Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tarihi Cuma Cami yeniden canlanacak

MHP Milletvekili Mehmet Taytak

MHP Milletvekili Mehmet Taytak Sülün Beldesi’ndeki tarihi Cuma Camii’nin restorasyonu ile ilgili girişimlerinin sonuç verdiğini açıkladı. Taytak, “Yaklaşık 200 yıllık tarihi Cuma Camii kültür varlığı olarak tescillendi. İnşallah Cuma Camii yeniden canlanacak” dedi

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, parti yöneticileri tarafından Sülün Beldesi’ndeki ziyarette Belediye Başkanı Şükrü Bacak ve vatandaşların isteği üzerine yaklaşık 200 yıllık yıkılma noktasına gelen tarihi Cuma Camiin de incelemelerde bulunmuştu.
Cuma Camii incelemesi sırasında konuyu telefonda yetkililerle görüşen Milletvekili Taytak’ın girişimleri sonuç verdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Eskişehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü ekiplerinin, Cuma Camii’nde yaptığı inceleme sonrası cami tescillendi.
Sülün Belediye Başkanı Şükrü Bacak, tarihi caminin yakın bir zaman içerisinde ibadete açılacağını açıklayarak, “Beldemizde bulunan tarihi camimiz gözlerimizin önünde yok olmaya mahkûmdu. Bizden önceki dönemlerde caminin restore çalışmaları ile ilgili girişimler yapılmış ama sonuç elde edilememişti. Geçtiğimiz günlerde beldemize ziyarete gelen Milletvekilimiz Mehmet Taytak, Cuma Camiimizi ziyaret ederek tescili ve restorasyonu ile ilgili yetkililerle temasta bulundu. Eskişehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü ekipleri beldemize gelerek incelemelerde bulundu. Camimizin tescilini onayladılar. Seçim öncesi vermiş olduğumuz sözlerden birini daha yakın bir zaman içerisinde hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Milletvekilimiz Mehmet Taytak’a ve partimizin yöneticilerine belde halkım adına tekrar teşekkür ediyorum.” dedi.
>> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti