil Park’ta bir araya geldi. Teröre tepki yürüyüşü yapan taraftarlar sloganlarla Anıt Park’a yürüdü

Afyonkarahisar’da bulunan Taraftar Grupları olan AFYOK, Afyon Anadolu GFB, Ultraslan ve Çarşı Grupları önceki akşam sosyal medya üzerinden başlattıkları etkinliklerle Yeşil Park’ta ve Şemsettin Karahisari Ortaokulu önünde toplandı.
Yeşil Park’ta toplanan AFYOK ve Çarşı Taraftar grupları burada sloganlar atarak teröre tepkilerini gösterdi. Yeşil Park’ta 72 yaşındaki yaşlı bir taraftar önce Kur-an’ı Kerim okudu, ardından da dua etti. Komando Marşını okuyan AFYOK Grubu daha sonra da yürüyüş için hazırlıklara başladı. Yeşil Park’ta bir araya gelen 4 taraftar grubu yürüyüşe başladı. “Afyon uyuma, şehidine sahip çık”, “Kahrolsun PKK”, “Bayrağa uzanan eller kırılsın”, “Şehitler ölmez, Vatan bölünmez” gibi sloganları atan taraftar grupları Yeşilyol Caddesi üzerinden Kurtuluş Caddesi’ne yürüdü. Taraftar grupları daha sonra Bankalar Caddesi’nden Anıt Park’a yürüdü. Anıt Park’ta da slogan atmaya devam eden gruplar bir süre sonra Saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu.
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı’nın yaptığı konuşmanın ardından 72 yaşındaki taraftar bir kez daha Kur-an’ı Kerim okudu ve dua etti.
“ARTIK BU ACILAR SON OLSUN İSTİYORUZ”
AFYOK Grubu adına Muharrem Eker, Afyon Anadolu GFB adına Kerim Şener, Ultraslan Grubu adına Ümit Can İşlek ve Çarşı Grubu adına Melih Şallı ortak bir basın açıklaması yaptı. Bu yaşanan acıların son bulmasını istediklerini belirten Taraftar Grubu Liderleri, “Bu yapılan haince saldırıları; Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve memleketimizin takımı Afyonsporumuzun taraftar grubu AFYOK Grubu ile birlikte kınamak ve protesto etmek için bir araya geldik. Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Tüm vatanımıza başsağlığı diliyorum. Hepimiz biriz, hepimiz birliğiz, hiçbir şekilde bu oluşumları yıkamayacaklar. Bu vatan bayrağı tekdir, bu vatan tekdir, bu böyle bilinsin. Artık bu acılar son olsun istiyoruz. Bizde bunun için Afyonkarahisar’da böyle bir yürüyüş düzenledik. İnşallah şehitlerimiz haklarını helal etsin.” ifadesini kullandılar.
“BİZİM İÇİN FANATİKLİK SADECE
SPORDA KALIYOR”
Fanatikliğin sadece sporda kaldığını ve memleket içinde tüm taraftarların kardeş olduğuna dikkat çeken Liderler, “İnşallah bu yürüyüş Türkiye’ye örnek olur. Türkiye genelinde de zaten memleketin takımlarıyla bulaşan taraftar grupları yürüyüşler düzenledi. Dün olsun, bugün olsun, yarın da olsun inşallah hep birlikte olacağız, bizim için sadece fanatiklik sporda kalıyor. Hepimiz kardeşiz, hepimiz arkadaşız, hepimiz aynı memleketin çocuğuyuz, ondan dolayı ayrımcılık yoktur bizim aramızda. Son olarak da Afyonkarahisar’ın bu hainlere sessiz kalmadığını buradan dile getiriyoruz.” ifadesine yer verdiler.
Taraftar grupları Anıt Park’ta bir süre daha slogan attı ve hiç bir olay yaşanmadan dağıldı. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in haberi