Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Tarih ve kültür, bir milletin temel unsuru”

Bu haberin fotoğrafı yok
“Tarih ve kültür, bir milletin temel unsuru”

Araştırmacı-Yazar Dr. Muharrem Bayar, Özel Gökkuşağı Anafen İlköğretim Okulu’nda konferans verdi

Özel Gökkuşağı Anafen İlköğretim Okulu İkinci kademe öğrencilerine yönelik yapılan programa Araştırmacı-Yazar Dr. Muharrem Bayar, Bolvadin’i tanıtan slayt gösterisi ile başladı. Bolvadin tarihini ve kültürel özelliklerini yazdığı kitaplar çerçevesinden anlatan Dr. Muharrem Bayar öğrenciler tarafından ilgiyle dinlendi.
Program içerisinde öğrencilerin sorularına da cevap veren Dr. Muharrem Bayar, “Tarih ve kültür bir milletin temel unsurudur. Tarihini ve kültürünü iyi bilen milletler her zaman muzaffer olurlar. Tarih şuuruyla yetişen nesil vatanına, milletine, dinine, ülküsüne sahip çıkacaktır. Her şeyin başı okumaktır. Okuyacaksınız, öğreneceksiniz ve sizden sonrakilere doğruyu öğreteceksiniz. Bizler okumaz ve kendi kültürümüzü öğrenmezsek, birilerinin etkisinde kalır, önümüze konulana razı olmak zorunda bırakılabiliriz” dedi.
Hayatından kesitler sunan Dr. Muharrem Bayar, Bolvadin’in kültürel değerlerinden düğün, bayram, misafir karşılama, gelinlik tutma, yemek kültürü gibi konularda öğrencilerimizi bilgilendirdi.
Özel Gökkuşağı Anafen İlköğretim Okulu’nun bu nazik davetini memnuniyetle karşıladığını, öğrencileri çok zeki ve başarılı bulduğunu dile getirdi. Programla ilgili Okul Müdürü Süleyman Bilican “Amacımız belki de kıymetini tam bilemediğimiz büyüğümüz Sayın Dr. Muharrem Bayar hocamızı öğrencilere tanıtmak, kadim kent Bolvadin’in tarihi ve kültürünü bir kez daha hatırlamak ve öğrencilerimize tarih şuurunu kazandırmaktı. Çok güzel bir program oldu. Dr. Muharrem Bayar hocamıza bizlere vakit ayırdığı için teşekkür ederiz” diye konuştu.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti