Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tarihi eser, silah, içki ve uyuşturucu kaçakçılığı operasyonları ard arda

Bu haberin fotoğrafı yok
Tarihi eser, silah, içki ve uyuşturucu kaçakçılığı operasyonları ard arda

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince uyuşturucu kaçakçılığı, kaçak içki satışı, tarihi eser kaçakçılığı ve silah-mühimmat kaçakçılığına karışan kişilere operasyon düzenlendi

15 sikke yakalandı
25.08.2011 günü ilimiz genelinde tarihi eser kaçakçılarına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında Mahkemeden alınan arama kararına istinaden bir şahsın işyerinde yapılan aramada 2863 Sayılı Kanun kapsamına giren (15) adet değişik dönemlere ait sikke ele geçirildi. Şüpheli şahıs hakkında adli tahkikat başlatıldı.
83 gram esrar yakalandı
25.08.2011 günü İlimiz merkezinde uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik yapılan operasyonda satışa hazır 17 fişek halinde daralı ağırlığı 83 gram gelen esrar maddesi ve bir adet kuru sıkı tabanca ele geçirildi. Operasyon kapsamında 30.06.2011 tarihinde 2 şahıs ile operasyon günü 5 şahıs olmak üzere toplam 7 şahıs yakalandı ve çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak ilimiz Kapalı Cezaevine teslim edildiler.
Sahte içki ve içke etiketleri yakalandı
31.08.2011 günü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ve Sultandağı İlçe Emniyet Amirliği ekiplerinin birlikte yapılan çalışmalarında 15 … plaka sayılı araç ilimiz Sultandağı ilçesinde durduruldu. Araçta yapılan aramada değişik markalarda (57) adet sahte bandrollü alkollü içki, (104) adet bandrolsüz sahte olduğu değerlendirilen alkollü içki ve (3) yaprak halinde (79) adet sahte içki bandrolü ele geçirildi, araç sürücüsü şahsın ilçede bulunan alkollü içki satışı yapan işyerlerinde bu alkollü içkilerden verdiği değerlendirilerek Sultandağı ilçesinde yapılan denetimde, ilçede faaliyet gösteren (3) alkollü içki satışı yapan işyerinde (23) adet sahte olduğu değerlendirilen alkollü içki yakalandı. Toplamda 184 şişe sahte bandrollü ve bandrolsüz alkollü içki ve 3 yaprak halinde 79 adet sahte alkollü içki bandrolü yakalanarak el konuldu. 15 … plaka sayılı aracın şoförü adli makamlarca tutuklandı. Şahsın yanında bulunan bir şahıs ve alkollü içkilerin yakalandığı işyerlerinden sorumlu şahıslardan (4)’ ü serbest bırakıldı.
Araç zulasında
kubar esrar
İlimizin diğer batı illerine giden yollar üzerinde kavşak noktasında olması nedeniyle ilimizden geçen uyuşturucu ve uyarıcı maddelerin ele geçirilebilmesi amacıyla 26.08.2011 günü Il Merkezinde KOM Şube Müdürlüğü görevlilerince uygulama noktası oluşturuldu. Oluşturulan uygulama noktasına aynı gün saat: 13.00 sıralarında içerisinde iki şahsın bulunduğu 06…. plaka sayılı araç içerisinde yapılan aramada, arka koltuğun sırtlık kısmının iç tarafına gizlenmiş vaziyette özel olarak paketlenmiş daralı ağırlığı (1171) gram gelen kubar esrar maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili araç içerisinde bulunan (2) şahıs yakalandı. Şahıslar çıkarıldıkları mahkemece adli kontrole tabi tutuldular..
Cinsel tacizci cezaevinde
3.09.2011 günü ilimiz otobüs terminalinde bulunan K…. Turizm isimli otobüs firmasında meydana gelen Cinsel Taciz ve Kasten Yaralama olayının şüphelisi olan şahsın valizinde yapılan aramada (10.236) gram esrar maddesi ele geçirildi. Söz konusu şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Kaçak silahlar yakalandı
4.09.2011 günü ilimiz genelinde silah ve mühimmat kaçakçılığına yönelik yapılan çalışmalarda 03….plaka sayılı araç içerisinde yapılan aramada (1) adet Browning ve (1) adet Baretta marka silah ile (42) adet MKE yapımı dolu fişek ele geçirildi. Olay ile ilgili olarak araç sürücüsü yakalandı. Cumhuriyet Başsavcılığı’nca ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldılar. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti