Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tasavvuf musikisinden ilk konser – Kocatepe Gazetesi

Tasavvuf musikisinden ilk konser – Kocatepe Gazetesi
Tasavvuf musikisinden ilk konser

Afyonkarahisar Kültür ve Sanat Gönüllüleri Derneği Tasavvuf korosunun ilk konseri önceki akşam yapıldı. Tasavvuf korosu ilk sınavını başarıyla verirken, icra edilen eserler beğeniyle dinlendi

Hattat Ahmet Karahisari Kültür ve Sanat Merkezi’nde Afyonkarahisar Kültür ve Sanat Gönüllüleri Derneği üyelerince Tasavvuf Musikisi konseri verildi. Konsere yoğun ilgi gösterildiği gözlendi.
Çalışmalar gelişerek değişecek
Afyonkarahisar Kültür ve Sanat Gönüllüleri Derneği Başkanı İhsan Soysal konser hakkında sahne almadan önce medyaya bilgi aktardı. Sanatsal anlamda şehirdeki bir takım eksiklikleri fark ederek yola çıktıklarını belirten İhsan Soysal, musiki ve sanat müziği dallarında faaliyetler gösterdiklerini söyledi. Zaman içerisinde kültürel ve sanatsal çalışmalardaki şeklin değişip gelişeceğinden söz eden Soysal, derneğin Türk Sanat Müziği korosunca üç konserin verildiğini belirtti. Tasavvuf korosunun ilk konseri olduğuna dikkat çeken İhsan Soysal, konserlerin devam edeceğini, çalışmalara yoğun ilgi gösterdiğini belirttiği Afyonkarahisar halkını sanatsal faaliyetlere davet etti. Soysal, tamamen amatör ruhla çalışıp, Türk Sanat Musikisi ile Tasavvuf Musikisi adına birşeyler yapmaya gayret ettiklerini ifade etti. Konserde toplam 21 eser seslendirildi. Rast, Uşşak ve Nihavend makamlarından eserler tek bir bölümde solo ve koro olarak icra edildi. Soysal, konsere Kültür Müdürlüğü’nün ev sahipliği yaptığını belirterek İl Kültür ve Turizm Müdürü Lokman Derya Solmaz’a teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.
Koro’dan anlamlı konser
İl Kültür ve Turizm Müdürü Lokman Derya Solmaz, konser öncesi konuklara hitap etti. Solmaz, Kutlu Doğum Haftası gibi manevi atmosferin çok yüksek ve önemli olduğu bir haftada tasavvuf korosunun ilk konserini vermesinin anlamlı olduğunu söyledi. Üç ay süren hazırlık akabinde Afyonkarahisar Kültür ve Sanat Gönüllüleri Derneği Tasavvuf Musikisi korosunun davetlerini olumlu karşıladıklarını belirten Solmaz şöyle konuştu: “Acizane bendenizde koro tarafından davet edildim. Ev sahipliğimin yanı sıra koro içerisinde görev almak nedeniyle ayrıca bir heyecanım var. Allah Resulü’nün ismini anıp hoş bir akşam geçirdikten sonra evlerimize dönmeyi ümit ediyoruz.” Sazlarda; Ney’de Lokman Derya Solmaz, Volkan Öztürk, Ümit Tosun, tanburda Meriç Düzbaş, viyolonselde Serdar Uysal, udda İbrahim Can Çineli, kanunda Mustafa Akdeniz, ritmde Ertan Doğangönül, Osman Yapar, Emre Yürekli, Kaan Ayhan yer aldılar. Koro Şefi Kaan Ayhan’ın yönetiminde 21 eser icra edildi. (Kocatepe)