Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Taviz vermeden, kitle partisi olacağız”

Bu haberin fotoğrafı yok
 "Taviz vermeden, kitle partisi olacağız"

CHP Merkez İlçe Başkanı Dr. Mehmet Kemal Demirkırkan, il başkanlığına adaylığını ilan ettiği basın toplantısında partisini ideoloji ve kimlikten taviz vermeden kitle partisi yapmak için çalışacağını söyledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Dr. Mehmet Kemal Demirkırkan, 7 Kasım Cumartesi günü partide düzenlediği toplantı ile CHP İl Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.
“CİDDİ DENEYİM KAZANDIM”
CHP Merkez İlçe Başkanı Dr. M. Kemal Demirkırkan kendisine destek vermek amacıyla toplantıya gelen katılımcıların partiye sığmaması nedeniyle açıklamasını parti önünde gerçekleştirdi. Kendisi için özel ve anlamlı olan İl Başkanlığı adaylığını ilan ettiği toplantı katılımcılarına teşekkür eden Dr. Demirkırkan; “Uzun süre Afyonkarahisar Tabip Odası Başkanlığı da dahil etkin görevlerde bulundum. Devlet memuriyeti görevinden istifa ettiğim gün CHP’ye üye oldum. Partimize üye olduğum günden bu yana partimizin birçok kademesinde aktif görev aldım. Verilen görevleri layıkıyla yerine getirmeye çalıştım. Hemen her gün parti binasına gelmek, şu masanın etrafında sohbet etmek bende bir tutku haline geldi. İl Yönetim Kurulu üyeliği ve Merkez İlçe Başkanlığım döneminde geçirdiğim bu süreçte gerçekten çok ciddi deneyim kazandığıma inanıyorum.” dedi.
“BAŞARILI OLDUĞUMUZA
İNANIYORUM”
Dr. M. Kemal Demirkırkan, özellikle Merkez İlçe Başkanlığı döneminde desteklerini hep yanında hissettiği arkadaşları ile birlikte önceden belirledikleri hedeflere ulaşmaya çalıştıklarını söyledi. CHP’nin üye sayısının artırılması, İlçe Başkanlığı’nın kurumsal kimlik kazanması, dosyalama ve arşiv çalışmaları, basın, medya, sosyal ağlar ve bilboardlar üzerinden yapılan tanıtımları için uğraştıklarını belirten Demirkırkan; “Belde teşkilatlarının alt yapılarının desteklenmesi, komisyon ve çalışma gruplarının oluşturulması ve üretimlerinin kullanımı, Afyonumuzun yerel sorunları ile ilgili gündemi belirleyen tepkilerin ortaya konulmasına gayret gösterdik. Bu ekiple birlikte 4 seçim geçirdiğimiz bu dönemde başarılı çalışmalara imza attığımızı düşünüyorum.” diye konuştu.
“ADAYLIK ZORUNLU GÖREV”
CHP Merkez İlçe Başkanı Dr. M. Kemal Demirkırkan, parti üyeleri ve teşiklatlarla birlikte geçirdikleri süreç sonrası çalışma arkadaşları, partililer ve ilçe başkanları ile yaptıkları değerlendirmeler sonucu kongre de il başkanlığına aday olma kararı aldığını açıkladı. Demirkırkan, 1 Kasım seçimleri sonrası ortaya çıkan tablonun, partililer ve vatandaşlar üzerine çöken umutsuzluk nedeniyle, bu sorumluluğu almayı, CHP’nin hala bir umut olduğunu gösterme amacıyla il başkanlığına adaylığı partisi adına zorunlu bir görev olarak kabul ettiğini belirtti.
“MÜCADELE ATA’NIN
İLKELERİ İLE OLACAK”
Dr. M. Kemal Demirkırkan, kökleri ulusal başkaldırının öncüsü olan Kuvai Milliye’ye dayanan, Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan, emperyalizme karşı başkaldırının, ulusal direnişin, stratejik devrimlerin mimarı CHP’ye il başkanı adaylığını açıklamanın kendisi için büyük bir onur olduğunu söyledi. Demirkırkan; “Bugün içinde bulunduğumuz süreç, Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Milli Mücadele kahramanlarının kanla, irfanla kurdukları ve sağlam temellere oturttukları Cumhuriyet’in temellerinin yerinden oynatılmaya başlandığı bir süreçtir. Ancak ve ancak biz başarabilirsek halkımız, evlatlarımız, geleceğimiz umutlu, ülkemiz güçlü olur. Ben şahsım ve ekibim adına yorulmadan, yıkılmadan, eğilmeden, bükülmeden, Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerinden en ufak bir taviz vermeden mücadeleye devam edeceğimize söz veriyorum.” şeklinde konuştu.
“CHP KİTLE
PARTİSİ OLACAK”
“Gün, CHP’nin iktidar yürüyüşünü bugünden başlatma günüdür.” diyen Dr. Demirkırkan şöyle konuştu: “Biz, siyasetin temelinin ideoloji ve dava olduğuna inanıyoruz. İdeolojik bilincin eksik kalması durumunda, makam ve mevkiler için mücadele başlar. Biz devrimci, demokratik ve çağdaş sol değerleri geliştirerek, faşizme ve emperyalizme karşı mücadele davasında kitleleri yanımıza çekmek zorundayız. CHP’ni geniş kitlelere açmak zorundayız. Ancak kitle partisi olmak demek, kimliksiz olmak demek, ideolojisiz olmak demek değildir. Kitle partisi olmak illa ki emperyalist güçlerle uzlaşmayı, dinci kesimlere, şoven milliyetçi kesimlere hoş görünmeyi gerektirmez. Kitle partisi olmak demek, yerelde ve genelde kitlelerin yararına politikalar üretmek demektir. Bu yönde genç ve yeni kadrolar oluşturmak, projeler üretmek için çalışmak demektir.”
“YENİ DÖNEMİ BİRLİKTE BAŞLATMALIYIZ”
CHP’ye gönül ve emek vermiş herkesin kendileri için çok önemli olduğu bilinci ile, onlarla kol kola ve omuz omuza olduklarını belirten Dr. Demirkırkan şunları söyledi: “Genç ve kadınlardan oluşan yeni kadrolar üreteceğiz. Bizim en büyük ihtiyacımız birbirine ‘yoldaşlık’ bağıyla bağlı, zafere inanan bir kadrodur. Örgütsel dayanışmamızla, sol kültürümüzün gereği olan demokratik haklarımıza sahip çıkmak, en başta parti içi demokrasiyi yaşama geçirmek, parti içi anlamsız muhalefete bir son vermek ve birlik beraberlik içerisinde CHP’li olmanın gururunu hep beraber yaşamak en büyük arzumuzdur. Ancak parti içi disiplin hepimizin uyması gereken en önemli ilkemizdir. Artık yeni bir dönemi birlikte başlatmalıyız. CHP’liler olarak; Biz; din, dil, mezhep, ırk, bölge ve cinsiyet üzerinden politika yapanlara karşı özgürlükleri savunarak, çağdaş demokrasinin geliştirilmesini hedefliyoruz.”
“SİYASET HALKLA
BİRLİKTE GELİŞMELİ”
Siyaseti makam ve mevki için veya ekonomik çıkarlar için değil, halkın çıkarları ve sosyal demokrasinin hayat bulması için yapacaklarını ifade eden Dr Demirkırkan sözlerine şöyle devam etti: “Emek örgütleri ve gençlerle her aşamada birlikte hareket edeceğiz. CHP’yeoy veren 75.000 kişinin oylarına da Afyonkarahisar’da yaşayan 700.000 kişinin haklarına da sahip çıkacağız. CHP’de kişi ya da grupların hakimiyetinin değil, tabandan parti yönetimine kadar, tüm birimlerinde demokrasinin hakim olması gerektiğine inanıyoruz. Halka rağmen siyaset değil halkımızla birlikte geliştirilen siyaseti önemsiyoruz. Güncel sorunlar içerisinde ezilen insanlara sahip çıkarak, ezilen, yoksul halk kesimleriyle dayanışma içinde olacağız. İşte bu duygu ve düşüncelerimle; Önümüzdeki süreçte, iktidarın yanlışlarına, tehditlerine, kuşatmalarına karşı durarak; partime, dolayısıyla ülkeme ve insanlığa hizmet etmek için ekibimizin de desteğiyle CHP Afyonkarahisar İl Başkanı adayı olduğumu belirtiyorum.” >> Burcu AYDIN’ın haberi

Ece’den babasına çiçekli jest

CHP İl Başkanlığına adaylığını açıklayan Dr. Kemal Demirkırkan’a düzenleyeceği toplantı öncesi kızı Ece Demirkırkan tarafından gönderilen çiçek dikkat çekti. Babasının izinde ilerleyen tıp fakültesi öğrencisi Ece Demirkırkan’ın babasına gönderdiği çiçek, Dr. M. Kemal Demirkırkan’a toplantı öncesi moral oldu.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti