Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tarım Fuarı’nda önemli müjdeler – Kocatepe Gazetesi

Tarım Fuarı’nda önemli müjdeler – Kocatepe Gazetesi
Tarım Fuarı’nda önemli müjdeler

Bu yıl ikinci düzenlenen Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı’nda konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, büyük bir patates işleme fabrikası kurulacağını söyledi. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Arap, üretilen sütün değerleneceğini belirtirken, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Raşit Tabak da Avrupa Birliği’ne süt ihracının başlayacağını vurguladı

Art Fuar Organizasyonu tarafından 4-7 Nisan 2013 tarihleri arasında Kültür Park ve Fuar Alanında düzenlenen 2.Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı Vali İrfan Balkanlıoğlu ve protokol üyeleri tarafından açıldı.
PROTOKOLDEN
YOĞUN KATILIM
Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Ziraat Odası, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği, Veteriner Hekimler Odası, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası, Hayvancılık Kooperatifleri Birliği, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin destekleriyle gerçekleştirilen Fuar’a Vali İrfan Balkanlıoğlu, Milletvekilleri Av. Ahmet Toptaş ile Kemalettin Yılmaz, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İl Jandarma Komutanı J.Albay Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, İlçe Kaymakamları, İl Müdürleri, işadamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
PATATES
FABRİKASI KURULACAK
Fuar’ın açılış konuşmalarında önemli müjdeler verildi. Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, “Afyonkarahisar, patateste üretiminde Türkiye’de üçüncü sırada. 325 bin ton patates üretimimiz var. Bu üretimin işlenmesi lazım. Patates üretimi yapanlara bizler de yardımcı olduk ve inşallah Türkiye’nin en büyük patates işleme fabrikası Afyonkarahisar’da kurulacak. Böylece bölgemizdeki patates üretimi çok daha iyi ve verimi yüksek olacak. Hatta sadece Afyonkarahisar değil, çevre illeri de iyi yönde etkileyecek ve bu girişim sayesinde 200 bin ton patates işlenecektir. Hayvancılık ve tarım konusunda ilerlemeler sürüyor. Bu ilerlemelerde büyük payı olan merkezde ve Sandıklı ilçemizde tarım makineleri üretimi ön plana çıkıyor. Türkiye’nin ve hatta dünyanın dört bir tarafına ihraçlarımız oluyor, buda bizleri fazlasıyla gururlandırıyor. Böyle bir fuar organizasyonda sergilenecek olan birçok ürünümüz var” dedi.
SÜT, EKONOMİYE
KATKI SAĞLAYACAK
İl Tarım Müdürü Hüseyin Arap da, sütün, il ekonomisine önemli bir katkıda bulunacağını söyledi. Arap, “Biz İl Müdürlüğü olarak bir çalışma başlattık. 1 Mayıs’tan itibaren bunları uygulamaya geçeceğiz. Süt üreticileri kontrolümüzde, süt toplama merkezleri kontrol altında. Bu aradaki zincir halkasını kontrol altına tutmak istiyoruz. Bu ile 20 milyon liralık katkı yapacağız. Üreticimizin elindeki süt değerini yitirmeden işleme tesisine ulaştırılmış olacak. Yıllık üretimimiz süt üretimimiz 550 bin ton. Sabah 6’da sütünüzü hazır edin, sütünüz alınacak, ulaşması gereken yere ulaşacak” diye konuştu.
AVRUPA’YA SÜT İHRACI
Fuarı destekleyen kuruluşlar arasında yer alan Afyonkarahisar Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Raşit Tabak ise kısa bir konuşma yaparak, fuarın hayırlı olmasını diledi. Türk tarım ve hayvancılığının son yıllarda hızlı bir şekilde ilerlediğini ifade eden Birlik Başkanı Tabak, yıllar önce ürettiği sütte bakteri aranan Türkiye’nin artık Avrupa Birliği ülkelerine süt ihraç eden ülke haline geldiğini söyledi.
CANLI HAYVAN
FUARI ÖNERİSİ
Afyonkarahisar’ın özellikle son yıllarda gerçekleşen önemli yatırımlarla tarım ve hayvancılık alanında büyük mesafe kat ettiğini belirten Ticaret Borsası Ba��kanı Mehmet Mühsürler ise bu mesafenin alınmasında hükümetin verdiği desteklerin göz ardı edilmemesi gerektiğini kaydetti. 2002-2012 yılları arasında Afyonkarahisarlı üreticilere yaklaşık 700 milyon lira tutarında destek dağıtıldığını vurgulayan ATB Başkanı Mühsürler, “Türkiye’nin finans merkezi İstanbul ise hayvancılığın merkezi ise Afyonkarahisar’dır. Türkiye’nin en büyük canlı hayvan borsasının hayata geçmesi ile bu iddiamız daha da pekişecektir. Bu modern tesiste yapılacak alım- satım seansları neticesinde canlı hayvan fiyatları ilimizden belirlenecektir” dedi. Mühsürler, Ticaret Borsası tarafından yaptırılan Canlı Hayvan Borsası’nda da canlı hayvan fuarı düzenlenmesini önerdi. (Kocatepe)