Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Tarımda 45-50 milyar dolarlık israf var”

Bu haberin fotoğrafı yok
“Tarımda 45-50 milyar dolarlık israf var”

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Vekili M. Nuri Şeyda Sorman, Afyonkarahisar Ziraat Odası’nı ziyaret etti. Sorman, tarım alanında yılda 45-50 milyar dolarlık israfın söz konusu olduğunu belirtti

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Vekili M. Nuri Şeyda Sorman, Afyonkarahisar’daki çiftçilerin durumlarını dinlemek ve sorunlara çözüm yolu bulmak amacıyla Afyonkarahisar Ziraat Odası’nı ziyaret etti. Oda Başkanı Ahmet Çankaya tarafından karşılanan Sorman, tarım sektöründe politikalar oluşturulması gerektiğini söyledi. Sorman, “Sayın Genel Başkanımızın talimatı üzerine Türkiye’deki tüm illeri tek tek gezerek illerimizin Ziraat Odaları’nın sorunlarını, hem de tarımsal sorunlarını dinlemek üzere sizleri ziyaret etmiş bulunuyoruz. Bunun neticesinde tüm sorunlar rapor hâline getirilerek hem sizlere hem de Sayın Başbakanımız olmak üzere ilgili Bakanlıklara sorunlar aktarılacaktır” dedi.
TARIM POLİTİKASI ÜRETİLMELİ
Türkiye’nin bir tarım ülkesi olmasına rağmen çiftçinin üretemez hâle geldiğini anlatan Sorman, “Türkiye bir tarım ülkesi olmasına rağmen üreticilerimiz yüksek girdi maliyetleri neticesinde artık üretemez duruma düşmüştür. Hedefimiz Türkiye’deki tarım politikalarının yeniden yapılanması ve ülke ekonomisine daha fazla katkıda bulunmak. Ülkemizde üretim planlamasının olmamasından dolayı şu an yaklaşık 45-50 milyar dolar civarında tarımda israf söz konusudur. Bu politikaları düzeltmek ve çiftçimizin gelir seviyesini yukarıya çekmek için bu toplantıları düzenliyoruz” diye konuştu.
PLANLAMA YAPILMALI
Sorman, şöyle devam etti: “Üretim planlaması yapılması gerekiyor. Hedefimiz bunu gerçekleştirmek. Tüm gelişmiş ülkelerde üretim planları sivil toplum örgütleri tarafından yönlendirilmektedir. Biz de ülkemizde bunu uygulamaya çalışacağız.” (Kocatepe)