Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tavukçuluk için “dünya” fırsatı – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Tavukçuluk için “dünya” fırsatı

Hür Sanayici ve İşadamları Derneği üyeleri, TUSKON Dünya Ticaret Zirvesi’ne katıldı. İşadamları, tavukçuluk ve yumurtacılık alanında yeni imkanlar elde etme fırsatı buldu.

HÜRSİAD üyeleri, 19’uncu TUSKON Dünya Ticaret Zirvesi’ne katıldı. Afyonkarahisar’dan Pekin Tavukçuluk, Burç Su , Savrukoğlu Tarım Makinaları , Avşar Tarım, Aşpa Gıda, Dündar Un , Karsan Çelik Mutfak Gereçleri,Özşenel Tarım firmalarının iştirak ettiği program hakkında konuşan işadamı Macit Pekin, Zirve’nin olumlu geçtiğini belirtti.
GÖRÜŞMELER OLUMLU GEÇTİ
Pekin, iki gün süren görüşmelerin gayet olumlu geçtiğini, TUSKON’un 1 yıl önceki programında yurt dışına tavukçuluk sektörüyle alakalı makina satışı gerçekleştirdiklerini, bu hafta içersinde TUSKON’un programındaki görüşmeler neticesi önümüzdeki günlerde firmaların Afyon’da fabrika ve işletmeleri ziyaret ederek sipariş ve alışveriş imkanının olacağını düşündüğünü söyledi. Pekin, “Gelen firmaların kendi ülkelerinde büyük iş yapan işletmeler olduğunu, Fas ve Cezayir’den tarım makinaları talebi, Ukrayna’lı firmanın ülkesinde geniş tarım arazilerini kiraya vermek istediğini, Kazakistan’lı firmanın ülkesinde kümes hayvancılığı yapmak için danışmanlık istediğini, Tacikistan’lı firmanın tuğla fabrikası almak istedigini gördük” dedi.
YURTDIŞINDAN ÖNEMLİ TALEP VAR
İşadamı Osman Dündar ise, gerçek ürün alıcılarının gelmiş olduğu proğramda ikili görüşmelerden olumlu sonuçlar aldıklarını, 8 ülkeden ürün numuneleri talebi aldıklarını, bunlardan 6 tanesinin Afrika ülkelerinden, 2 tanesinin ise Uzakdoğu ülkelerinden olduğunu kaydetti.
Açılışta konuşan TUSKON Başkanı Rızanur Meral bugüne kadar yapılan 18 ticaret köprüsüyle 28 milyar dolarlık ticaret hacminin oluştuğunu 19.Türkiye- Dünya Ticaret Köprüsüyle bu rakamın 30 milyar dolara ulaşacağını söyledi. Meral, bugüne kadar yapılan Ticaret Köprüleri’ne 38 bin 280 yerli, 29 bin 270’i yabancı olmak üzere toplam 71 bin 31 kişinin katıldığını belirtti. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ise, bu organizasyonun Türk ekonomisi için son derece önemli olduğunu vurguladı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti