Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Tatmin – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 13 Şubat 2014 Perşembe 02:00:00
  Ülke gündeminde “ne var ne yok” diye bakanların çoğunun artık midesi bulanıyor yaşananlardan. Bizde yaşananların binde biri yaşansa başka ülkelerde, yer yerinden oynarken, konunun muhatapları istifa yolunu, hatta ve hatta intihar yolunu seçerlerken, normal şartlar altında sokağa bile çıkamaması gerekenlerin pişkinliği insanların midesini bulandırıyor.
Sözde işadamı sıfatı bulunan, baronların “milletin … koyacağız” diye hepimize alenen küfredişini bile içimize sindiriyoruz. Gerçi, biz Afyonkarahisarlılar olarak bu tür küfür olaylarına yabancı değiliz.
Yıllar önce memlekette belediye başkanlığı yapmış birisinin de seçimi kazandığı akşam Afyonlulara “okuduğunu” herkes bilirdi de bu “okumanın” karşısında sadece merhum Şükrü Küçükkurt ile bir kaç dostu durabilmişlerdi. “Afyonluya sövene biz kat be kat söveriz” diye başlayan kavga yıllarca sürmüştü. Nihayetinde “okuyan” okuduğuna pişman oldu, yanlışını geç de olsa anladı.
Bu sövgü olayının Afyonkarahisar’la bir başka bağlantısı da sövenin oturduğu koltuk. Sövgüleri “tape”ler aracılığıyla kamuoyuna yansıyan muhterem (!) şahıs İNTES Başkanı Celal Koloğlu. Koloğlu, İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası’nın yani İntes’in başkanlığına kısa süre önce şeçildi. Ondan önce bu koltukta hemşehrimiz Şükrü Koçoğlu yıllarca oturmuş ve adına, makamına leke getirmeden bu görevini tamamlamıştı. Demek ki, görev süresini lekesiz tamamlamak da ayrı bir marifet meselesi.
Gündemdeki konuların birisi de İzmir’de yapılacak olan BİM firmasına ait araziyle ilgili. Bu arazide çıkan tarihi eserlerin taşınması-taşınmaması, arazinin durumunun ne olacağı tartışmaları yaygın basında her gün yer alıyor. Bu konuyu da Afyonkarahisar’a bağlayabiliriz. Bilindiği gibi Afyonkarahisar’da da Susuz köyü girişinde BİM’in dev bir bölge deposu yapıldı. Neyse ki, Afyonkarahisar’daki arazi ve inşaatla ilgili olumsuz şeyler gündemde yok.
***
Siyasetçiler diyorlar ki; “hepsinin hesabı sandıkta verilir”
Elbette, sandıkta bunların hesabı verilebilir. Ama adil bir hesap için halk herşeyden haberdar olabilmeli, sansür, karartma, tehdit gibi şeyler olmamalı. Dilden dile dolaşan tape’lerde söylenenler aydınlatılmalı. İşadamlarının para havuzu açıklanmalı. Bu işadamlarının dev ihaleleri bileğinin hakkıyla aldığı ispatlanmalı. Sit alanları, villa meseleleri, binlerce liralık kol saatleri, millete edilen küfürler, bavullarla taşınanlar, kasalar, büyük büyük bağışlar konusunda insanlar ikna edilirse, bu hesap sandıkta verilebilir. Yoksa bir şeyler hep eksik kalır.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER