Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Tarih ve kültür kentin bir parçasıdır”

Bu haberin fotoğrafı yok
“Tarih ve kültür kentin bir parçasıdır”

Afyonkarahisar Sanayicileri ve İşadamları Derneği (AFSİAD) 2011 yılının ilk toplantısını Oruçoğlu Termal Otel’de gerçekleştirdi

AFSİAD Ocak Ayı İstişare Toplantısı’nda konuşan AFSİAD Başkanı Şükrü Demirayak, Afyonkarahisar’ın sahip olduğu tarihi ve kültürel değerlere dikkat çekerek, “Başta termal olmak üzere, pek çok sektörün başkenti olmaya aday ilimizi, daha da ileriye taşımak istiyorsak; tarihimizi ve kültürümüzü kent kimliğinin bir parçası olarak görmeliyiz” dedi.
Demirayak, 1991 yılında kurulan AFSİAD’ın ilimizin ve bölgenin kalkınması adına yaptığı çalışmalarda, dinamik ve etkin bir vizyon benimsediğini söyledi. AFSİAD’ın benimsediği vizyonda, dernek üyelerinin, derneğin amaç ve hedeflerine sahip çıkmasının ve bağlı kalmasının etkili olduğunu vurgulayan Başkan Demirayak, “Kurulduğu 1991 yılından bu yana derneğimiz; ilimiz ve bölgemizin kalkınması adına yaptığı çalışmalarda, dinamik ve etkin bir vizyon benimsemiştir. Bu vizyonu sağlayan en önemli etken ise, siz değerli üyelerimizin derneğimizin amaç hedeflerine sahip çıkması ve bağlı kalması olmuştur. Bizim için Afyonkarahisar’ın geleceği, bizlerin, çocuklarımızın ve ülkemizin geleceği demektir. Bu nedenle bizden sonra gelecek kuşaklara yaşanabilir ve ekonomik, sosyal, kültürel, her alanda dünya şehri olmayı başarmış bir Afyonkarahisar bırakmayı görev addediyoruz. Bu görevi benimsemiş tüm kurum ve kuruluşlarla, işbirliği ve dayanışma içinde, örnek bir güç birliği yakaladık. Ve bugünden, yarının Afyonkarahisar’ının nerede olacağını görebiliyoruz. Ülkeye hizmette daima ön sırada ve dünyanın marka kentleri arasında en üstlerde” dedi.
“Birlikte karar veriyor, birlikte
hareket ediyoruz”
“Demokratik yapımız ve ilkelerimiz gereği, bu inançla attığımız her adıma birlikte karar veriyor, birlikte hareket ediyoruz” diyen Demirayak, “Proje ve hedeflerimizi kamuoyuyla paylaşmak kadar, üyelerimizin farklı düşünce ve önerilerine açmak ve birlikte karar vermekte, önemli kuruluş ilkelerimizden birisidir. Bu nedenle her ay düzenlediğimiz istişare toplantımız, artık gelenekselleşmiş ve iş dünyasından başarılı, duayen konukların katılımıyla, önemli gündemler oluşturan bir platform haline gelmiştir. İlimizin ve bölgemizin sorunlarını, çözüm önerilerini ve yeni yatırım müjdelerini paylaştığımız toplantılarımız, konuklarımızın da değerli görüşlerini paylaşmasıyla daha da anlam kazanmaktadır” dedi.
“Görüşlerini bizlerle paylaşacak
olmalarından dolayı mutluyuz”
Düzenlenen toplantılarda davet ettikleri misafirlerinin görüşlerini paylaşmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Demirayak, “Bu toplantımızda da; Afyon’un yetiştirdiği önemli isimlerden, Koçoglu İnşaat A.Ş.Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası İNTES Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Şükrü Koçoglu ve alışveriş merkezleri ve konut projeleri ile gayrimenkul sektöründe Türkiye’nin en geniş portföylerinden birine sahip olan Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Mehmet Torun teşrifleriyle bize onur verdiler. Kendilerine, huzurlarınızda bir kez daha teşekkür etmek isterim. İnşaat sektörü, cumhuriyetimizin kuruluş yıllarından itibaren, adeta yeniden inşa edilen ülkemizin en önemli lokomotif sektörüdür. Ve faaliyet gösterdikleri her alanda olduğu gibi, gibi bu sektörde de saygın ve güvenilir bir yere sahip olan iki değerli misafirimizin görüşlerini bizlerle paylaşacak olmasından dolayı mutluyuz” dedi.
“Kimliğimi kaybeden kent kendine olan güvenini de kaybeder”
“Ben inanıyorum ki, nasıl insanların kimlikleri varsa kentlerin de kimlikleri vardır” şeklinde konuşmasına devam eden Demirayak, “Kimliğini kaybeden kent kendine olan güvenini de kaybeder, yok olmaya mahkûm olur. Bir kentin tarihi onun kimliğinin en önemli parçasıdır. Dolayısıyla, yapılaşırken de geçmiş, bugün ve gelecek dengesi önem kazanır. Bugün bir şehre girdiğinizde sizi en çok ne etkiler bir düşünün? Ayrıldığınızda aklınızda ne kalır? Bunun cevabını bulmak için insanları et-kileyen dünya şehirlerine bir göz atmak yeterli. Prag bunlardan biri mesela. Ya da o kadar uzağa gitmeden. Safranbolu dendiğinde ilk akla gelen nedir. Tabii ki, tarih kokan sokakları ve kim bilir kaç kuşağı ağırlamış evleri. Aslına sadık kalarak yenilenmiş eski yapıların yeni ve modern binalarla yan yana, o kentin tarihini ve geleceğe bakışını anlattığını görürüz. Tarihini koruyarak hatta eski eser olarak bırakmayıp bir işlev kazandırarak tu-rizme kazandıran şehirler, gelişmeye daha yakındır her zaman. Eskiyi koruyarak yeniyi inşa etmek, kültürel ve tarihi değerlerine sahip çıkmak, o kentin kimliğine sahip çıkmaktır” dedi.
“Geleceğimiz ve itibarımız için çaba göstermem varlık nedenimizdir”
“Afyonkarahisarımızın geleceği ve itibarı için çaba göstermek varlık nedenimizdir” diyen AFSİAD Başkanı Şükrü Demirayak, “Barındırdığı tarih, medeniyetlere yaptığı ev sahipliği ve kültür mirası, ilimiz Afyonkarahisar’ın kimliğini oluşturan önemli değerleridir. Gururla söyleyebilirim ki; bu değerleri korumaya yönelik çalışmalar şimdiden umut vericidir.. Eski Afyon evlerinin turizme kazandırılması çalışmaları ve gördüğü ilgi, daha şimdiden ne kadar doğru bir adım atıldığının kanıtıdır. Bu nedenle mülki, idari ve yerel yönetimlerimize, emeği geçen tüm kurumlara teşekkür etmek gerekir. Başta termal olmak üzere pek çok sektörün başkenti olmaya aday ilimizi daha da ileri taşımak istiyorsak, tarihimizi ve renkli kültürümüzü kent kimliğinin bir parçası olarak görmek durumundayız. Ve her zaman olduğu gibi; bu konuda da ilimizin tüm unsurlarının, el birliğiyle çalışacağına ve Afyonkarahisar’ı insanların tekrar tekrar gelecekleri bir kent yapacaklarına olan inancımız tamdır. Elbette bizler de, üzerimize düşen tüm görev ve sorumlulukları yerine getirmek için var gücümüzle çalışıyor olacağız. Afyonkarahisarımızın geleceği ve itibarı için çaba göstermek varlık nedenimizdir” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti