Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tarihi doku korunacak – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Tarihi doku korunacak

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Yeni Valilik Binası’ndaki çalışmaları yerinde inceledi. Vali Balkanlıoğlu, eski Belediye binasının, yeni Valilik Binası’na çevrilirken tarihi dokusunun tamamen korunacağını söyledi

Kent Meydanı projesi kapsamında mevcut Valilik Binası’nın yıkılacak olması sebebiyle, Valilik Birimleri eski Belediye Binasına taşınacak. Yeni Valilik Binası’ndaki gerekli tadilat, restorasyon ve güçlendirme çalışmaları da aralıksız devam ediyor. Binadaki restorasyon ve güçlendirme çalışmalarını yerinde inceleyen Vali İrfan Balkanlıoğlu, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler aldı.
DAİRE MÜDÜRLERİ
BİLGİLENDİRDİ
Daha öncede binada incelemelerde bulunan Vali İrfan Balkanlıoğlu, çalışmalar hakkında Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Vahit Okumuşer, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü teknik elamanları ile yüklenici firma Kilit İnşaat sahibi Zihni Kilit’ten detaylı bilgiler aldı. Valilik Özel Kalem Müdürü Metehan Zengin ve İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Kocabıçakoğlu eşliğinde eski belediye binasını gezen Vali İrfan Balkanlıoğlu, klima tesisatının ve klimalarının takıldığı, elektrik tesisatını döşendiği, odaların içindeki bölmelerin yapıldığı, odalardaki ve salondaki özel imalatların yapıldığı binade incelemelerde bulundu.
ASLINA UYGUN RESTORE EDİLİYOR
Eski Belediye binasının, yeni Valilik Binasına çevrilirken tarihi dokusunun tamamen korunacağını yineleyen Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Tadilat, restorasyon ve güçlendirme çalışmaları, tarihi binanın aslına uygun olarak gerçekleştiriliyor. Herhangi bir yıkım veya yeni ilave yapım söz konusu değildir. Bu işlemleri gerçekleştiren firma bu konuda deneyimli bir firmadır. Bu binanın daha güzel bir duruma getirileceğine inanıyorum. Çalışmalar kısa süre içinde tamamlanacaktır.” dedi.
RESTORASYON ÖRNEĞİ OLACAK
Eskişehir Kültür Varlıkları Koruma Kurulunun 24.02.2011 gün 4730 sayılı ve 26.04.2011 gün 4850 sayılı kararlarında belirtilen şartlar ve tekniklere göre restore çalışmalarının sürdüğünü belirten Vali Balkanlıoğlu, “Dış cepheler tekniğine uygun olarak temizlenecek. İçeride ise özgün yapı korunarak Valilik Hizmet birimleri için mekanlar oluşturulacaktır. Yeni Hükümet binasının tamamlanmasıyla birlikte bölgemizde ve ilimizde bir restorasyon örneği olarak hizmet verecektir. Bina iç-dış beden duvarları ile ahşap doğrama ve döşemelere ise proje kapsamında aslına uygun yenileme ve onarım yapılacaktır” dedi.
NİSAN AYINDA TAMAMLANACAK
Vali Balkanlıoğlu, restorasyon işlemlerinin herhangi bir idare ve teknik akmasa olmaması durumunda Nisan ayında tamamlanmasının öngörüldüğünü ve yapılan restorasyon çalışmalarının bitmesine müteakiben tahminen Nisan ayının sonuna doğru yeni binaya taşınılacağını belirtirken, yapılan bu özel ve özgün çalışmalar için başta yüklenici firmaya ve çalışmaları adım adım takip eden Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü görevlilerine teşekkür ediyorum dedi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti