Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Taşoluk’tan Türkiye şampiyonluklarına

Taşoluk Beldesi’nde yaptıkları çalışmalarla

Taşoluk Beldesi’nde yaptıkları çalışmalarla U-15 Yıldız Kadınlar Güreş Türkiye Şampiyonası,
Milli Takım Kamp Kadrosu Belirleme müsabakalarına katılan Fatma Yılmaz, Yağmur Karabacak ve Hava Konca Türkiye Şampiyonu oldu. Dilara Sultan Öner ise kilogramında beşinci oldu

 

16-17 Nisan tarihleri arasında Tekirdağ Çorlu’da yapılan U-15 Yıldız Kadınlar Güreş Türkiye Şampiyonası, Milli Takım Kamp Kadrosu Belirleme müsabakalarında Afyonkarahisarlı kızlar birincilik kürsüsünü bırakmadı.
Yapılan müsabakalar sonucunda 33 kg Fatma Yılmaz, 36 kg yağmur Karabacak ve 39 kg Hava Konca şampiyon olarak altın madalyaya sahip olurken 42 Kg Dilara Sultan Öner beşinci oldu. Bu sonuçlar ile Tasoluk Belediye Spor Kulübü sporcuları 3 birincilik 1 beşincilik ile 41 spor kulübü arasından zirvede yerini aldı.
“HİÇBİR BAŞARI
TEK BAŞINA GELMEZ”
Vali Yardımcısı Nurullah Kaya, hiçbir başarı tesadüf olmadığını istikrar, azim, sürdürülebilirlik inanmışlığın lazım olduğuna dikkat çekerek, “Sinanpaşa Taşoluk beldemizde Belediyenin öncülüğünde bir şeyler yapmak lazım düşüncesi ile çıkılan yolda Gençlik Spor İl Müdürlüğü Güreş Hocalarımızdan Yakup Yağcı ile durmamacasına bir yola çıkıldı. Atıl bir salon antrenman salonuna çevrildi. İmkanlar ulaşılabilir kılındı. Yakup hoca her gün azimle 3-4 yıllık süreçte hiç bıkmadan Afyon’dan Taşoluk’a gitti geldi. Kimi zaman anlaşıldı destek gördü kimi zaman çaresiz kaldı. Ama azmini hiç kaybetmedi. Antrenör olmak böyle bir şey bir sevda bir aşk. Çok kereler birçok hocamızda gördüğümüz sevda ateş olmuş Yakup Hocamızın gönlüne düşmüş. Sporcusuna güvenmek onu ham halden pişirmek hiçte kolay bir şey değil inanın. Okul aile Belediye Kaymakamlık destekleri ile hepsi Yasemin Adar ablalarını örnek almanın heyecanı içerisinde idiler, neden mi? 3 yıl kadar önce Avrupa Dünya Şampiyonumuz, inşallah bu senede olimpiyat şampiyonu olacak. Yasemin Adar kızlarımızı miniklerimizi yerlerinde salonlarında Taşoluk’ta ziyaret etmiş onlara rol model olmuştu. Ablalarına selamlarını madalyalarını sunan şampiyon kızlarımızı sporcularımızı kutluyorum. Başarıları daim olsun inşallah. Genç kızlarımıza güvenen başta ailelerine destek olan komşularına ilk ateşi yakan Belediye Başkanı Murat Öner’e destekleri ile her daim yanlarında olan Kaymakam Kübra Demirer’e Gençlik Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci’ye mevcut Taşoluk Belediye Başkanımız Hüseyin Çalış’a her türlü hayali kurarken emek zaman ve para imkanlarını sporcularına harcarken hep hocamızın yanında olan eşine teşekkür ediyorum. Başarı tek başına gelmez. Türkiye şampiyonluğu ile her türlü desteği hak eden minik kızlarımıza desteklerinizi bekliyoruz. Bu başarının devamı için gözlerinin içi gülen gençlik için, destek zamanı.” dedi.
“TEBRİKLER ALTIN KIZLAR”
Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, “Azim, gayret ve kararlılığın sonucunda böyle güzel bir sonuç elde edildi. Ben de bu başarılı sonucu elde eden başta Yakup hocamızı, sporcularımızı kutluyor başarılarının artarak devam etmesini diliyorum. Katkı sağlayan Sinanpaşa Kaymakamımız Kübra Demirer’e, Taşoluk Belediye Başkanımız Hüseyin Çalış’a, eski Taşoluk Belediye Başkanı Murat Öner’e teşekkür ediyorum. Tebrikler Altın kızlar.” ifadelerine yer verdi. >> Mustafa ERTÜRK’ün Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti