Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tarihi mirası ihya edeceğiz – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Tarihi mirası ihya edeceğiz

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Afyonkarahisar Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları devam eden Taş Medrese’yi ziyaret etti

Taş Medrese’yi ayrı bir Kültür Merkezi olarak planladıklarını anlatan Bakan Eroğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile yaptıkları görüşme neticesinde diğer bir kültür mirasımız olan Taşhan’ın restorasyonunun ise Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılacağını açıkladı. Kadınlar Pazarı, Yağ Hali, Bedesten ve eski Kasaplar Çarşısı gibi tarihi dokuların yapılacak proje çalışmalarıyla yeniden canlandıracaklarını ifade eden Bakan Eroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü; “Taşhan, Kadınlar Pazarı, Yağ Hali, Bedesten ve eski Kasaplar Çarşısı’nı ihya edeceğiz. Çünkü oralar bizim tarihi değerlerimiz. Proje çalışmaları başladı. Hükümet olarak gerekli desteği vereceğiz. Belediyemiz gerçekten çok iyi çalışıyor. Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç’a Taşhan’ın Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilmesi hususunda ricada bulundum. O da sağ olsun talimat verdi” dedi.
Afyonkarahisar’ı sadece termal turizm değil, aynı zamanda sağlık ve kültür turizminde de başkent yapmak için kolları sıvadıklarını aktaran Bakan Eroğlu, “Ekim ayı içerisinde Türkiye’nin en meşhur hattat ve tezhip sanatçılarını ilimize davet edeceğiz ve Ahmet Karahisari Kültür Merkezi’nde büyük bir sergi açacağız. Böylelikle düzenlenecek bu organizasyonla Ahmet Karahisari Kültür Merkezi’ni tüm Türkiye’ye tanıtma fırsatı bulacağız” diye konuştu.
Yatmak yok, koşmak zamanı
Afyonkarahisar’da her birimin gece gündüz çalışacağını söyleyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu; “2023 yılı için büyük hedeflerimiz var. Bunları gerçekleştirmek için önümüzdeki aydan itibaren bütün İl Müdürlükleri hedeflerini ortaya koyacak ve bizlere brifing sunacak. Bu toplantılar benim Başkanlığımda yapılacak. Toplantılarımızı milletvekillerimiz, İl Başkanımız, Belediye Başkanlarımız, ilgili birimler ve Rektörümüzün katılımıyla gerçekleştireceğiz. Artık, Afyonkarahisar’da her birim gece gündüz çalışacak. Yatmak yok, koşmak zamanı. Bu dönem Afyonkarahisar’a her ay gelmek suretiyle hem müjde vereceğiz, hem yatırımları takip edeceğiz, hem temel atacağız, hemde açılışlar yapacağız. Afyonkarahisar’ı zıplatacağız. Afyonkarahisar için daha önce Ege’nin yıldızı diyorduk. Artık sloganımız Türkiye’nin yıldızı Afyonkarahisar….” diye konuştu.
Taş Medrese’ye 1 trilyon
para harcandı
Taş Medrese’nin çalışmaları hakkında Bakan Eroğlu’na bilgi veren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban; “Taş Medrese’nin restorasyonu bahçe düzenlemesi ile birlikte 1 trilyon liraya mal oluyor. Çalışmalar son aşamaya geldi. Burada tamamen tasarruflu klimalar olacak. 30 tane klima var. Akıllı ısıtma ve soğutma klima sistemi yer alacak. Afyon’da kültürü yaşatma adına keçe sanatı, hat ve Osmanlı kursları burada düzenlenecek. Afyon’a özgü gezekler gerçekleşecek. Afyonkarahisar Belediyesi ilk kez bir böyle bir tarihi esere sahip çıkıyor. Geçmişte 100 bin liralık bir restorasyon yapmayan belediye bu ecdat yadigarı esere tam 1 trilyon lira para ayırdı” dedi. Taş Medrese ziyaretine Bakan Eroğlu’nun yanı sıra AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli ve AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı. (Kocatepe)